טיול לקמצ'טקה - רוסיה
-
שלום
אנחנו שני זוגות ומתכננים טיול לקמצ’טקה ברוסיה.
אנחנו בקשר עם חברה מקומית בשם parallel56.
רצינו לדעת האם מישהו התנסה בטיול עימם, ומה חוות הדעת עליהם.
בנוסף נשמח לקבל המלצות על חברות אחרות שמתמחות בטיול לשם.
תודה
-
קישור לחברות מומלצות בטריפ אדויזור
קישור לפורום קמצ'טקה בטריפאדויזור
בטיולים שלי למקומות ייחודיים אני נעזרת בטריפאדויזור, ניתן למצוא שם מידע מועיל.
-
אתחיל ואומר , שאני פשוט מקנאה!
אני הייתי בקמצ’טקה בטיול מאורגן של חברת רדיוס הישראלית. שירותי הקרקע שלהם נתנו על ידי חברת Lost Worlds
הנה הקישור לאתר שלהם
http://www.travelkamchatka.com/
הם היו מצויינים! דאגו לנו ופנקו אותנו על כל צעד ושעל. המדריכים היו בעלי ידע רב וסופר מקצועיים .
אני מניחה שאתם מתכננים את הטיול ביחד עם החברה המקומית , כדאי לקחת בחשבון שהאויב שלכם הוא מזג האויר . הבעיה היא שחלק גדול מהתנועה בקמצ’טקה מבוסס על הליקופטרים, ובקגע שיש עננות הם אינם ממריאים. כדאי לבדוק את מידת הגמישות של החברה המקומית. וכדאי לשים איזה יום או יומיים באפר בטיול הזה.
בטיולש בו הייתי מזג האויר בהחלט קילקל לנו תכניות – לא נסענו לעמק הגייזרים, וגם לאכזבתי כל טיפוסי ההרים לא היו מוצלחים . אבאצ’ה לא הגענו לפסגה עקב עננות קשה. ( כאן תוכל לקרוא את סיפור הטיפוס על אבאצ’ה )
על מוטנובסקי טיפסנו בגשם מזעזע , נרטבתי עד לשד עצמותי , ועל גורלי ויתרנו לגמרי ( סיפור הטיול וכמה תמונות שהצלחתי להציל מהטלפון הנייד טרם שבק )
-
קמצ'אטקה - יעד מעולה , תובנות מ טיול ב קייץ 2014קמצ’אטקה KAMCHATKA אכן יעד טיול מרתק גם למטיילים מנוסים .
הייתי ב טיול ב קמצ’אטקה ב קייץ 2014 , למשך של כ 20 ימים ( וזאת כהמשך לטיול באורך דומה ב מונגוליה עם פסטיבל ה נאדאם NADAAM ).
במסגרת ההכנות שלי נכנסתי גם אל טריפאדוויזור TripAdvisor , וגם אל פורום קמצ’אטקה שם ( הוזכרו ע”י מגיב קודם ) . פניתי אל מס’ חברות טיולים ( חלקן לא ענו , חלקן נתנו מידע לא מספק , ומ 2 / 3 קיבלתי מידע ראוי ) .
ראיתי גם פוסט ב טריפאדוויזור ( פורום קמצ’אטקה ) של מגיב ישראלי . פניתי אליו ( דרך הפורום , ואח”כ באופן אישי ) . הוא אמר לי שהיה בשנה הקודמת ( 2013 ) ב קמצ’אטקה עם חברה בשם Vision Of Kamchatka ( וזו אכן היתה אחת מן החברות הבודדות אליהן פניתי וסיפקו מידע ראוי )
יצרתי איתם שוב קשר ותיאמתי איתם הצטרפות – בתאריכים שהתאימו לי –לאחת הקבוצות שהם ארגנו ( 13 ימים בטיול די מקיף ב קמצ’אטקה,) . הגעתי אל קמצ’אטקה מספר ימים לפני תחילת הטיול , ניגשתי אל המשרד שלהם – באחד המלונות ב פטרופבלובסק קמצ’אטסקי – ביררתי במדוייק פרטים אחרונים ורק אז שילמתי להם ( לא רציתי לשלם להם , כמו גם לחברות אינטרנטיות אחרות , לפני שאני רואה אותם פיזית – שאכן הם קיימים ) . הטיול היה מקיף – נסיעה ברכב שטח – משאית ענק , הרי געש שונים , טרק על שדות לאבה , מעיינות חמים ,ביקור במוזיאון וכן שייט בן יומיים על סירת זודיאק במורד נהר . הלינות היו ברובן ב שטח ב אוהל סיירים .
מכייון שהגעתי אל קמצ’אטקה מספר ימים לפני תחילת הטיול ( וגם נשארתי יומיים לאחר תום הטיול ) , ניצלתי את הזמן ונסעתי ( בתחבורה ציבורית ) אל מרכז קמצ’אטקה – העיירה ESSO – לביקור במוזיאון וכן אצל התושבים המקוריים Indigenous של קמצ’אטקה – דומים מאד ל אינואיטים / אסקימוסים .
כמו כן יצאתי באחד הימים ( לפני הטיול הקבוצתי ) לסיור עם הליקופטר ב עמק הגייזרים . זהו טיול ליום שלם , מגיעים אל עמק הגייזרים – אליו ניתן להגיע רק בהליקופטר . ההרפתקה מאד יקרה כ - 1000 $ US ( אלף דולר אמריקאי ) . וגם מאד תלויית מזג אוויר – בחלק מן הימים ה הליקופטר לא יכול היה להמריא בגלל תנאי מזג האוויר ( הוזכר ע”י אחד המגיבים הקודמים ) . יש עוד אטרקצייה אליה ניתן להגיע רק עם הליקופטר – אגם קיריל KYRILL לצפייה ב דובי גריזלי ( ה חומים , כמו באלסקה ) אשר צדים את דגי הסלמון באגם ( אשר עלותה זהה לאטרקצייה של עמק הגייזרים , ולדעת המדריכים המקומיים אטרקצייה זו אפילו יותר טובה מאשר עמק הגייזרים ) מאד רציתי לצאת גם אל אטרקצייה זו , אך כאן מזג האוויר היה בעוכרי – במשך אותם מספר ימים בהם הייתי שם , פנוי מן הטיול הקבוצתי – ההליקופטר לא יכול היה להמריא .
באופן כללי , לאו דווקא ל קמצ’אטקה , הייתי מציע לבצע טיולים עם חברה מקומית ביעד הטיול , ולא לצאת לטיול מאורגן מהארץ . טיול מאורגן מהארץ , ובוודאי טיול קבוצתי מהארץ – תמיד , אבל תמיד – יהיה הרבה יותר יקר .
מקווה שעזרתי
אלי .
-
שאלה, טיולי ההליקופטר שלא בוצעו, האם זוכתם עליהם בסוף הטיול?