תשלום מלון באשראי
-
אהלן .
אשמח מאוד אם תעזרו לי.
אני טס לתאילנד וסגרתי באפליקציית booking מספר מלונות באופציית ביטול בחינם ולשלם אחר כך .
כלומר שאפשר לבטל בחינם אם אני לא מעוניין יותר, ובנוסף לשלם באותו היום שמגיעים למלון.
השאלה שלי היא האם תשלום במועד הכניסה למלון באמצעות אשראי יחייבו אותי באותו סכום של העסקה בבוקינג נטו?( העסקה בבוקינג בשקלים) או שהעסקה במטבע זר ועל כן ייגבה ממני עמלה מחברת האשראי( ויזה בנלאומי,כאל)
במידה והעסקה כן במטבע זר האם תוכלו להגיד לי מה בערך האחוזים לגביית העמלה בעסקה כזאת ?
תודה רבה!
-
אם תשלם בכרטיס אשראי אכן יגבו ממך במטבע באט עם ההמרות ועמלות חברת האשראי
הכי טוב קח דולרים איתך , תמיר בציינג' בתאילנד ותשלם מזומן בבאטים
ואז המחיר בבאטים שמופיע בבוקינג לא ישתנה וזה בדיוק מה שתשלם .
-
מה דעתך על האופצייה של הזמנת מט"ח לנתב"ג
דרך בנק הדואר ?
נחשבת מומלצת?
-
ממש לא
בשורה התחתונה זה יעלה לך יקר יותר מהאופציה שהצעתי לך
-
תלוי כמובן בסוג כרטיס האשראי שיש לך, ואם יש לך הטבות כלשהן בכרטיס האשראי.
בדוק אם אתה יכול לקבל, למשל, כרטיס כזה:
https://onlinelc.leumi-card.co.il/cards/card/2867
שנותן שער יציג + 1% עבור קנייה בכל מטבע. זה יוצא משתלם יותר ממזומן.
אם לא, סביר להניח שתקבל בערך יציג + 2.5% (תלוי בחברה – ישראכרט, כ.א.ל או לאומי קארד), ואז ייתכן שמזומן טיפה טוב יותר.
שים לב שבמזומן אתה לא משלם שער יציג אלא שער מכירה, שהוא גבוה יותר.
לעניות דעתי, תשלום במזומן למלונות זה לגמרי 2005, והרבה יותר נוח לשלם כיום למלונות בכרטיס אשראי.
גם בקניוני מותגים עדיף לשלם בכרטיס אשראי.
כל השאר – קניות ב-MBK ובשווקים, אוכל, טיולים וכו, עדיין עדיף מזומן בתאילנד.
-
עמלות ההמרה בכרטיס האשראי יהיו מאוד דומות לעמלות ההמרה של המזומן,
לפעמים גם נמוכות יותר,
אין שער יציג לבאט לכן לא ברור מה זול יותר, במקומות בהם יש שער יציג בד”כ אשראי זול יותר, במיוחד אם אתה לוקח בחשבון שכסף שישאר במט”ח אתה צריך להחליף חזרה לשקלים התשלום הכפול בכלל הופך את השימוש במזומן לכדאי פחות.
החשבון המדוייק הסופי תלוי בכרטיס אשראי הספציפי שלך,
אתה יכול למשל לבקש שינפיקו לך כזה, כל אחד יכול לקבל אותו, זהו הכרטיס שלהערכתי נותן את העמלות הנמוכות ביותר וגם קצת צ’ופרים, למשל במקום להמתין עם כולם בטרמינל 3 אולי תפרגן לעצמך כניסה בחינם לטרקלין דן.
כמובן שיש הבדל גדול בביטחון כשאתה מסתובב עם מזומן או עם כרטיס אשראי.
מבחינת בוקינג אין הבדל אם אתה משלם למלון כשאתה מגיע במזומן או באשראי.
לשיקולך
-
יש הבדל מהותי בעמלות ההמרה של כרטיס האשראי לעומת מזומן .
ולבוקינג לא צריך להיות אכפת איך אתה משלם , במזומן או באשראי
השאלה הייתה מה יותר כדאי כלכלית למשלם ולא לבוקינג .
ולשלם במזומן זו תהיה האופציה הטובה והכדאית ביותר .
החיסרון הןא שלא כולם מעוניינים להיסחב עם הרבה כסף מזומן .
-
כן, יש הבדל מהותי בעמלות בין תשלום בכרטיס אשראי לתשלום במזומן,
העמלות בגיהוץ כרטיס האשראי זולות יותר ולכן זו האופציה הכלכלית הטובה והכדאית ביותר.
העמלה בכרטיס האשראי שנתתי אליו לינק בהמרה מבאט לשקל היא:
הפרשי שער (המחאות, לא מזומן) באט לדולר + 1%
לדוגמה,
נכון לשניה זו בבויזה העולמי 1$=32.72THB
שער היציג היום של הדולר 3.7740 שקלים
א. נניח הוא הזמין חדר במלון שעולה לו ללילה 3,272 באט
כרטיס האשראי שלו יחייב את חשבון הבנק שלו ב 381.18 שקלים.
ב. דוגמה שניה, לילה במלון עולה 1000 באט
כרטיס האשראי יחייב את חשבון הבנק ב 116.50 שקלים (מאה וששה עשר שקלים וחצי)
אתה יכול לבדוק את החשבון שלי, כל הנתונים רשומים
בוא ותתן מספרים לגבי מזומן.
כמה יעלה לו בסופו של דבר בשקלים לילה במלון ב 1000 באט, ב 3272 באט, אין לי בעיה אם תציע מספר אחר – אני יכול בקלות לעשות את החשבון הנגדי בגיהוץ כרטיס אשראי.
-
החישוב שלך זה במידה ואני משתמש בכרטיס האשראי שהצעת ( הלוקח 1% עמלה ).
אני משתמש בכרטיס ויזה בנלאומי של כאל. ביררתי, ועמלת עסקה היא 2.8% מסכום החיוב.
כל זה כדרך אגב..
לגבי עמלת המרה, הבנתי שבבנק הדואר פשוט אין עמלה כלל על המרת מט"ח. ומסקר שעשיתי בכתבות שונות מצאתי שבנק הדואר באמת אופציה מאוד משתלמת בנוגע לעמלת המרה ( שלא קיימת).
לא הבנתי פשוט למה הדרך הזאת לא מומלצת?
לדעתי,אני חושב ששווה לספוג את העמלה שחברת האשראי לוקחת.
בעסקאות כמו מלונות וכדומה שווה לספוג מכיוון שכסף נזיל בסכום כזה הוא בחלט סיכון לגניבה ואבדה. וזה עוד לא כולל את סכום המזומן הנוסף שניקח עלינו לשימוש יומיומי וכולי ..
לכן לדעתי, אשלם מלונות באשראי ואספוג את העמלה של חברת האשראי כי ביטחון הכסף שווה את זה
-
ברור שאני ממליץ להשתמש בכרטיס אשראי שלוקח מינימום עמלות ולא מקסימום, מה גם שהכרטיס חינם ואין עמלה חודשית.
כמו שלמזומן אתה תחפש את החלפן עם השער הטוב ולא השער הגרוע – אלא אם לא נוח/יקר להגיע אל הזול.
הדואר לוקח עמלה, הוא רק קורא לזה הפרשי שער ולא עמלה.
השער היציג היום הוא 3.7740 שקל לדולר, זה השער שעליו לאומי קארד לוקחים 1%
הדואר לא מוכר לך לפי שער יציג, יש לו שער שהוא קורא לו “שער מכירה מזומנים” שהוא נכון להיום הוא 3.88 שקל לדולר ואם אתה רוכש מעל 800$ השער טוב יותר והוא 3.85
תרגיל חשבונאי זריז מראה שהעמלה של הדואר נעה בין 1.03% אם אתה רוכש פחות מ 800$ ל 1.02% לאם אתה רוכש יותר מ 800$, טיפ טיפה יותר מהעמלה של כרטיס האשראי של לאומי קארד. בקיצור כרטיס האשראי זול בטיפ טיפה לעומת דולר מזומן בדואר.
לדואר אתה צריך להגיע עם מזומן ויש לך גם עמלה קטנה על משיכת מזומנים מחשבון הבנק שלך, אלא עם אתה נוהג להסתובב עם סטיפות של מזומנים בכיס/בבלטה בבית, עוד עניין כלכלי לטובת כרטיס האשראי, אין לי מושג איך אתה מגיע לדואר, אם אתה צריך להניע רכב ולשלם חניה או שיש לך כזה ליד הבית/עבודה.
ובדואר אתה גם זוכה לעמוד בתור, לפעמים פרק זמן מאוד ארוך וליהנות מהפרצוף החמוץ של הפקידה, לא עניין כלכלי אבל זהו עוד גורם.
יש בתי עסק בתאילנד שמוסיפים לך את עמלת הסליקה שלהם (נניח 3%) לחשבון אם אתה משלם בכרטיס אשראי ואז הם זולים יותר במזומן, בתי מלון שאני בדקתי לא נוהגים כך ויש לי תחושה שאם מלון שהזמנת בבוקינג ינסה להעמיס עליך את דמי הסליקה שלו ותתלונן בבוקינג הוא יחטוף מהם.
שורה תחתונה בתשלום למלון כשאתה יודע בדיוק כמה יעלה לך כל לילה תשלום בכרטיס ותשלום במזומן יעלה בערך אותו הדבר, לפעמים כמה גרושים לטובת הכרטיס ולפעמים לטובת המזומן.
אם אתה לא יודע כמה יעלה בדיוק כל לילה אם תבחר במזומן אתה צריך לקחת סכום משמעותי בתור רזרבה, משמע תשאר עם סטיפה יפה של באטים במזומן בסוף הטיול.
אם אתה מתכוון לנסוע עוד פעם לתאילנד בקרוב אתה יכול לשמור את המזומן לטיול הבא, אם לא אז אתה צריך להחליף את המזומן חזרה על כל העמלות ואז בטוח שכרטיס אשראי עדיף.
אני בכל מקרה ממליץ לנסוע עם שני כרטיסי אשראי שנשמרים בנפרד,
כך שאם אתה רוצה לחסוך 1.8% אני ממליץ לך להנפיק כרטיס אשראי שלוקח עמלה של 1% (ואם תשיג פחות – יותר טוב) ולא לוקח עמלה חודשית, אתה לא חייב את הכרטיס הזה של לאומי קארד, זו רק דוגמה לכרטיס טוב שההתניה היחידה היא חשבון בפייסבוק.
אגב הכרטיס טוב גם לרכישות שאתה עושה מהארץ למוצרים מחול באינטרנט, הנחה קטנה לעומת שימוש בכרטיס יקר יותר לא רק לנסיעות בחו”ל.