ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול ראשון לארהב

פורום צפון אמריקה
    6
    10
    74240
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ירוןירון
      ירוןירון נערך לאחרונה על ידי

שלום. 

אנחנו מתכננים בפעם הראשונה טיול משפחתי לארהײב סוף יוני תחילת יולי. הכיוון הוא קליפורניה ויש לנו תכנון ראשוני. 

1. מבקש המלצות למקומות שלדעתכם הם must

2. כמה זמן מראש כדאי להזמין מקומות לינה ורכב.

3. מה אפשרויות הלינה המומלצות ב יוסמיטי פארק? 

תודה

ירון

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • karnielr
        karnielr נערך לאחרונה על ידי

לכמה זמן מתוכנן הטיול?

• ירוןירון

שבועיים

• עמיחי13
            עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

לדעתי האישית – אין שום מקום שהוא מאסט. לא בקליפורניה, ולא בשום מקום בעולם. הבחירה היא תמיד לפי הטעם של המטיילים. 

הזמנת מקומות לינה: אני ממליץ להזמין ליוני\יולי כבר מעכשיו, עם אפשרות ביטול בחינם. כדאי להתחיל מהמקומות הכי מבוקשים – בעיקר יוסמיטי. מקומות הלינה בתוך הפארק הם הכי נוחים, אבל גם יקרים בהרבה מהמקומות מחוץ לפארק. יש כאן שיקול כספי של עלות מול תועלת שכל אחד עושה לעצמו (עד כמה הזמן שלך יקר).

רכב אין צורך להזמין הרבה זמן מראש – אפשר להזמין 3-4 חודשים לפני, אבל גם אם תזמין חודשיים לפני לא יקרה אסון.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • karnielr
              karnielr נערך לאחרונה על ידי

אם יש לכם תכנון ראשוני, כדאי להעלות אותו לכאן. טיול ראשון הוא הטיול בו מנסים לראות דברים עליהם חלמו מילדות, זו הסיבה שאנשים מכניסים למסלול למשל את בברלי הילס, לדעתי זה מיותר לחלוטין אבל אני לא חושבת שזכותי להגיד למישהו לוותר על המקום הזה אם חלם עליו עוד מימי נעוריו, בשביל האדם הספציפי זה מאסט ולא אגיד לו לוותר.  

ביוסמיטי לנו באזור שנקרא ווסט יוסמיטי,  אזור שממוקם אחרי הכניסה לפארק אבל לא ממש בתוכו. הלינה שם חוסכת פקקים. יש בו מתחמים של דירות נופש בגדלים שונים ולמשפחות הוא נוח. לא זול, אבל אם המחיר מתאים לכם זה מומלץ. 

מלונות כדאי לדעתי כבר להזמין לכל הטיול, עם אפשרות ביטול כמובן. 

• ayeletback
                ayeletback נערך לאחרונה על ידי

אני בשבועיים הייתי עושה טיול שכולל את סן פרנסיסקו, כביש 1 ויוסמיטי.
                אם יש ילדים ( שרוצים ) מוסיפה פארקים ב LA .
                אם אוהבים יותר ערים מוסיפה את לאס וגאס.

לטוס ל SF ולחזור מוגאס או LA

לינה – כבר עכדיו קצת מאוחר ליוסמיטי.
                תזמינו במיידי רצוי באל פורטל ( בתוך הפארק סביר להניח שאין מקום )
                שרק המקומות טיפה פחות דחוף אבל עדיף להזמין בתקופה הקרובה.

רכב אפשר 2-3 חודשים קודם ( ואפילו יותר מאוחר ) בתנאי שמדובר ברכב סטנסדטי.

• צביקה
                  צביקה נערך לאחרונה על ידי

קליפורניה היא אחת המדינות הגדולות בארה”ב ולכן האילוץ של שבועיים (כולל ימי טיסות?) אכן מחייב תכנון נכון, אבל כדי לעזור לכם כדי שתנדב קצת יותר פרטים: גילאים, תחומי ענין, “חלומות” להגשמה וכד’.

אחת המסעדות הטובות בעולם נמצאת בקליפורניה, אבל אין טעם שאמליץ לך לבקר בה, אם אינך חובב גורמה, או שהתעריפים שלה יקרים עבורך (והם יקרים מאוד).

כנ”ל כמה זמן להקדיש לטבע (מטיבי לכת, או רק תצפיות?) לעומת החלק האורבני (מוזיאונים, או בילוי לילי, מסעדות וכו’)… אני מקווה שהבנת.

קצת מידע מי אתם ומה אתם מחפשים והעצות שתקבל מהחברים הטובים פה תהיינה ממוקדות יותר ואיכותיות יותר.

• ירוןירון

א. תודה רבה לכל המגיבים, התגובות שלכם הכניסו אותי לתלם ואני יכול להיות יותר ממוקד.
                    ב. אנחנו משפחה שומרת שבת 7 נפשות כך שלמעשה בזמן נטו הוא 10 ימים
                    ג. הכיוון הוא :
                     1. נחיתה ברביעי בערב ב LA.
                     2. חמישי עד ראשון בבוקר ב LA
                     3. ראשון שני כביש מס’ 1 לכיוון סן פרנסיסקו
                     4. שלישי רביעי סן פרנסיסקו
                     5. חמישי  עד ראשון פארק יוסימיטי .
                     6. שני מדרימים חזרה ל LA דרך Sequoia national forest 
                     7. שלישי בערב מגיעים ל LA
                    8. רביעי בבוקר ממריאים חזרה

• ronitzaw
                      ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

כדי לנצל יותר טוב את השבתות שלא יהפכו לימים מבוזבזים הייית מציעה לך לבלות שבת אחת בל.א. באזור סנטה מוניקה/וניס ביץ ושבת אחת בסן פרנסיסקו. בשניהם אפשר, במידה ולוקחים מלון במיקום טוב, לנצל בכיף את השבת לטיולים במרחק הליכה מהמלון. 

אם כרטיסי הטיסה עוד לא ניקנו אז כדאי לכוון את ימי הטיול שהשבתות “יפלו” על הימים שתהיו במקומות אלו.

אם זה אפשרי הייתי שוקלת גם להתחיל את הטיול בס.פ ולסיים בל.א. ולא לעשות טיול מעגלי. 

• צביקה
                        צביקה נערך לאחרונה על ידי

מצטרף להמלצה של ronitzaw, אלא אם כן כוונתכם בסופ”ש של יוסמיטי לבלות ממש ב”שבת מנוחה”.

אינני יודע מה מגבלות השבת שאתם שומרים, אבל ללא התניידות ברכב ממקום הלינה, האופציות בעיר כמו SF רבות יותר.

אם הטיסות כבר מוזמנות ומסלול חד כיווני אינו רלבנטי, אז אפשר אחרי כביש 1 ולינה ב-Monterey “לחתוך” בבוקר יום שלישי מזרחה ליוסמיטי, לבלות בו עד יום חמישי ובששי בבוקר לנסוע ל-SF לשהייה עד יום שני (כולל).

ביום שלישי, נהיגה ארוכה לכיוון LA ללינה לפני טיסה למחרת בבוקר. אפשר לגוון את יום שלישי עם עצירה ב-outlet כלשהו בדרך.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון