ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יפן

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    15
    2495
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ilanios
      ilanios נערך לאחרונה על ידי

אישתי דלוקה על לנסוע ליפן ואני "נאלץ" לזרום איתה.
      מקווה שמישהו כאן היה שם ואם כן אז אל תתקמצן על מידע.
      האם שווה לנסוע באוקטובר ורק לשבועיים?
      מה האטרקציות המרכזיות?
      תודה . אילן
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ilanios

יפן
        כמו כן כמה זמן טיסה?, אם היו לכם שבועיים איך הייתם מחלקים את הזמן בין המקומות? ודבר אחרון- עד שיוצא לנו לטוס יוצאת הנשמה אז האם באמת באמת יפן שווה את זה והיא מדהימה?
        תודה רבה. רותם ואילן
        • sasona
          sasona נערך לאחרונה על ידי

יפן
          יפן אכן מדהימה ושונה מהרבה מקומות שבהם ביקרנו
          כדאי להכין את הטיול הרבה זמן מראש כי שבועיים זה אכן פרק זמן אינטנסיבי וחשוב לקרוא ולהתעמק ברקע.
          אנחנו חזרנו אתמול מטיול דומה ביפן.
          טסנו לאוסקה וחזרנו מטוקיו טסנו עם אוזבקיסטן איירליינס (כדאי לקורא את מה שכותבים כאן הפורום אודותם)
          חשוב לי לציין שהטיסה היא בהחלט בסדר אך הטיסה לאוסקה עוברת קודם דרך טוקיו ויש שם עוד חניית ביניים של כשעה - וכן גם מטוקיו דרך אוסקה בחזור - כך שצריך לקחת זאת בחשבון (אם עושים את הדרך ההפוכה טוקיו ולאחר מכן אוסקה אז חוסכים את ההמתנה הנוספת גם בהלוך וגם בחזור).
          האתרים שבהם ביקרנו היו האתרים המומלצים לביקור ראשון וכללו את אוסאקה (2 לילות עם סיור בנרה)
          הירושימה (1 לילה) בדרך - טירת הימג'י
          קיוטו (3 לילות)
          טקיאמה (1 לילה)
          הקונה (2 לילות)
          ניקו (1 לילה)
          טוקיו (3 לילות)
          האתרים לביקור בכל אחד מהמקומות הללו מפורטים בכל סםר ויש המון מידע באינטרנט
          כל מקומות הלינה נבחרו מראש על בסיס המלצות ושיטוט באתרים (מומלץ כמובן פורום יקר זה וכן הטריפאדויזר)
          בקרוב אוסיף טיפים אישייים מהחויות שלנו
          העלויות שלנו היו סבירות ביותר ושמרנו על רמה בינונית של ארוחות ומקומות לינה
          מומלץ ביותר לרכוש את JR פאס (אנחנו רכשנו בארה"ב וכך חסכנו בעלויותיו אך שמענו שאפשר גם באנגליה)
          אשמח לסייע בכל חומר שאוכל
          לחזור ולהדגיש שבחירת האתרים והמסלול הוא מאד אישי וצורך קריאה ואיסוף נתונים
          שיהיה רק כיף!
          • ilanios

יפן
            תודה
            אשמח לקבל את הרשמים שלכם מהטיול כל עוד הם טריים אז ברגע שתתארגנו על עצמכם אשמח ללתת לך את המייל שלי שתשלחו אלי.
            אני מבין שתכננתם את הלינה מראש והזמנתם את המקומות מראש. האם זה אפשרי מבחינת יכולת תכנון וקביעה מראש? אם כן יש לך במקרה את המקומות המומלצים? ודבר אחרון לא הבנתי מה זאת אומרת לקנות את הפאס באנגליה? בהנחה שאנו יוצאים וחוזרים מישראל מהן האפשרויות שלי?
            תודה. אילן
            • sasona

יפן
              שלחתי לך מייל אישי עם מעט יותר פרטים
              • iritbachi
                iritbachi נערך לאחרונה על ידי

יפן
                נשמח אם תפרסם את הפרטים הנוספים שכתבת. אנחנו מתכננים טיול ליפן ושאמח לקרוא.
                בנוסף- אני נוסעת עם ילדים והייתי רוצה למתן את הביקורים במקדשים ויותר טיולי טבע. על מה הייתם מוותרים או ממש לא- ניקו? נארה? (הבנתי שיש חגיגות השנה. התכנון- קויה סאן (?), טוקיו, נארה(?), טאקאיאמה, פוגי, חצי האי איזו, ניקו (?) וטוקיו.אשמח לקבל פידבק והמלצות
                • sasona

יפן
                  נסענו זוג ללא ילדים (לא צעירים) היינו מתוכננים עד הפרט האחרון כי נסענו בעונה "בוערת" - פריחת הדובדבן.
                  ניתן לצמצם את כמות המקדשים - בכל מקרה לא לוותר על המקדשים של ניקו שיש שם גם טבע נפלא בתוך אתרי המקדשים (אנחנו לנו לילה בניקו וזה בהחלט היה שווה)
                  אזור הקונה שופע באתרים. כדאי לעשות סאת סבוב הקונה הכולל שיט ונסיעה ברכבל עם מראה לעבר פוג'י . התמזל מזלנו וראינו אותו במלואו שהבנו שזה מחזה די נדיר

אינני יודעת מתי אתם יוצאים אך לדעתי אפשר להשיג מקומות לינה זולים יותר אם מזמינים מראש. גם ההתנידות היא לא פשוטה והמרחקים גדולים ובעיקר מחסומי השפה - כך שאם אתה יודע את המסלול כדאי (לדעתי) לשריין מקומות לינה.
                  לגבי הפאס - ההבדל במחיר בין שבוע לשבועיים הוא ניכר. כשאתה נמצא בערים (בטוקיו ובקיוטו בעיקר) אין שמוש בפאס כי שם מתנידים ברכבות תחתית או באוטובוסים שאינם שיכים ל JR
                  עיקר השימוש הוא ברכבות השינקנסן (רכבות המהירות) בין עירוניות שהן יקרות מאד אם לא משתמשים בפאס.
                  לכן כדאי לתכנן את המסלול .
                  ברגע שאתה מתחיל את השימוש בפאס יש לך שבוע להשתמש בו. בד"כ זה מספק .
                  חשוב גם להכנס לאתר הרכבות היפני (שהוא מאד ידידותי) ולבדוק את זמני הרכבות שמגיעות לאתרים שבהם תתכננו לבקר.
                  את הפאס צריך להמיר לכרטיסים כדי להבטיח לך מקום שמור - זה נשמע מסובך אבל זה בהחלט פשוט.
                  היפנים מאד יעילים ומסייעים
                  אני מצרפת לך קישורים שכדאי להכנס ולקרוא - יש שם חומר מאד יעיל
                  גם בטיפים של "המטייל" יש מידע טוב
                  אני השתמשתי הרבה בטיפים על יפן של ה- TRIPADVISER וגם את ההמלצות למלונות לקחתי משם.
                  כשיהיה לך מסלול אשמח להמליץ לך על מלונות - אנחנו מסתפקים במלונות בינוניים אך יש כמובן טובים ויקרים משלנו (כמו גם זולים יותר)
                  http://www.japan-guide.com/e/e623.html
                  אתר עם המון מידע יעיל

http://www.hyperdia.com/en/ אתר הרכבות היפני

http://www.tripadvisor.com/ShowForum-g294232-i525-Japan.html פורום של שאלות ותשובות (אגב אני פניתי בכמה שאלות וזכיתי ליופי של תשובות מיפנים שסייעו לי רבות )

אשמח להשיב על כל שאלה (חלק מהתענוג של הטיול הוא ההכנה לקראתו)
                  בהצלחה

• מידע יעיל על כל נושא
                  • אתר הרכבות היפני
                  • פורום של שאלות ותשובות על נושא יפן
                  • iritbachi

יפן
                    תודה רבה על המידע. אני כבר עמוק בתכנונים ומתכוונת להזמין מראש את המלונות וכו. פחות ספונטניות אבל בהחלט עוזר עם ילדים...התכנון שלנו הוא לישון במקומות זולים יחסית (משעשע ש100 דולר זה זול...)
                    מהחוויה האישית שלכם אני מבינה שמומלץ ניקו יותר מאשר נארה. באיזה אתר אמריקאי הזמנתם את הכרטיסים?
                    תודה רבה!!
                    • sasona

יפן
                      אם זמנכם בידכם אפשר בהחלט להיות גם בנארה - מה עוד שהגישה אליה נוחה ביותר. אנחנו הגענו אליה מאוסקה ליום של סיורים
                      יש כאן אוירה של שמורת טבע גדולה עם אילים שמסתובבים חופשי ומקדשים בתוך חורשות טבעיות
                      את הפאס רכשנו בניו יורק - חבר שנמצא שם קנה לנו ושלח. זה יצא בהחלט זול יותר מאשר בארץ
                      הבנתי שיש אתר באנגליה שגם שולח את הכרטיסים (קראתי על כך בטיפים על יפן)
                      אני ממליצה ביותר ליצור קשר עם "בית שלום" בטוקיו (שם היינו) ובקיוטו (שם לצערנו לא היה מקום)
                      יש להם גם מקום לילדים . האירוח מקסים והאוירה מרגשת ומחממת את הלב .
                      ארוחת הבוקר שמכינה סייקו (אשתו של אקי שמנהל את המקום) היא לעילא .
                      בקרוב אכניס כמה טיפים על מקומות מומלצים
                      אני צריכה מעט להתארגן כי רק אתמול נחתנו
                      בהצלחה
                      • iritbachi

יפן
                        תודה רבה! נחיתה רכה
                        • ilanios

יפן
                          עירית/אירית שלום,
                          לכמה זמן אתם נוסעים? ואם אתם כבר עמוק בתכנונים כולל לינה במלונות אשמח אם תשלחי לי את התוכנית שלכם כדי להתרשם. אנחנו כעקרון מתכננים על אוקטובר אבל אני מתחיל כבר היום להתעסק בזה לאט לאט. תודה. אילן
                          • רבקה.ק.
                            רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

יפן
                            sasona -

תודה על כל מה שכתבת כאן, הייתי מאוד שמחה אם היית מפרטת אודות הטיסה שלכם, כי כפי שכתבת יש כאן בפורום דעות לכאן ולכאן, ובכל זאת הם זולים בכחצי מחיר, חוץ מזה אם היית יכולה לתת דוגמאות למחירי לינות.

ולאחר שתתארגני, גם תמונות יתקבלו בברכה רבה.

תודה
                            רבקה
                            • sasona

יפן
                              הי רבקה
                              לגבי הטיסה - אני מצטרפת לדעה הרווחת לגבי אוזבקיסטן. הטיסה סבירה ביותר.
                              הבעיה היחידה היא המעבר לאוסקה דרך טוקיו שמצריכה חניה נוספת של שעה. ניתן להתחיל את הטיול מטוקיו ולחזור מאוסקה ואז מונעים את הצורך בירידה נוספת מהמטוס אנחנו התחלנו באוסקה כי רצינו להספיק את שיאה של פריחת הדובדבן בדרום ואכן זה היה שווה ביותר.
                              כשהגענו לטוקיו כבר היינו לקראת סופה.

המחיר הממוצע ששילמנו ללינה לזוג כ- 90-100$
                              התחלתי לכתוב טיפים ב1001 למלונות שבהם שהינו

יפן מדהימה ומומלצת בחום.
                              היא אינה יקרה כפי שחששנו.

• רבקה.ק.
                                רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

יפן
                                תודה רבה, אבדוק גם בטיפים.

רבקה
                                • עודד
                                  עודד נערך לאחרונה על ידי

יפן
                                  יש ביפן מקומות יפים אך ראיתי ארצות יפות ממנה אלא שליפן עיקר הסיבה להגיע זה שזו התרבות המודרנית הכי שונה לפחות שאני ראיתי
                                  וראיתי לא מעט. אין להשוותה כלל למדינות דרום מזרח אסיה ולהרגשתי אף לא לאף ארץ אחרת.
                                  אוקטובר דוקא זמן מצוין כי זה זמן השלכת הנהדרת. אני הייתי שם באוקטובר. לקראת אמצע החודש השלכת הגיעה כבר לקו ניקו ועדיין לא לטוקיו (היא מתקדמת מצפון לדרום).
                                  לגבי זמן הטיסה השאלה דרך איפה אתה טס. אני טסתי מפרנקפורט וזה לקח 11 שעות.
                                  שבועיים זה לא זמן מספיק אבל אם זה מה יש אני הייתי טס. לא חייבים לראות הכל בפעם אחת. הייתי נותן 4 ימים לקיוטו כולל יום טיול ממנה לנארה. קיוטו היא העיר היפה ביפן. לטוקיו כיומיים עד שלושה. לאיזור
                                  פוג'י והקונה כשלושה ימים. לאיזור ניקו 2-3 ימים. יום טיול מטוקיו לקמקורה. זה לפחות מהאיזורים שאני מכיר.
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון