EDREAMS - כתובת בארץ
-
שלום,
חברים הזמינו טיסה דרך eDreams. הגיעו לשדה התעופה והתברר שהטיסה בוטלה זה מכבר מבלי שאי-דרימס טרחו להודיע. לאחר הרבה מאמצים מצאו טיסה חלופית. עכשיו הם תובעים פיצוי. אבל לכאורה אין לה סניף בארץ.
האם יש כתובת ישראלית לתביעה הידועה למי מקוראי האתר?
אם לא, האם ניתן להם לפנות לחברת האשראי ולומר שלמרות ששילמנו, לא קיבלנו את המוצר (אנחנו מוכנים לשלם לחברת התעופה, שמצאה פיתרון חלופי, אבל לא ל-eDreams)?
אודה אם מישהו יודע מניסיונו.
תודה
-
ועוד מילה: חברת התעופה היא סוויס. היא טענה שהודיעה לאידרימס ועשתה את שלה. ברור שאפשר לתבוע את הנציגות בארץ של סוויס, השאלה היא רק מה יעשו כשסוויס תטען שהיא הודיעה ותאמר שהתביעה לא נגדה אלא רק אי-דרימס.
-
אין להם כתובת בארץ.
הם הגיעו לשדה ולא עשו צ׳ק אין מוקדם, לא בדקו באתר את סטטוס הטיסה? עכשיו זה כבר לא יעזור, אך באתר ניתן לברר, לבדוק את מצב ההזמנה וכו' *לפני* מועד הטיסה.
בד"כ כשמזמינים ב"יד-שניה/שלישית", כדאי לבדוק.
יש להם אתר, נסה שם.
-
עשו צ’ק אין מוקדם, כי המערכת נתנה להם לעשות צ’ק אין.
התברר להם בשדה שחודש קודם ביטלו את הטיסה.
אם היה להם סניף בארץ אין כאן שאלה משפטית – זה מקרה קל לתביעה.
השאלה היא רק איך תובעים אותם
-
* בתביעות, אין לי מושג.
אפשר לפנות לחברת-האשראי (אם לא מאוחר מדי).
לפנות לחברה במייל אפשר, השאלה אם חברה שיש לה מוניטין כל-כך מפוקפק, תתן לך מענה.
-
זה לא לי אלא לחברים.
הם פנו והיא ענתה להם שהיא שלחה להם ושיחפשו במייל. זה סתם בבל”ת כי היא לא שלחה ולא המציאה כל ראיה ששלחה. השאלה היחידה אם יש את מי לתבוע
-
הלכתי לשוטט אצל דוד גוגל לחפש מידע על תביעה- ללא הצלחה.
ויש תופעות דומות לזו שציינת, הזמנת טיסה, ביטולה ללא הודעה (או בכלל אי רישום לטיסה, או טיסה שלא הייתה קיימת בכלל) ---בקיצור שומר נפשו ירחק.
ריינאייר תבעה (וזכתה) אותם, כי הם משווקים טיסות שלה באמצעות גוגל, כאשר הם בכלל לא מורשים מטעמה/טיסות לא קיימות וכו.(אבל לא קראתי לעומק, אולי שווה להתעניין וללמוד).
החברה יושבת בספרד- אבל אני חוששת שאין הרבה סיכוי לתבוע אותה
אבל אם ירצו- הכתובת של משרדי החברה
Carrer de Bailèn, 67-69, 08009 Barcelona, Spain
בקיצור- אולי עדיף להם לנסות לפנות לבנק שלהם- לבטל את התשלום (אם עדיין אפשרי)
כי אני לא רואה סיכוי רב לתביעה בספרד …?
-
תודה יונית,
אמרתי להם לפנות לחברת האשראי ולטעון שהם לא קיבלו תמורה לכרטיס ששילמו כי הכרטיס בוטל. מן הסתם חברת האשראי לא תסכים לבטל כי הם כן קיבלו תמורה חלופית (ורק יש להם תביעה נזיקית על פיצוי, ואת זה חברת האשראי לא אמורה להחזיר) והמלצתי להם שינסו לטעון שהתמורה היא מסוויס ושהם מוכנים לשלם לסוויס, אבל לא לeDreams.
בקיצור, כדאי להיזהר ממקרים כאלה.
-
אם סוויס מצאו להם טיסה חלופית תמורת הכסף ש edreams העבירו להם למה הם חושבים שמגיע להם כסף בחזרה על הטיסה?
אני לא מדבר על הטרחה או עגמת הנפש, אני מדבר על הטיסה
-
חבל שלא ציינת בהודעות הראשונות, כי החברים *לא* שילמו מכספם עבור הכרטיס החלופי, אלא קיבלו כרטיס חלופי מסוויס.
היה חוסך התדיינות.
תביעה על עוגמת-נפש, פטנט נחמד, יכולים להצטרף לשאר המאוכזבים בעולם, לתביעה ייצוגית.
ולבדוק לפני ההזמנה, את מוניטין האתר.
-
לא הבנתי את זה מדברייך קודם.
הם קיבלו טיסה מחברת סוויס בשדה התעופה במועד שנקבע להם מראש, ובלי ששילמו תוספת מחיר?
או שהיו צריכים לרכוש כרטיס חדש במחיר מלא מסוויס? והכסף שהועבר לאי דרימס-הלך לטימיון?
-
לא ברור לי איך הם ביצעו צ’ק אין (בד”כ יומיים לפני) לטיסה שבוטלה חודש לפני.
-
קרה לי אותן דבר , רכשתי כרטיס עם יכולת ביטול פניתי לחברת אי דרימס ומאז אני בהתכתבות , כאשר הבנתי שרומתי פניתי לחברת האשראי , מסתבר שניתן לפנות לחברת האשראי רק עד שלושה חודשים מרגע העסקה בקיצור לא קיבלתי שקל חזרה רק לידיעה חברת האשראי ( שאין לי טענות כלפיה , שלא יתבעו אותי עוד על הוצאת דיבה ) השתמשתי בכרטיס האשראי של אל על , למרות הפניות לעזרה מחברת האשראי לא קיבלתי כלום מאז עברתי לכרטיס אשראי אחר אז תעשו את השיקולים שלכם