ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רומא - כמה שאלות

פורום טיולי משפחות
    6
    12
    3512
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • הסמדר
      הסמדר נערך לאחרונה על ידי

אנחנו בדרכנו לרומא (בעוד כשבועיים וחצי) לטיול אמא ובת 16 (יומולדת...).
      המטרה העיקרית: לבלות ביחד, לנשום את רומא בלי לחץ.
      לרשותנו 5 ימים מלאים (נוחתות בערב הקודם, שלא ספרתי, וממריאות בלילה של היום החמישי).
      יש לנו מפה, יש ספרים, יש חודשים של קריאה בפורומים, ובעיקר יש הפעם איזשהו בלבול לגבי מבנה סביר של הימים ואתרי הטיול.
      אשמח לעזרת בוגרי רומא בארגון רשימת אתרי ה"חובה" (לדעתכם כמובן), וטיפים פרקטיים שיעשו את כל ההבדל.
      הקולוסיאום - האם אכן תור אימתני? מתי מומלץ להגיע כדי שהמתבגרת תצליח ליהנות (ובהתאם אמא שלה) ולא להסתובב עם פרצוף חמוץ אחרי ההתשה בתור?
      הותיקן ואוצרותיו - להקדיש יום שלם?
      פינות חמד ושווקים מומלצים ? (נהיה גם ביום ראשון)
      מוזיאונים מומלצים במיוחד? (חשוב שיהיו מוזיאונים , אבל אני חייבת להיזהר במינון)
      יש איזו המלצה מה מתאים לאיזה יום (הותיקן לא בראשון, ברור)
      סביר להניח שהתכנית תהיה בסיס לשינויים בהתאם למצבי הרוח והקצב בפועל, אבל אשמח לעזרה בהכנת תכנית סבירה ולא לחוצה.
      תודה...
      סמדר
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • osi30
        osi30 נערך לאחרונה על ידי

רומא - כמה שאלות
        הי סמדר,
        אתן לא נוסעות בשיא העונה וזה לדעתי ישחק לטובתכן בכל מה שקשור לתורים.
        אם אתן עושות את המוזיאונים של הוותיקן (המדהימים), עם הקפלה הסיסטינית, כנסיית סנט פטרוס והכיכר היפה - אכן יום מלא למדי.
        בדרך חזרה תוכלו לעלות לקסטל סנטאנג'לו והגשר היפה (פונט סנטאנג'לו) של ברניני.

באמת הייתי נזהרת להוסיף מוזיאונים... ובכל אופן ממליצה מאוד על וילה בורגזה - זהו מוזיאון בבית יפה שאת הולכת בין חדריו, עם יצירות מקסימות ופסלים מדהימים (פסל דוד של ברניני הוא אחד המרגשים שראיתי), יש פארק יפה סביבו, ובכלל - לא הרגשה של מוזיאון קלאסי.
        משם ניתן לרדת לויה ונטו (VIA VENETO) שלדעתי האישית ימיה היפים כבר מאחוריה, אבל בכל זאת שדרה מיתולוגית יוקרתית.

כמובן שכל איזור המדרגות הספרדיות, ויה דל-קורסו (שופינג! שופינג!) עד פיאצה דל-פופולו, יש גם רחוב יפה של פרחים באיזור שכרגע שכחתי את שמו אבל "פיורי" לדעתי מופיע בשם...

הקולוסיאום, שער טיטוס ופורו-רומנו בעיני מרתקים, אם אתן קצת מחוברות להיסטוריה הרי שלראות שרידים של רומי העתיקה, את בניין הסנאט, המקדשים - זה פשוט מפעים!

פיאצה נבונה האליפטית נפלאה על שלל מזרקותיה המפוסלות והמרשימות (ברניני, ברניני - אין עליו...), ללכת ממנה בסמטאות הצרות לקמפו די פיורי (ואולי להתחיל דווקא בה בבוקר כדי לראות את שוק הפרחים היפה), ואת בניין הפנתיאון המדהים. איך הוא עומד שם, בדיוק כמו שהיה לפני 1885 שנים... המחשבה על כך בלתי נתפשת.

וכמובן פונטנה די-טרווי, אולי המקום הכי מפורסם ואחד הסמלים הידועים של העיר.

אם תרצו לצאת קצת מן העיר (למרות שחמישה ימים זה לא הרבה), ממליצה על ויה אפיה אנטיקה (VIA APIA ANTICA) - דרך המלך העתיקה, לאורכה ניתן לראות את הקטקומבות החפורות האינסופיות - מרשים מאוד ומיוחד.

נראה לי מספיק לבינתיים... Smile

תהנו, אוסי

• abgg
          abgg נערך לאחרונה על ידי

רומא - כמה שאלות
          היי סמדר
          הייתי עם בתי (19)בטיול בנות ברומא במרץ(18-23/3/10 ) והיה כיף...
          אז בהמשך להמלצות של אוסי...
          1. מומלץ לקנות את Roma pass, 25 יורו ומאפשר כניסה לשני מוזיאונים + הנחות + נסיעה בתחבורה ציבורית ו... עוקף תורים בקולוסיאום.
          2. אנחנו הוספנו 6 (או 8 יורו, לא זוכרת) ולקחנו סיור מודרך בקולוסיאום ובפורום הרומי. זה היה מרתק, בעיקר ההדרכה בפורום עם מדריך מקסים שקוראים לו דייב.
          היינו לפני כמה שנים בקולוסיאום, והביקור הזה היה מעניין יותר בזכות ההדרכה.
          3. מומלץ לטייל ברובע הטראסטוורה, אהבנו מאד.
          אכלנו ארוחת שחיתות במסעדה שנקראת לה רמפה. מומלץ מאד.
          כשיורדים מהמדרגות הספרדיות, פונים שמאלה, אחרי כ 20 מ' ליד סניף של אמריקן אקספרס, נמצאת המסעדה.
          4. אמנם זה לא שיא העונה, אבל היו תורים בותיקן ובקולוסיאום. בותיקן זה היה בלתי נסבל, אבל עמדנו שעה וחצי בתור.... שמתי לב שבצהרים לא היו תורים בכלל. במחשבה שניה, עדיף לבוא מאוחר ואפילו במחיר של פחות זמן במוזיאונים. היה קשה להנות כשכל הזמן דוחפים אותך בתוך המוזיאון. מומלץ להכנס לאגפים הצדדיים, שם פחות לחוץ ומעניין לא פחות. למרות זאת, לא לוותר על המוזיאונים.
          5. נסיעה לטיבולי. אנחנו היינו רק בוילה דיאסטה.
          6. בית הכנסת והמוזיאון היהודי, אזור הגטו.
          7. כנסיית סנטה מריה מג'ורה
          8. פנתיאון - להכנס פנימה
          10. קניות - המחירים גבוהים, אל תבנו על שופינג קטלני. הבת שלי אוהבת לקנות ברשת שנקראת Pimkie , אז חיפשנו מראש איפה יש חנות של הרשת ונסענו במיוחד. מדובר ברשת צרפתית של בגדים לנערות במחירים סבירים.
          הנה הכתובת:
          Pimkie
          00174 Roma (RM) - 789, VIA TUSCOLANA
          tel: 06 763524
          ליד מטרו
          Lucio sestio

וסתם להסתובב ברומא בכל הפיאצות, לשבת בבתי קפה, לאכול המון פיצות וגלידות....
          תעשו חיים
          אריאלה
          • מסעדת לה רמפה
          • Trico
            Trico נערך לאחרונה על ידי

תגידי אוסי
            לא סגרו את הקוליסאום בסוף שנות ה -80 ????????????
            Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
            • osi30
              osi30 נערך לאחרונה על ידי

נכון! נכון! שכחתי את טרסטאוורה ובית הכנסת!
              מאוד שווה. גם מסעדות טובות.

גם סנטה מריה מאג'ורה די מרשימה, אבל לא חובה בעיני - כנסיית סנט פטרוס מנצחת בהפרש די גדול...

בכל זאת, שלפתי מהזיכרון של טיול לפני 10 שנים... Smile

וואללה - אני רואה את התגובה של טריקו עכשיו - באמת יש מצב!
              כמו שכתבתי כבר עבר איזה עשור מאז שהייתי שם...
              אולי המוסיקה הרועשת גרמה לי לעיוורון זמני ורק דימיינתי שישבתי שם, גבוה על ה"טריבונה"?... Shocked Shocked Rolling Eyes Rolling Eyes Laughing Laughing Laughing
              • הסמדר

רומא - כמה שאלות
                תודה אוסי ואריאלה,
                הכל הודפס, תוייק ונרשם. (גם הכתובת של החנות. בול!)
                כבר כמה שעות אני מנסה לבנות פאזל מכל המקומות ולראות מה קרוב למה ואיך זה מתאים. התחושה שלי היא שהמרחק בין האתרים שבמרכז אינו גדול ושניתן "לשחק" עם סדר הביקורים. עד כמה אני טועה?
                ברור - יום ותיקן.
                בנפרד - איזור הפורום/קולוסיאום.
                גם טרנסטברה והגטו ביהודי ברשימה, יבואו בהמשך לאחד הימים.
                אנסה לחחד את השאלה:
                בכמה זמן הליכה אתן מעריכות מפיאצה ונציה, לדוגמא, לקמפו די פיורי? (בלי עצירות/טיולים/קפה/גלידה/סתם ישיבה והתבוננות בעוברים ושבים. מנסה לקבל הערכת זמן/מרחק)
                או מפיאצה ונציה לפיאצה אספניה?
                או מפיאצה ונציה לפיאצה דה לה רפובליקה?
                זה ממפה את איזור המרכז בערך...

עוד שאלה: את הרומא פס קונים בתחנות המטרו?

ועוד הרבה שאלות מתבשלות להן...

המון תודות
                סמדר
                • or100
                  or100 נערך לאחרונה על ידי

רומא - כמה שאלות
                  היי סמדר,

מפיאצה ונציה עד פיאצה דל פופולו זה רחוב אחד ארוך (via del corso), שהולכים לאורכו (ביחד עם כל התיירים), ופונים ממנו שמאלה וימינה לאתרים השונים: כיכר ונציה - הפסל והארמון שלידו, אח"כ שמאלה לפנתאון, ממשיכים ופונים ימינה לפונטנה די טרווי, אח"כ כיכר ספרד והמדרגות הספרדיות, בסוף פיאצה דל פופולו. אולי שכחתי עוד אתרים קטנים בדרך. כל זה יום אחד.

בנוסף, יש את פיאצה נבונה המקסימה ששווה לטייל בה גם ביום וגם בערב. גם לקמפו די פיורי כדאי להגיע פעם בבוקר לשוק ופעם בערב לאחת המסעדות.

לשאלתך על הקולוסיאום - מצטרפת לדברי אריאלה. הגענו, הסתכלנו על התור העצום, ופתאום "משום מקום" הגיעו אנשים שמארגנים סיור מודרך משולב בקולוסיאום + הפורום הרומאי. התוספת היתה רק כמה יורו מעל מחירי הכניסה, והיתרון היה שהכניסה לסיורים מודרכים היא ללא תור. נראה לי שהם מסתובבים שם כל הזמן ואוספים אנשים. אולי אפילו היה לנו את אותו מדריך "דייב". אם הוא היה נראה כמו לוחם רומאי עתיק שמתאמן הרבה בחדר כושר, אז זה אותו אחד.

בותיקן בצהריים התור קצר משמעותית מאשר בשעות הבוקר. אולי כדאי להתחיל את היום עם קסטל סנטאנג'לו.

תהנו,
                  אור
                  • הסמדר

תודה!
                    קונה את רעיון הסיור המודרך בקולוסיאום, מקווה שהמתבגרת תהיה סבלנית...
                    ועוד שאלה:
                    בותיקן - הבנתי שיש כניסות נפרדות לסן פטרו, לקפלה הסיסטינית, למוזיאונים - מה הסדר המומלץ ואיך נכנסים בדרך הכי יעילה?
                    תודה!!!
                    סמדר
                    • abgg
                      abgg נערך לאחרונה על ידי

תודה!
                      היי סמדר
                      אנסה לתת כמה תשובות
                      1. רומא פאס - ניתן לקנות tourist information
                      2. כל אזור המרכז, אכן ניתן לעשות בהליכה, המרחקים לא גדולים.אנחנו נמרחנו בכל מקום, זה היתרון של פעם שלישית (שלי) ברומא.
                      3. בותיקן - יש כניסה נפרדת למוזיאונים ומהמוזיאונים לקפלה הסיסטינית. לא ידוע לי על אפשרות להכנס לקפלה הסיסטינית ללא כניסה למוזאונים, אבל גם לא בדקתי. נסי באתר של הותיקן.
                      יש כניסה נפרדת לבזיליקה, וגם שם היו תורים. אם אין לכן סבלנות לתורים, הכנסו רק לבזיליקה ואל תעלו לנקודת התצפית, התור נסבל יותר.
                      אני לא יודעת לפענח את עונת התיירות ברומא. הייתי במרץ, באפריל ובאוגוסט ותמיד היו תורים בותיקן ובקולוסיאום.
                      לדעתי, נסו להגיע בשעות הצהרים המוקדמות ולפי התורים תחליטו אם להתחיל בבזיליקה או במוזיאונים.

אגב, לא שאלת, אבל טיפ קטן לגבי הגעה משדה התעופה למלון.
                      אנחנו לקחנו שאטל ב 15 יורו לכל אחת וקבלנו ממנו כרטיס עם הנחה לנסיעה חזרה לשדה. התקשרנו יום לפני החזרה ולמחרת בבוקר הגיע אלינו רכב למלון ולקח רק אותנו לשדה התעופה. היינו 3, בהלוך שלמנו 45 יורו ובחזרה 35 יורו. הם כבר יגיעו אלייך כשתגיעו ליציאה. מונית עלתה בין 60 ל 70 יורו.
                      בשדה התעופה, בטיסות אל על וישראייר צריך להגיע לטרמינל T5 (אני מקווה שאני זוכרת נכון) ויש לקחת שאטל לטרמינל (תראו תחנת אוטובוס בחוץ).
                      מקווה שעזרתי
                      אריאלה
                      • רומא פאסס
                      • ותיקן
                      • איילת של עומר ואיתי
                        איילת של עומר ואיתי נערך לאחרונה על ידי

תודה!
                        היי סמדר,
                        מהניסיון שלנו בשנה שעברה,הסדר המומלץ למניעת תורים-מוזאונים,קפלה וסן פייטרו לקינוח,כאשר חולפים בקלילות על פני התורים הארוכים והמיוסרים..

קיבלת פה יופי של המלצות,אני רק רוצה להדגיש את בית הכנסת והרובע היהודי-מאד מרגש ומומלץ! ואם יצא לך להגיע בשישי כמו שלי יצא-גם תוכלי ללכת בעקבות הריח אל המאפייה הקטנה שמוכרת חלות ריחניות לשבת ועוגיות נורא טעימות...בכלל,ממש אוירת שישי מיוחדת יש שם.
                        והמוזאון בתוך בית הכנסת-מרגש עד מאוד!

תקצו לאזור כמה שעות,אפשר בדרך משוק קמפיו די פיורי..

תהנו!

איילת.
                        • הסמדר

תודה!
                          אריאלה,
                          עוד תודות!
                          לא שאלתי לגבי ההסעה כי החלטתי להתפנק ולהזמין הסעה יחד עם המלון. זה פנסיון משפחתי ויש להם רכב שלהם. מאחר ואנחנו נוחתות בערב זה נראה לי פינוק ראוי. הם גובים 40 יורו.
                          תודה שחשבת על זה.
                          ואם תזכרי בעוד פטנטים - אשמח.
                          כל עצותיך בדרך ליישום...
                          חן חן
                          סמדר
                          • הסמדר

תודה!
                            אילת,
                            תודה על הרעיון - כבר בודקת אם אני מצליחה להזיז את בית הכנסת והגטו ליום שישי. לא חשבתי על זה שיש שם עדיין חיים יהודיים פעילים...
                            חן חן
                            סמדר
                            • 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון