ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול שלכת אוקטובר 2019

פורום צפון אמריקה
    4
    10
    18541
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • gilin73
      gilin73 נערך לאחרונה על ידי

אבקש את עזרתכם…

אנחנו 2 זוגות שרוצים לנסוע לטיול שלכת בארה"ב לתקופה של שבועיים וחצי בערך (מיד אחרי כיפור עד אחרי סוכות).

דבר מאוד חשוב הוא שעדיין לא סגרנו טיסות ככה שהכל גמיש.

ישנם יעדים שחשוב או שאמרו לנו לבקר בהם:

מנהטן/ניו ג'רזי - בסיום הטיול

וושינגטון DC

מונטריאול

מפלי הניאגרה - בעיקר הצד הקנדי

קונטיקט

רוד איילנד

בוסטון

מה דעתכם?

אשמח לקבל המלצות לגבי היעדים שציינתי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מוני
        מוני נערך לאחרונה על ידי

שלום

ראשית לידיעתכם תאריך היציאה מיד לאחר צאת יום הכיפורים באוקטובר הבא אינו מבשר על טיול שלכת כהילכתו(אלא אם כן מתאים לכם עץ פה ועץ שם) בשבועיים וחצי המיועדים(ואנחנו לא יודעים אם הם נטו או כוללים את ימי הטיסות), מה עוד שיש לכם טיול קצוות ומלא, מלא, ערים גדולות, ואני מונה אותן–

מנהטן,

וושינגטון,

בוסטון ,

ומשום מה גם מונטריאול?.

בשבועיים וחצי אני אישית לא חושב שישים.

לדעתי ,אם מתעקשים, צריך להחליט על הורדה מהמשואה או את מונטריאול או את וושינגטון.

מוני

• אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

רשימת היעדים מעניינת. יש סיבה מבוססת לבחירה (פנטזיה עתיקת יומין, משפחה וכדומה)?

ניו ג’רסי למשל לא נחשבת מדינה מעניינת לרוב. זה לא שאין בה דברים מעניינים, אבל היא נחשבת יחסית אפורה

מונטריאול שכבר הוזכר שפחות מתחברת

רוד איילנד שגם לא מככבת לרוב ברשימת הפנטזיות

אם הרשימה שלכם מבוססת על סיבות “אמיתיות” אז זה מה יש ואם זה נעבוד. אני פשוט חושש שהיא מבוססת על חוסר הבנה מספיק, ואז כדאי ללמוד ולהבין יותר

• gilin73

מוני שלום,

תודה על תגובתך המהירה.

לגבי תקופת הנסיעה אני יודעת שיהיו מקומות עם יותר שלכת ומקומות עם פחות. טיול די דומה עשינו בעלי ואני לפני שנתיים והיה מצוין.

הפעם מצטרפים אלינו זוג נוסף שלא היה אף פעם בארה”ב כך שנראה לי שיהיה חבל לוותר על וושינגטון.

לגבי מונטריאול הנסיעה היא לצורך ביקור של משפחה. אולי נשאר שם לילה.

המליצו לי לנסוע ממנהטן לקונטיקט ומשם לרוד איילנד ולבוסטון ואז למונטריאול. בבדיקה שערכתי בגוגל מפות הנסיעה מבוסטון למונטריאול בערך 4.5 שעות האם זה נכון? במידה ונחליט להשאיר את הנסיעה למונטריאול ראיתי שלוקח בערך 6.5 שעות להגיע למפלי הניאגרה. האם יש מקומות שמומלץ לראות בדרך? 

במידה ונחליט לוותר על מונטריאול מבוסטון למפלי הניאגרה איפה כדאי לעצור?

• gilin73

מטרת הנסיעה הכללית היא השלכת. במונטריאול יש לנו משפחה.

לגבי ניו ג’רזי אני יודעת שאין הרבה מה לעשות שם. אנחנו מתכננים להקציב לה 2-3 ימים האחרונים בעיקר לקניות וטיסה חזרה הביתה.

לגבי רוד איילנד אני לא מכירה, לא הייתי אף פעם.

מכיוון שעדיין לא סגרנו טיסות ו/או בתי מלון הכל ניתן לשינוי. אנחנו פתוחים לרעיונות ומסלולים אחרים. אשמח לשמוע ממך על מסלול שאתה מציע.

• מוני
                מוני נערך לאחרונה על ידי

מבוסטון למונטריאל 500 קמ אשר לעשות ביום כולל קטעים על הדרך קצת ניו המפשייר, והשאר קטעים בוורמונט,אם הייתם לפני שנתיים אז אתם לבטח מכירים.

ואני מניח שמונטריאול יום הגעה אחה”צ/ערב,ויום ולילה למחרת,נשאלת השאלה כמה אתם נותנים לניו יורק,כמה לושינגטון, וכמה לבוסטון?.

כעת אני מבין שיש גם מחשבות גם על הניאגרה,אז לטובת אפשרות כלשהי לשלכת התחלתית ממונטריאול תעברו באדירונדאק ,וקצת אגמי האצבעות,בדרך אליהם.

אני מניח שמהניאגרה תקבלו הצעות לטיסה מבאפלו לוושינגטון,בהחלט יכול לחסוך לכם דרך לא קצרה.

מוני

• erancoh
                  erancoh נערך לאחרונה על ידי

הי מוני,

האם אמצע אוקטובר (שזה להבנתי מועד תחילת הטיול המדובר) נחשב להתחלת  תקופת השלכת באיזור האדירונדאק?

חשבתי שזה מוקדם יותר – בשאלה שלי בשרשור אחר (נוסעים בשבוע האחרון של ספטמבר, עד מחצית אוקטובר) המלצת להתחיל באורלנדו על מנת להגיע לשלכת  במועד אידאלי יותר. מה אני מפספס פה?

תודה

• מוני
                    מוני נערך לאחרונה על ידי

היי

מודה שהכניסה שלך לשרשור הזה ברחה לי מתחת לרדאר ולכן תגובתי המאוחרת.

באדירונדאק בדרך כלל ואני מדגיש בדרך כלל עם כל המשמעות של הביטוי הזה ניתן ליהנות משלכת גם בשבוע האחרון של ספטמבר .

לא, אמצע אוקטובר הוא לא התחלת השלכת באדירונדאק.

בעונת השלכת (ואני מדגיש רק בעונת השלכת)כאשר מגיעים למזרח היבשת בחלק האחרון של ספטמבר, אני מאלו שממליץ להעביר את הימים הראשונים באורלנדו ,למרות שידוע שעבור הילדים ישנה העדפה להשאיר את אורלנדו לסופו של הטיול מטעמים מובנים.

שמח שזה עבד לטובה אצל אי אילו גולשות/ים(ראה למשל ערך הבלוג של גולשת ותיקה כמו let it be), אבל אני ער לתגובות נוספות של גולשים/ות ,שמטיפות לא להתייחס לנושא השלכת בעניין הזה של אורלנדו ,ומאחר ולי אין ניסיון עם שיתוף ילדים ,אני משאיר זאת להחלטת המשפחה שבדרך .

מוני

• erancoh
                      erancoh נערך לאחרונה על ידי

תודה מוני.

מדוע אם כן התייחסת ל״שלכת התחלתית״ בתגובתך לפותח השרשור? להבנתי הם נוסעים לקראת אמצע אוקטובר. 

• מוני
                        מוני נערך לאחרונה על ידי

צודק טעות גסה שלי משום מה ראיתי ספטמבר הסליחה עם פותח השרשרת

מןני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון