דרך קאונטרל kaunertaler-gletscher
-
מתכנן טיול קצר בטירול, ורוצה לשלב דרך נופית, מאחר והגרוסקלנר סגור בחורף חשבתי על דרך קאונטרל kaunertaler-gletscher
חפרתי קצת באינטרנט, והבנתי שהוא פתוח בחורף, עלותו 24יורו, והוא מגיע בקצהו לגבול איטליה אוסטריה,ושם יש גם רכבל שעולה לגובה 3150.
השאלות שלי:
1. האם הנסיעה עלולה להיות מסוכנת לאחד כמוני שלא רגיל לנסיעה מושלגת, ושם זה דרך מפותלת שעולה לגובה 2750מטר ללא מעקה בטיחות?
2.האם זה משנה איזה רכב לשכור, או שרק חשוב צמיגי חורף, והאם יש חובה בשרשראות שלג?
3.האם הלינק המצורף למפה, זהו אתר הסקי עם הרכבלים שבסוף הדרך?
-
נהגנו בקאונרטל בסתיו. הכביש טוב אבל מאוד מפותל.
אנחנו יצאנו בסוף ספטמבר ביום יפה וחמים (במושגים אוסטרים* וכשהגענו לשיא הגובה ירד המון שלג והיה קר והרכבל היה סגור בגלל השלג.
אני מציע לברר אם אפשר לעשות אותו באוטובוס. ראינו אוטובוסים כשהיינו שם. לי אין נסיון בנהיגה בשלג ולדעתי זה עלול להיות קשה בגלל תנאי מזג האוויר.
כדאי לקרוא על הכללים לנהיגה באוסטריה בחורף באתרים האוסטרים.
אם שוכרים רכב במדינה אחרת חשוב לבדוק שהרכב מתאים לנהיגה באוסטריה כי לכל מדינה ולפעמים גם לכל אזור יש כללים שונים לנהיגה בחורף.
הלינק המצורף הוא לאתר הסקי. יש לדרך אתר מסודר עם כל המידע וסביר להניח שיש גם מידע על תחבורה ציבורית.
-
אני לא בטוחה שבכלל כדאי לך להתאמץ עבור “הדרך הנופית” בחורף. אתה מן הסתם מדמיין את נופי הקיץ היפים, אבל בחורף העצים בשלכת ומגובה מסויים הכל מכוסה לבן. לא הייתי שם בחורף, אז אולי אני טועה, אבל שווה לברר מה בכלל תראה שם. אם זו תהיה נסיעה מתפתלת וקשה בנוף לבן עם לבן וקצת אפור אז מה הטעם?
אם אתם רוצים לראות קרחון ואתר סקי אז הרבה יותר קצר, פשוט ונוח לנסוע (אפשר גם באוטובוס) בדרך הקרחונים בסולדן. ואם הרכבל בראש הקאונרטל פתוח בחורף (אני בספק) אז אולי גם אחד הרכבלים המקבילים בסולדן פתוח (אני בספק).
-
כל אתר סקי בטירול יתן לך את אותה תועלת בחורף.
נראה לי שכדאי להגיע לאתר הסקי הקרוב לעלות ברכבל ולהתרשם מהשלג.
-
תודה על התגובות המחכימות
ההשראה שלי זה מהסרטון הזה:
https://www.youtube.com/watch?v=NydAeyvz8L8
האם כל טירול ההררית ניראת ככה בעונה זו?
-
באמת נראה מקסים. מצד שני, אכן הכל לבן עם לבן, והשאלה אם צריך נסיעה כל כך ארוכה ומפותלת בתוך הלבן הזה כדי לקבל את החוויה. האם מתישהו זה לא מתחיל לשעמם?
-
כאשר נסעתי בדרך 55 בנורווגיה בסוף מאי (לא טעות), זה היה נראה ככה, ולמעשה אף יותר מושלג – רוב הדרך הייתה בין קירות שלג גבוהים ממש, בגובה מקלות השלג, משהו כמו 5 מטרים לפחות.
הנסיעה בדרך כזו היא סוג של חוויה, את זה אפשר לומר.
האם שווה? זו נסיעה מאומצת, סביר להניח שתהיה די לבד שם, קליטה סלולרית תמיד בעייתית במקומות כאלה, אני לא יודעת מה אורכה וכמה זמן זה אמור לקחת. תעשה את החשבון שלך. לדעתי, לא שווה.
והכי חשוב רק אם יום יפה – בערפל או שלג זה מתכון לצרות.
-
דרך הקרחונים בזולדן סגור כרגע
https://www.soelden.com/winter/live-info/current-ski-resort- information.html