איזור לקרנבל בריו
-
שלום רב
לגביי הקרנבל בריו, חושב להשכיר דירה מה האזור של הקרנבל שאדע להזמין דירה במיקום טוב.
בנוסף זה נכון שכל המסיבות מפוזרות בריו? אם כן איך מתנהלים בריו בקרנבל?
בנוסף הבנתי הקרנבל הוא תשעה ימים, כמה זמן מומלץ להיות בריו בקרנבל?
תודה רבה

-
הי, עומר,
אתייחס בהודעה הזו לשני השרשורים שפתחת בנושא ריו וסלבדור.
בעצם, באשכולות שלך אתה כבר עונה לעצמך.
בהתאם למשתנים שציינת (חיסכון בעלויות וזמן), המסלול הקלאסי עבורכם הוא לעבור מארגנטינה לברזיל דרך מפלי ה- Iguaçu ומשם טיסה לריו (הטיסה אורכת שעתיים). אפשר גם, כמובן, לטוס ישירות מ- Buenos Aires לריו (שלוש שעות טיסה).
בנימה אישית, אני מוסיף שלטעמי הקרנבל בריו הרבה יותר ססגוני, צבעוני, שמח ומיוחד מזה שבסלבדור. אבל תהיה בטוח שיהיו אנשים שיגידו בדיוק ההיפך. בסופו של דבר זה נתון להרגשה ולחוויה האישית של כל אחד.
אחרי שסגרנו (כן?) את העניין הזה, נעבור לשאלת האזור של הדירה / מלון.
כשאתה שואל על הקרנבל בריו, חשוב להפריד בין מצעד בתי הספר לסמבה, שמתרחש בתאריכים 01-02/03 (ליגת המשנה), 03-04/03 (ליגה מיוחדת של האלופות) וב- 09/03 (מצעד המנצחות) לבין מסיבות / תהלוכות הרחוב (Blocos) שמתחילות כבר חודש לפני המועד הרשמי של הקרנבל (וממשיכות גם לאחריו), עם מצעדים בעיקר בסופי שבוע.
אם אתם לא מתכוונים להגיע ל- Sambódromo לצפות בבתי הספר לסמבה, לא קריטי ולא הכרחי להגיע לריו דווקא וספציפית בתוך כל התאריכים של המצעדים שציינתי למעלה (אם רוצים לחסוך מעט בעלויות), אלא להיות בחלק מהם. אני, למשל, מגיע לשם (לסמבודרומו) רק כדי ללוות ולהדריך תיירים אבל בשביל הנאה אישית ובשביל הכיף שלי אני הולך לכל אותן מסיבות רחוב. לדעתי, התהלוכות הללו, במיוחד אלה שבתוך שכונות איפנמה וקופקבאנה, הן הכי שמחות ומשחררות שיש, כיף לא רגיל ובלתי נפסק.
מבחינת עלויות, חשוב להבין שאתה לא רק תגיע בשיא העונה התיירותית אלא בשיא של שיא העונה. כך שהכל יהיה עמוס ויקר יותר. בהתאם לכך, חשוב שתזמינו כבר מעכשיו בית מלון לאותו פרק זמן. יש לי לקוחות שכבר שיריינו לעצמם מקומות לינה בקרנבל כבר לפני חודשים רבים. גם יום לפני שתגיע תמצא חדר, אבל כל המקומות הכי טובים כבר יהיו בתפוסה מלאה והמחיר שתשלם יהיה עוד יותר מופקע.
לסיום, בתור אחד שחי בקופקבנה ומוציא מכאן כל יום טיולים לכל רחבי ריו, אנסה לעזור לך ולכוון אותך על פי הניסיון ונקודת המבט שלי.
אני תמיד ממליץ לתיירים, בני משפחה וכל מי שמבקש עצה- להתאכסן בקופקבנה.
זו אחת השכונות המפורסמות בעולם, באים לכאן תיירים מכל קצוות תבל וזה מקום עם תשתית תיירותית מבוססת ומפותחת, עם פריסה רחבה של חדרי מלון ואירוח. המיקום מרכזי, נגיש וקרוב לכל מקום, זו גם אחת השכונות הבטוחות בריו, עם פרויקט שיטור נפלא. כל זה, עוד לפני שדיברנו על האנרגיות ותחושת החיים של קופקבנה, הצבעים היפים והנופים הקסומים, השמיים הכחולים והים המפעים...
זו אחת ההמלצות הכי חשובות שאני נותן ללקוחות פרטיים וקבוצות והפידבק שאני מקבל הוא תמיד חיובי. אני בעצמי בחרתי לגור בקופקבנה, אז זה אומר הכל.
בהצלחה.