מתי להתחיל חיסונים?
-
אני רוצה לנסוע בדצמבר לדרום אמריקה, מתי אני צריכה להתחיל חיסונים? וגם!!- כמה כסף צריך לחמישה חודשים דרום אמריקה(ברזיל, ארגנטינה,פרו,צ`ילה) לא כולל כרטיסי טיסה? תודה!!! -
באשר לחיסונים.את רוב החיסונים ניתן לעשות גם יומיים לפני הטיסה, אבל יש את החיסון נגד צהבת, כמדומני, שנעשה בשני חלקים בהפרש של 4-6 שבועות, כלומר רצוי להתחיל כחודש וחצי לפני הטיסה. עצה שלי, תגשי לאחד מסניפי קופ''ח או למטייל, הוועצי בהם והם ינחו אותך, אבל שוב, כאמור, רצוי -
חודש לפני לפחות!מאד לא רצוי לחכות לרגע האחרון, מכמה טעמים: ראשית, קיימים מספר חיסונים שצריך לעשות להם יותר מזריקה אחת, בהפרשים. כך למשל צהבת (פעמיים) וגם דלקת קרום המוח יפנית (שלוש, אבל אני לא בטוח שצריך לדרום אמריקה). מעבר לכך, לעתים (רחוקות) יש תופעות לוואי לזריקות, ו -
באשר לכמה כסףזה מאוד אישי לכל אחד:האם את מדי פעם ישנה במלונות קצת מעל לרמה או ישנה באוהל גם בתוך עיר? האם אטרקציות יקרות באות בחשבון או לא? האם הן בכלל מענינות אותך? האם את מבשלת או אוכלת במסעדות? היות שאני מניח שהתשובה היא קצת מהכל אז 5000$ כנראה יספיקו. אבל אני -
חודש לפני לפחות!:Reחברה מרחתי והתעלמתי. אני 4 ימים לפני טיסה. כמה זה קריטי? אני אלך מחר בכל מקרה. ומה יקרה אם אני לא יעשה את הצהבת ב? -
תמות ביסורים ;->