עיתוי להשכרת רכב
-
מבחר הרכבים בארה”ב שונה מזה שבאירופה. אכן רכב 9 מקומות לא נפוץ בארה”ב.
אני לא מומחה לחוקים לגבי ואן של 10-12 אנשים. אני גם בכלל לא בטוח שהוא יהיה נוח.
עוד אפשרות זה לשכור SUV ענק כמו פורד אקפדישן, או שברולט סברבן. יהיה צפוף, אבל יש סיכוי שיכנס הציוד אם תזהרו
-
rona.nהחוק בקליפורניה אומר שאסור לנהוג ברכב המיועד ל-10 נוסעים או יותר ללא רישיון מסחרי גם אם רק הנהג יושב.
אני יודע שיש רכבים של 9 מושבים. יש גם רכבים של 8 מושבים כגון: טויוטה סיאנה או יותר גדול טיפה שברולט סברבן, בשניהם אפשר לקפל מושב אחד בשורה האחרונה ע”מ להגדיל את הנפח תא המטען.
תבדקו שוב עם סוכנויות ההשכרה ותשמעו מה הם אומרים והכיצד ניתן לפתור את הבעיה והאם יש אפשרות כשלהי לקבל רכב ל-9 נוסעים ובכך לא תהיינה דאגות לגבי רישיון נהיגה זה או אחר.
-
לפני מספר שנים התנדבתי במחנה קיץ בפנסילבניה , והם שכרו לי רכב מסוג סוואנה עם 9 מושבים , וזה על מנת שאוכל לנהוג ברכב ללא רשיון מסחרי .
וביקשו שלא אתפתה להסיע 10 נוסעים כי אז נסתבך .
אז לא יכולתי להסיע את נבחרת הכדורגל , רק את נבחרת הכדורסל .
-
זה מידע קריטי.
מנסה לבדוק לעומק.
נראה לי שברכב של 7 יהיה ממש צפוף.
זה הזוי שבקרוואן של 8 נוסעים שאורכו 9.5 מטר, אין בעיה לנהוג ברישיון רגיל ובואן כזה אסור…
עברתי את כל חברות ההשכרה ואין רכב של 9 מקומות.
הזוי.
-
הנסיון שלי די מוגבל: הרץ, אלומה וממס”י (אופרן). ממס”י לוקחים דמי ביטול של $15, אבל הם נתנו לי, כחבר ממס”י ששוכר רכב פעם ראשונה באותה השנה $40 הנחה. הם גם מתחייבים (וקיימו) להשוות הצעות זולות יותר.
לגבי אלומה, השכירה היתה דרך האתר. לא זכור לי אם צוינו שם דמי ביטול. בהרץ שכרתי בשיחת טלפון. גם שם אינני זוכר שהוזכרו דמי ביטול.
כמה זמן צריך לשכור לפני הטיול על מנת שהמחיר יהיה זול יותר משכירת הרכב שבוע או שבועיים לפני הטיול?
-
בהזמנה דרך אלומה מצויינים הפרטים הבאים :
דמי ביטול – 20 $
דמי אי הגעה – 35 $
שמתי לב שיש מבצעים לקראת החגים , כמו לקראת פסח , בשנה שעבאה באלמו היה מבצע לקראת 4/7 .
-
יש חשיבות גבוהה למועד ההזמנהכמו שהגיבו – כדאי להזמין מראש עם אפשרות לביטול בחינם או בתשלום סמלי ולעקוב מדי פעם אם המחירים ירדו.
יש רכבים גדולים (7+ נוסעים) שבהם בד”כ להזמין ברגע האחרון זה מאוד יקר עד לא אפשרי בכלל כי המלאי מוגבל ולכן כדאי מאוד להזמין מראש. כמה מראש? בד”כ גם שנה מראש זאת לא הגזמה.
לגבי רכבים משפחתיים – דווקא כאן הזמנה שלהם כשנה מראש בד”כ משיגה מחיר מחירון שהוא גרוע ועדיף לחכות, אבל התנהגות התמחור משתנה בין חברות ואפילו בין סניפים שונים של אותה החברה.
עוד אופציה ששווה לשקול היא להזמין ישירות מאתר החברה בחו”ל – החברות הגדולות – אוויס/הרץ/דולר/טריפטי מאפשרות לרוב לבצע הזמנה ללא תשלום מראש כלל, כאשר רק משריינים מחיר ואת התשלום מבצעים בדלפק בעת קבלת הרכב – ככה שזה יכול להתאים למי שלחוץ במזומן ורוצה לשלם רק בעת ההשכרה, אבל לשריין מחיר מראש.
באתרים הגדולים – כמו רנטאלקארס חשוב לשים לב בעמוד האחרון – עמוד התשלום – לבחור בתשלום המלא על ההשכרה ולא בתשלום מקדמה בלבד – בחירה בתשלום המקדמה בלבד אומרת שבעת ביטול ההזמנה לא תקבלו את דמי המקדמה בחזרה ולכן אם אתם עדיין “עושים קניות” ויש סבירות גבוהה לביטול או שינוי ההזמנה – כדאי לשלם את כל הסכום מראש בכדי להמנע מתשלום דמי הביטול.
-
יש הבדלים גדולים במיסוי בין שדות תעופה שונים, וניו יורק היא המקום היקר ביותר (או לפחות בצמרת) בארה”ב לשכירת רכב. בניוארק העלות יקרה, אבל נמוכה מזו שב- JFK. שכירת רכב בבוסטון או בפילדלפיה, אם נזכיר שתי ערים יחסית קרובות לניו יורק זולה בהרבה מב- JFK וגם מניו ארק.
שנית, SUV הוא רכב יקר יחסית. עד לגודל Full Size, העליה בדרגת הרכב איננה גדולה. משם, הבחירה ברכבים בדרגות הגבוהות יותר נותנת הפרשי מחירים גדולים הרבה יותר.
די מדהים בעיני שהחברה לוקחת דמי החזר על החזרת הרכב באותה העיר, אם גם בנקודה אחרת בעיר. אגב, אולי שוה לכם לקחת מונית/הסעה משדה התעופה עד לחברת השכרת הרכב בעיר ולקחת שם את הרכב. ראשית, אני מניח שעלות המונית/ההסעה לא תהיה גבוהה מעלות קנס ההחזרה. שנית, וזה שוה לבדוק, יתכן ועלות שכירת הרכב תהיה נמוכה יותר כי המס שלוקח שדה התעופה לא יהיה כלול בעלות שכירת הרכב. הייתי בודק גם את האפשרות הזאת.
-
תזכורת קטנהבדרך כלל, המחיר המוצג בעת הזמנה ישירות בחברת השכרת הרכב בארה”ב איננו כולל את הביטוחים, שלדעתי כדאי לקחת אותם:
- ביטוח LDW או CDW לרכב עצמו
- הרחבת ביטוח צד ג’ של הרכב למיליון דולאר.
ההצעות הניתנות בישראל על ידי סוכנויות הרכב השונות (הרץ, אופרן, אלומה וכו’) כוללות ביטוחים אלו.
יש לודא לפני ההזמנה מה כולל המחיר המוצע, ויש לקחת זאת בחשבון בעת ההחלטה.