התנהלות כספית בארה"ב
-
נשמח לעזרתכם מניסיונכם...
זוג צעירים (25) בטיול של ארבעה חודשים – שלושה חודשים במערב עם קרוואן ועוד חודש במזרח, איך אתם ממליצים להתנהל מבחינה כספית?
הבנו שיש דבר שנקרא חשבון דולרי/חשבון מט"ח…?
עם כמה מזומן לטוס בהתחלה? היכן לבצע משיכות מזומן? או הכל בגיהוצי אשראי? כמה מסגרת צריך בערך לחודש? היכן ממירים בעמלות נמוכות? המרה לדולר קנדי כשעוברים לקנדה לכשבועיים וחצי, ועוד.תודה רבה מראש לעונים.
-
לאט לאט
בארה”ב אפשר לשלם כמעט בכל מקום באשראי, וגם כמעט בכל מקום אפשר לשלם במזומן. בכל מקרה צריך את שניהם, אבל ברוב הזמן הבחירה שלכם
גם העלויות בסופו של דבר די דומות. למרות שעמלות התעריפון על אשראי הן סביבות 2-3 אחוז, אז עם קצת מאמץ תוכלו לרדת לסביבות חצי אחוז עד אחוז וחצי. בין אם מדובר על כרטיס שקלי או דולרי. חפשו כרטיסים מוטבים במועדון הקרוב לביתכם. גם העמלות (או הפרשי שער) על מזומן עבור דולר הם חצי אחוז עד אחוז.
כך שמבחינת סדר גודל של עלויות המט”ח – כל האפשרויות דומות.
מתוך סך ההוצאות הכוללות שלכם – אני מניח שאתם הסכומים הגדולים גם ככה תוציאו באשראי (לא תתנו “סטיפה” לקראוון) ואת חלקם כבר הוצאתם מראש בארץ.
נשאר סכום של 10-30 אש”ח שיש לכם בו גמישות מסויימת. ולכן כל המשחק על עמלות הוא בתחום של כמה עשרות עד מאות בודדות של שקלים, וההפרש בין השיטות הוא עשרות בודדות של שקלים. לא סכומים דרמטיים.
לי הכי נוח לשלם כמעט הכל באשראי (ואז גם לא אכפת לי האם מדובר על דולר ארה”ב או קנדי, או אפילו אירו / לירה טורקית בנחיתת ביניים). מזומן זה בעיקר לטיפים לחדרנית/אומני רחוב/נהגי שאטל (מסעדות ומוניות אפשר לרוב באשראי) ומעט דוכני רחוב. אז אני מסתובב עם מזומן בסכומים לא דרמטיים (100-300 דולר), ומושך מדי פעם בכספומט מקומי אם צריך עוד. כשעברתי את הגבול לקנדה ניגשתי לכספומט הראשון שראיתי ומשכתי 200 דולר קנדי.
לגבי מסגרת אשראי – תלוי בשתי שאלות – כמה אתם מתכננים להוציא, וכמה מהר הסכום יוצא ממסגרת האשראי. אם יש לכם כרטיס מוטב שבו משלמים למשל שוטף + 30 הרי שתקרת האשראי תפוסה לזמן הזה, ולכן אתם צרכים שתקרת האשראי תספיק לפחות לחודשיים של הוצאות. ואם מודבר על שוטף + 60 אז שלושה חודשים. כמה מוציאים – אני מניח שיש לכם כבר הערכות
לגבי חשבון דולרי כשאני בדקתי את הנושא לא ראיתי לו יתרונות מעניינים על פני כרטיס אשראי מוטב (שגובה אחוז של עמלה). אבל אם אין לכם יכולת להשיג כרטיס מוטב אז אולי חשבון דולרי עדיף. החסרון בחשבון דולרי זה שהוא דולרי. יכול להיות זול לעסקאות דולריות, אבל לכל מטבע אחר (כולל דולר קנדי, אירו וכו’) הוא פחות אטרקטיבי. אז אם הטיול כולל 3 וחצי חודשים בארה”ב זה יכול להשתלם. אם הטיול כולל רק שבועיים בארה”ב ושלושה וחצי חודשים בקנדה – זה לא.
-
הכי כדאי לשלם כמעט הכל בכרטיס אשראי, רצוי לדאוג לכרטיס אשראי שנותן תנאים טובים, למשל כזה:
https://ineedit.co.il/2018/07/04/i-need-it-credit-card/
לא חייבים דווקא אותו.
לא רואה שום יתרון בחשבון דולרי/מט”ח.
רצוי מאוד שיהיו לכם לפחות 2 כרטיסי אשראי שנשמרים בנפרד.
כמובן שצריך מסגרת אשראי מתאימה לרמת ההוצאות שלכם, אבל רק אתם יודעים מה תהיה רמת ההוצאות. למשל יש שוני גדול באים שכרתם ושילמתם על הקרוואן בישראל לפני חודשיים או שתשלמו עליו כשתגיעו לארה”ב.
יש חשיבות לחלוקת ההוצאות על פני החודשים בארה”ב.
אני משלם בארה”ב וקנדה מעט מאוד במזומן, בעיקר לאוכל רחוב וטיפ לחדרנים במלון. אפילו טיפ במסעדות ולנהגי מונית אני משלם באשראי.
תעריכו כמה תצטרכו להוצאות קטנות כאלה וקחו סכום קטן במזומן בהתאם, אתם יכולים להחליף אצל חלפן בארץ גם דולר קנדי. במקרה שיקרה הנורא מכל תמשכו מזומן פעם/פעמיים ואולי אפילו שלוש מה ATM, לא בדיוק אסון גדול.
כדאי יותר למשוך דולר קנדי מה ATM בקנדה מאשר להחליף דולר אמריקאי בקנדי, כמובן כמו שאמרתי הכי משתלם פשוט לגהץ את כרטיס האשראי.
רלוונטי גם לארה”ב וגם לקנדה
-
גם אם יש לכם מסגרת לא מספיק גדולה בגלל השוטף 30 וכדומה.
אם הכסף ישנו בחשבון בנק, ניתן לבצע תשלום של האשראי על מנת לפנות מסגרת.
-
מנסיון אישי – לא תמיד זה אפשרי לבצע “פרעון מוקדם” כדי לשחרר מקום במסגרת האשראי.
-
צודק.
לא היה נכון לכתוב את זה החלטי.
בלאומי קארד אפשר, בשאר תבדוק.
-
אהלן!
איזה כיף הולך להיות לכם!
דבר ראשון – חשוב מאוד שתקחו את כל מה שנאמר ונכתב כאן בתור המלצות אבל תבדקו את התנאים הספציפיים שלכם בבנק ובכרטיסי האשראי –
תעברו על כל האפשרויות שלכם ותבינו מה האפשרות הטובה עבורכם.
למשל – אולי יש לכם כמה כרטיסים ובאחד מהם עמלות ההמרה טובות במיוחד?
ככלל אצבע – אפשר לשלם ממש כמעט בכל מקום באשראי (אבל תמיד כדאי שיהיה קצת מזומן – לקמפינגים לא מאוישים, למקלחות בקמפינגים ומכונות כביסה)
אני באופן אישי בטיול ארוך יותר התנהלתי כמעט רק באשראי (למעט מקלחות כביסה וקמפינגים בלי קבלה – שיטת אמון בה צריך לשים במעטפה סכום כסף – לכן כדאי תמיד שיהיו לכם שטרות של 5/10 דולר ואפילו דולרים בודדים (דוגמאות למחירים בקמפינגים כאלה – 10$, 12$, 17$, 20$ )ֿ
באופן אישי – קניתי רכב בקנדה אז יצאתי מהארץ עם סכום מזומן מספיק לקניית הרכב (עניין אישי, לא רציתי להתעסק עם להוציא אלפי דולרים בכספומט בידיעה שאצטרך אותם בימים הראשונים...)
תהנו! זאת הולכת להיות תקופה שתזכרו בחיוך כל החיים

-
למען האמת, סוג הטיול מכתיב גם את רמת השימוש באשראי. למשל במקרה שלי, שועשענו מזה שאפשר לקנות בסופרמרקט פחית קולה בכרטיס אשראי, אבל היות וטיילנו עם רכב קנוי הרבה מההוצאות היו במזומן – מקלחות בקמפינג, השארת מזומן בתיבות בקמפינג, התשלום על הרכב בקנייתו וכו’.
לגבי כרטיסי אשראי וחשבון דולרי, תמיד שומעים מלא עצות שלעתים שונות זו מזו, כי לכל אחד כרטיס אשראי אחר עם תנאים אחרים. מי שיש לו כרטיס אשראי עסקי זהב יש לו תנאים טובים בהרבה מלכרטיס רגיל.
לכן תתחילו מקפיצה לבנק שלכם עם רשימת שאלות:
מה העמלה על שימוש באשראי בחו”ל? (שימו לב, על גיהוץ ועל משיכה יש לרוב עמלות שונות)
האם העמלה תפחת אם יהיה לכם חשבון דולרי? האם קניית דולרים לחשבון דולרי משתלמת יותר מהפרשי השער בכרטיס אשראי כשאין חשבון כזה?
מה המסגרת שתהיה לכרטיס בשימוש בחו”ל? האם המסגרת תהיה שונה אם יהיה לכם חשבון דולרי?
וכן הלאה.
חשוב גם להבין האם יש טעם בחשבון הדולרי אם ממילא אחרי הטיול הזה לא תזדקקו לו – אני המשכתי ושאלתי בזמנו מה זה נותן לי בנסיעות שאינן למדינות עם דולר אמריקאי כדי להבין האם יש צורך עתידי בכך (תלוי גם כמה אתם נוסעים).
כשעוברים את הגבול לקנדה אפשר להמיר דולר אמריקאי, אבל מאחר שזה רק שבועיים וחצי כנראה שהכי קל לגהץ/למשוך בכספומט.
-
אם מדובר בכרטיס אשראי ויזה יש טעם רב בחשבון דולרי וחבור הכרטיס גם אליו.
אין עמלת משיכה בארה”ב. בכל מטבע שאינו דולר אמריקאי תהיה רק עמלת המרה אחת ולא שתיים כאשר הכרטיס מחובר רק לחשבון בשקלים.
אני משלם דרך החשבון הדולרי גם את רכישת כרטיסי הטיסה בארץ כי מרביתם נקובים בדולרים המומרים לשקלים עם או בלי עמלה נוספת (תלוי בסוכן ותלוי בצורת התשלום).
דולרים שנותרים בחשבון או שממירים חזרה לשקלים כשחוזרים לארץ או משאירים כבסיס לטיול הבא.
דולרים קנדים במזומן כדאי לרכוש קצת בארץ היתר בכרטיס האשראי.
-
למה שיהיו שתי עמלות המרה בכרטיס שקלי?
-
לא הבנת מה כתבתי. בכרטיס ויזה שקלי : שקל-דולר אמריקאי ולהפך המרה אחת עמלה אחת. כל מטבע אחר לשקל או להפך יומר ראשית לדולר בעמלה אחת ומדולר לשקל או למטבע הרצוי המרה נוספת בעמלה נוספת. רק אם הכרטיס מחובר לחשבון דולרי זה תמיד יהיה רק עמלה אחת.
מקוה שכעת זה ברור
רנצי
-
כדאי לזכור, שבתחילת השנה הבאה יכולים להיות שינויים משמעותיים בתנאים של כרטיסי האשראי עקב הפרדתם מהבנקים. דברים שנכונים היום, לא בהכרח יהיו נכונים במועד נסיעתכם.
מה שישאר נכון זה שעיקר התשלומים שלכם כדאי שיעשה בכרטיסי אשראי. האם לקשור כרטיס לחשבון מט״ח או לא, מה יהיה גובה העמלה וכו׳ – אלה דברים שיכולים להשתנות בשנה החדשה המתקרבת ובאה.
-
אתה בטוח?
דומני, שזה בוטל מזמן ולא ניתן לקחת עמלת המרה כפולה בחשבון שקלי על מטבעות שיש להם שער יציג של בנק ישראל.
שוה בדיקה!
-
באם הכרטיס מחוייב מחשבון שקלי אכן חיוב רק לפי שער יציג + עמלה של החברה
-
זה לא כל כך משנה עבור נסיעה לארה”ב שבה משתמשים בדולר, אבל לרוב המטבעות בעולם אין שער יציג בארץ – למשל בתאילנד, ניו זילנד, צ’כיה, הונגריה, פולין, סינגפור, הונג קונג, כל דרום ומרכז אמריקה, כל אפריקה למעט דרום אפריקה וכן הלאה.
-
תודה רבה לכולם על התשובות והאינפורמציה!!!
-
מעניין אותי, אילו מהטיפים החלטת לאמץ?