Hi to all
-
שלום לכולם ותודה מראש.מתוכננים לניו יורק באמצע אפריל.כשבועיים.זוג כבני 40.מתלבטים האם להשאר באזור מנהטן והסביבה..או לצאת לכיוון צפון מזרח ניו יורק שמאוד חשבנו להגיע לקצת מרחב וטבע ומתלבטים אולי לא מתאים מבחינת מזג האוויר.אנא עזרה -
אפריל בדרך כלל חודש הפכפך. מזג האויר יכול להיות שמשי, גשום, ואפילו מושלג לייט.
בשבועיים כן הייתי יוצאת ממנהאטן, בשביל הגיוון. אם אתם חוששים ממזג אויר (הייתי יותר חוששת מגשם מאשר מקור ממש עז) אפשר ללכת על טיול ערים – לעשות גיחה מניו יורק לבוסטון לכמה ימים, וגיחה מניו יורק לוושינגטון לכמה ימים. זה לא דורש רכב, וכל עיר שונה באופייה באופן מובהק.
-
קשה לעות בלי להכיר אתכם. הייתם בעבר בארה”ב או באיזור? מתכננים לחזור מעכשיו כל חודשיים לשבוע? מה אוהבים?בהחלט יש מה לעשות בניו יורק שבועיים. זו עיר ענקית מלאה באתרי עניין, ומוקפת בעוד המון אתרי עניין.
יחד עם זאת שבועיים נחשב הרבה מאד. לא מדובר על ח’ברה צעירים בטיול אחרי צבא או דומה שמסוגלים לשרוץ חודש במקום אחד. אני מניח שיש לכם אילוצים של כסף וימי חופש, וחבל לא לראות עוד מקומות בארה”ב.
ניו יורק מאד קרובה ל-3 ערים גדולות אחרות – בוסטון, וושינגטון ופילדלפיה. אז כמו שהזכיר שירלי אפשר לשלב אותן. אני למשל בטיול הראשון שלי לאיזור שילבתי 5 ימים בוושינגטון עם 8 בניו יורק. אבל אפשר פחות כל מקום ולהוסיף עיר שלישית או בדוחק רביעית.
אפשר לשלב טיול אוטו לכמה ימים. זה לא חייב להיות דווקא צפונה וטבע, ויכול להיות “בסביבה”
למשל שבוע בניו יורק ואז שוכרים רכב לטיול של שבוע באיזור פנסילבניה, שכולל גם 2-3 ימים בוושינגון ואולי גם יום בפילדלפיה. אם מזג האויר יהיה יפה – תסתובבו יותר בחוץ ותשלבו גם מקומות בטבע ונופים. אם יהיה סגרירי יותר – תשלבו יותר ערים או אטרקציות סגורות
באופן דומה אפשר גם את דרום ניו אנגלנד ( קונטיקט והאיזור) עם אפשרות לשלב כמה ימים בבוסטון
אני חושב (אם כי לא חקרתי לעומק) שבונטיקט והסביבה ובפנסילבניה והסביבה הטבע פחות מרשים ופחות פראי. מצד שני יש שם שפע גדול יחסית של ערים, עיירות ואטרקציות שמתאימים למזג אויר יותר סגרירי או קריר.