תאילנד בסוף השנה, מספר שאלות
-
שלום לכולם,
אישתי ואני מתכוונים לנסוע לתאילנד לבערך 14-16 יום בנובמבר / דצמבר השנה
בכוונתנו להגיע לבנגקוק למספר ימים, לטוס לצ’נג מאי למספר ימים (5-6 לערך, לא לחוץ) ולחזור לבנגקוק לעוד כמה ימים והביתה.
- למשך תקופה כזאת האם צריך לקחת את כל החיסונים (בצ’נג מאי בכוונתנו להצטרף לטיולים באיזור נדמה לי לפחות ל 3 ימים)
- הטיול אמור להיות פשוט, יש צורך להתקשר לחברת נסיעות בנוגע לכל הסידורים? (טיסות , טיסות פנים, טיולים בצפון, מלונות)
- האם יש מבנה טיול מומלץ, לא הדוק / לחוץ, לא יותר מידי נסיעות ארוכות.
איננו מתכוונים לטיול תרמילאים אלא נסיעה בנוחות אך לא למפונקים.
מין הסתם יהיו לי עוד שאלות בהמשך
תודה מראש
ליאור
-
שלום לכולם, המשך
לאחר שהתייעצתי וקראתי בפורום אינני מתכוון לקחת חיסונים באופן גורף, אולי אחד
יצרתי קשר עם Topper Tours בנוגע לסידורים בצפון, נשמע נחמד מאוד (מעדיף כל יום לצאת למקום אחר עם ג’יפ/ וואן ונהג/ מדריך עדיף בקבוצה )
בחיפושים אחרי לינה בפורום (זה ואחרים) בולטים שני סוגי מטיילים , האחד מחפש זול, והשני שמחפש קניות,ועל כן האזורים שמצאתי מתמקדים בשני אזורים (אזור הקניונים וסביבת הקאווסן) וקשה לי לדלות איזה אזור לינה מתאים יותר למי שמחפש בעיקר ליהנות מאזורי התיירות (מתחמי המקדשים, ארמונות, שווקים)
האם לינה במלון הקרוב לרכבת העילית מספיק טובה? (נראה שבכל זאת אזור הקניונים יותר מתאים ...)
מכאן איזה אזור מתאים ללינה?
מחפש מקום במחיר סביר (3 /4 כוכבים) נקי, לא הוסטל או גסטהאוס
-
היי,
הקוואסן זה אזור של תרמילאים ומן הסתם ככה הוא נראה: מלוכלך מאוד, הרבה רעש, הרבה חברה צעירים ….. האזור לא קרוב לקניונים ולמרכז הנקי יותר.
אם זה מה שאתם מחפשים ומתאים לכם – אז יש לא מעט בתי מלון שיענו על הדרישות שלכם.
אם לא מתאים לכם אז אני ממליצה על אזור הפרטונם או סיאם … במרכז יותר
-
@amalia72
קצת הגזמת לא מלוכלך מאוד זה לא דלהי.נכון שבערבים יש המון וצפוף אבל מעניין.
-
בקשר לחיסונים תבדוק עם פורום הבריאות
בגדול אני לא ממליץ לבקר פעמיים בבנגקוק, פעמים להכנס ולצאת מהעיר במקום פעם אחת (פלוס צ’ק אין ואאוט למלון) גוזל זמן וכסף, בשביל מה?
ממליץ שמשדה התעופה בבנגקוק תיקח טיסת המשך לצפון, מהצפון תחזור לבנגקוק ואחרי הביקור בבנקוק לנתב”ג.
גם לצפון אני ממליץ שתחפש נחיתה בשדה אחד, נניח צ’יאנג מאי, וחזרה לבנקוק משדה אחר, נניח מצ’אנג ראי. תחסוך לך הרבה נסיעות מיותרות. כמובן שהנחיתה וההמראה צריכות להתאים לתוכנית הטיול שלך. יש בפורום הרבה המלצות לאטרקציות בצפון, תראה למה אתה מתחבר ותתכנן מסלול בהתאם.
לא רואה צורך בג’יפ בצפון, באטרקציות שאני מכיר אין דרכים שלא עבירות בקלות לרכב רגיל. וואן יקר יותר מרכב רגיל ויש בו המון מקום שמבחינתכם מיותר, אתם רק זוג. מצד שני מפנק הרבה יותר. תעשו את השיקול שלכם.
לא ברור לי למה הכוונה “טיול בקבוצה”. אם אתה מתארגן עם עוד זוג נראה לי שטיול פרטי עם וואן מאוד יתאים לכם. אם הכוונה שלך לטיולי הג’יפים אז אני חוזר על מה שאני בד”כ אומר בפורום – להערכתי החוויה מבחינתך תהיה דומה ללווי טיול שנתי של כיתה י”א. תחליט לעצמך אם מתאים לכם.
אני חושב שבמסגרת הזמן שיש לכם כדאי לפחות בצפון לקבוע את המסלול והמנהלות מראש עם הדרכה מקומית, לא כדאי לכם כמו תרמילאים למרוח את הזמן.
לגבי בנגקוק, יכול להיות שיש כאלה שמחפשים גם זול וגם קניות ויש כאלה שלא מחפשים זול ולא קניות, אז הנה 4 סוגים.
מה זה משנה לך מה אחרים רוצים? אתה צריך להחליט מה אתה רוצה.
לפי התיאור שלך אין לך מה לחפש באזור הקאוסן.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
תודה לכולם
לגבי הצפון, אינני מתכוון לשכור רכב ולנהוג, יצרתי קשר עם אסף מ”טופר טורס” שיארגן את הסיורים / טיולים באזור הצפון.
לבקשתי הוא הציע שהוא גם יארגן את טיסות הפנים והמלון לפי דרישות מינימליות שלי (אשמע את הצעותיו ואשקול עם אשתי את מידת ההתאמה).
לגבי בנגקוק, נראה לי שאזור הקוואסן לא השתנה הרבה מהפעם האחרונה שהייתי בתאילנד לפני 20 שנה(1998), לכן בהחלט אקח את ההמלצה של אזור הפרטונם או סיאם.
לא מפריע לי הצ’ק אין והצ’ק אאוט
נראה לי שמכאן זו עבודה עצמית שלי
תודה לכולם
-
על טעם וריח ….. מבחינתי אם אני הולכת ברחוב ולידי הולכות חולדות בגודל של חתול, ויש זבל בכל פינת רחוב – זה נקרא אזור מלוכלך ומסריח.