גישושים לאלסקה
-
ביירון אכן קרחון די מסכן, אבל נגיש ולדעתי שווה את הזמן הקצר שהוא דורש. לגבי ה-TBD בהומר, ממליצה על שמורת הקצ'מק, אנחנו עשינו מסלול קצר יחסית המתאים לאנשים כמונו אבל יש שם מגוון אדיר של מסלולים.
-
תודה על תשומת הלב לגבי החזרה – באמת לא שמתי לב לזה…
Camp Denali אומרים שהחזרה לכניסה לפארק היא ב- 12:00 בצהריים וטיסת הלילה שלי היא רק ב- 22:00, כך שזה נראה לי מרווח יפה. עם זאת, בגלל זה הסתדר בטיסה בכל זאת הוספתי יום בסוף כך שאני אעזוב את אלסקה ב- 10/09 גם ב- 22:00 בלילה, כך שיש יום מלא.
שווה לתכנן אליו משהו מיוחד שלא רשום בתוכנית המקורית?
-
במקרה כזה הייתי עושה את הלינה של ה-9 לחודש איפשהו בדרך, לא באנקורג’. הייתי בודק בתור אופציה ראשונה את ה-McKinley Princess Lodge, יש להם בתאריכים האלו בדר”כ מחירים ממש טובים. אם לא שם, אתה יכול לישון גם יותר דרומה, נגיד באזור פאלמר. ב-10 לחודש, אם אתה עדיין עם אנרגיות, אתה יכול ללכת לאזור האצ’ר פאס ולעשות את Reed Lakes – אחלה מסלול.
-
מצטרף להמלצה החמה על ה-Reed Lakes Trail.
ואם כבד עליך לעשות מסלול יחסית ארוך אז עדיין הייתי מוסיף את היום הנותר לאיזור Hatcher Pass ובוחר במסלול אחר יותר קצר.
האזור יפה מאוד.
אופציה נוספת היא להוסיף עוד יום לגירדווד. העיירה ממש חמודה וגם שם יש המון מסלולים יפים. ה-Crow Pass מכוסה עננים הרבה פעמים ויום נוסף ייתן לך מרווח ספייר לנסיון נוסף. ואם במקרה יהיו שני ימים יפים אז ביום אחד תעלה לפאס וביום השני תעלה לאלייסקה.
-
תודה רבה לכולם !!!
הטיסה שלי מוזמנת וגם Camp Denali. ואני ממשיך להתקדם בשאר התיכנונים – הזמנות בעיקר.
רציתי לשתף בעניין הרכב באלסקה שלא ציפיתי שיהיה כ”כ יקר –
רכב רגיל כמו טויוטה קורולה עולה יותר מ- 100$ ליום, אפילו רכבים קטנים יותר יהיו בסדר גודל של 85$, שלא לדבר על SUV שהוא סביב ה- 150$ ליום.
עוד דבר שהפתיע אותי זה שהחברות שהייתי רגיל לשכור מהם בארה”ב פחות רלוונטיות, Alamo למשל שבד”כ זולים הם יקרים ב- 30% וגם חברות אחרות שאין להם נוכחות באלסקה. המחירים שצייתי למעלה הם מ- Hertz שבד”כ אני מדלג עליהם בגלל שהם יקרים משמעותית, אבל באלסקה יצאו הזולים ביום.
בעניין כבישי העפר, בדקתי כמה חברות ומכיוון שהרכב הכי קטן שהן מציעות הוא SUV אז מראש המחיר שלו גבוה יותר בצורה משמעותית עוד לפני שמחשיבים את נושא כביש העפר. בעייה נוספת היא הביטוח – נראה שהחברות האלו פחות רגילות לתיירים שלא יכולים להביא את ביטוח הצד ג’ (SLI) שלהם מהבית (כמו שהאמריקאים עושים). החברה היחידה שמצאתי שכן נותנת SLI מכובד היא https://www.alaska4x4rentals.com שנראית די רצינית, אבל לצערי גם המחיר
כי מדובר על כ- 225$ ליום. אני ממשיך לבדוק את זה אבל אני מתחיל לחשוב שזה לא שווה את זה…תודה,
תמיר