ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רומניה בימים ספורים

פורום אירופה
    6
    32
    4697
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אילן Ilan
      אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

רומניה בימים ספורים
      יוני זה החודש הכי מומלץ לבקר ברומניה, מזג האויר נעים וזו תקופת הדובדובנים. Laughing Laughing
      האוטובוס נוסע באותם הכבישים ובנוסף עוצר בתחנות, תחשב לבד אם הוא יותר מהיר מרכב שכור.
      דודו הוא חסיד ( כמעט בודד הייתי אומר Laughing ) של התחבורה הציבורית ואני חסיד של לקחת רכב בשדה ולהחזירו בשדה, מה שנקרא רכב צמוד.
      טיסות פנים יכולות להיות פתרון טוב בתנאי שהיא יוצאת בזמן או לא התבטלה מכל סיבה שהיא ( למציאת דוגמאות בצע חיפוש באתר Laughing ).
      לדעתי רכבות בשילוב מוניות הרבה יותר עדיפות מטיסות פנים.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • davidfri
        davidfri נערך לאחרונה על ידי

רומניה בימים ספורים
        אוקי אם נוחתים ב- 09:50 קח לפחות 30 דקות לצ'ק אין וקבלת תיקים.
        עכשיו עלייך להחליט אם אתה טס מאוטופן עם חברת התעופה טארום בשעה 14:35 או נוסע לנמל התעופה בניאסה לטיסה של בלו אייר בשעה 13:30

בין נמלי התעופה יש לך שתי אופציות :

1. אוטובוסים, קווים 780 ו- 783 :

http://www.otp-airport.ro/index.php?cat=16&article=54

2. מוניות , ע"מ לקרחת מונית עם מחיר נסיעה מקומי בתוך העיר בוקרשט מומלץ לעבור מטרמינל הגעות לטרמינל המראות ולחכות למונית שתוריד נוסע.

הנה מחירי חברות המוניות בבוקרשט :
        http://www.taximetre.ro/taxi/bucuresti

לינה בקלוז' נאפוקה :

http://www.viaromania.eu/cazare.cfm/cluj-hoteluri-pensiuni-c ls-3,2,1-prc-1,2,3.html

מפת כבישים כללית ברומניה :
        http://www.romaniatourism.com/romania-maps/romania-road-map. html

מפת רשת הרכבות ברומניה :
        http://www.romaniatourism.com/romania-maps/romania-rail-map. html

אתה יכול לראות שאין קישור טוב ברכבת בין קלוז' - טרגו - בראשוב
        ולכן האופציה הטובה אוטובוסים , אופציית התחבורה הציבורית טובה אם אתה לא מטייל בין הערים אלה פשוט נוסע מנקודה לנקודה בלי עצירות ובגלל קוצר הזמן שלך זה המצב.

נאמר ותיקח רכב בקלוז' ותחזיר בבוקרשט זה יעלה לך כסף לרוב והרבה בחברות מסויימות שווה לבדוק כמה זה עולה.

• שמולקו
          שמולקו נערך לאחרונה על ידי

רומניה בימים ספורים
          שוב תודה על שלל המידע והעצות!

אני מבין שאילן מתנגד לטיסות בגלל תקלות וביטולים - האם זה קורה הרבה?
          ההתלבטות היא בעיקר בגלל הזמן הקצר שלרשותנו - אני מבין שנסיעה זה בערך פי 5 או 6 זמן מטיסה. (מבלי לחשב טעויות ותקלות בדרכים לא מוכרות).

יש לי הסעה חזרה מבראשוב לבוקרשט ביום ראשון. כך שמה שאני צריך לדאוג לו זה להגיע לאחר הנחיתה מבוקרשט לקלוז (או טרגו מורש). להתנייד בין שתיהן ולהגיע לבראשוב. אני מניח שאפשר לקחת רכב נניח בקלוז' ולהחזיר אותו בבראשוב. לפי המלצה שנתנו כאן (יהודה) ראיתי ששכירות רכב עומדת על 20 יורו ליום. האם זה סביר? האם מחירי הדלק זולים/יקרים? יש המלצות נוספות לשכירת רכב?

אגב, אני לוקח בחשבון שבבוקרשט עצמה לא נבקר. התרשמתי שזה לא הפסד גדול.
          • שמולקו

רומניה בימים ספורים
            עוד שאלה: אם מחליטים לטוס פנים - האם עדיף להזמין מקום מראש מהארץ?
            • שמולקו

רומניה בימים ספורים
              כסף - פעם רון ופעם ליי, זה אותו דבר?
              וביחס לשקל?
              • רבקה.ק.
                רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

רומניה בימים ספורים
                שמולקו

אני אגיד לך מנקודת המבט הפרטית שלי - העצות של דוד לייבה שוות זהב!!!
                אלמלא הוא, הטיול המסובך שלי לא היה יוצא לפועל!

עכשיו לטיול שלך - אתה לא חייב לספר לנו, אבל יש סיבה כנראה שבגללה אתה רוצה דווקא ליסוע לטירגו מורש ולקלוז'. אם אתה רוצה להגיע לבית מסויים שאתה יודע את כתובתו, להצטלם ליד ולהמשיך הלאה - קח את התוכנית של דוד ובהחלט תצליח לעשות זאת. אלא שבטיול שורשים צריך לפעמים זמן, כי מגלים לפעמים מישהו שהכיר את המשפחה ששולח אותך לראות משהו או מוצאים מישהו שיפתח את בית הכנסת ואז יש כל מיני רישומי הקהילה, או אם תרצה לראות רישומים בעירייה - הדברים האלה לוקחים זמן. ואם כך הדבר אז אולי כדאי להתרכז באחת הערים ואת השניה להשאיר לטיול נוסף.
                ושוב, זו רק הצעה, ומנסיון אישי.

לכסף הרומני החדש קוראים רון לישן ליי אבל שני השמות משמשים את המקומיים, כלומר זה אותו דבר. בבנק ישראל תוכל לבדוק את השער.

וכן, עדיף להזמין טיסה מהארץ. המחיר יותר זול ככל שתאריך הטיסה יותר רחוק. ובד"כ ממלאים את הטיסות האלה מהר מאוד.

רבקה
                • אילן Ilan

רומניה בימים ספורים
                  זה כמו השקל החדש והישן שלנו. 1 רון שווה 1000 לאי ולא הייתי ממליץ לך להתבלבל. Laughing Laughing
                  אני לא בדקתי כמה שוות העצות שלי אך הן מסתמכות על שלוש נסיעות ברומניה ובע"ה גם הקיץ.
                  כתבת שסידרו לך הסעה מבראשוב לבוקרשט. שווה לברר אם הנהג מוכן גם לאסוף אותך משדה התעופה ולשמש לך נהג צמוד בשלושת הימים. זה מנהג נפוץ ברומניה שאנשים פרטים משלימים הכנסה בהסעות.
                  לדעתי תשכח למחיר של 20 אירו ליום השכרה לתקופה כל כך קצרה וגם תוספת עבור החזרת הרכב ביעד שונה.
                  צירפתי לך חברת השכרה ממנה השכרתי רכב בשלושת הנסיעות שלי ושערי ההמרה.
                  • חברת השכרה
                  • שערי המרה
                  • שמולקו

רומניה בימים ספורים
                    תודה רבקה

אין שום סיבות נסתרות. במקומות הללו גדלה אמי. היא כבר ביקרה בהם, תשאלה את המקומיים, פגשה מכרים וקבלה מידע. אני לא עושה מסע שורשים כמקובל, אלא רוצה לנצל הזדמנות שנקרתה לי לנסיעה לאזור כדי לראות ולחוש - מטעמי נוסטלגיה - את המקומות שבהם גדלה. לכן נראה לי שיספיק ביקור התרשמות קצר יחסית.

מכיון שלא בטוח שתצוץ הזדמנות כזאת בקרוב, ולא בטוח שרומניה תהיה היעד המועדף לטיול הבא - הייתי רוצה להגיע לתוצאות מיטביות. כמובן בגדר הסביר.

לאור קוצר הזמן וחוסר ההיכרות שלי - עצותיכם חשובות לי מאוד. רק בעזרתן אוכל לתכנן ניצול זמן הגיוני ומיטבי.

חן חן
                    • שמולקו

רומניה בימים ספורים
                      לאילן תודה
                      ההסעה חזרה לבודפשט היא להבנתי באוטובוס מלא סטודנטים ולא נהג רכב פרטי.

בקשר להשכרה - הדבר היחדי שבדקתי היה ב"מחשבון" של החברה שהומלצה פה ע"י כמה משתתפים. הכנסתי השכרה של 48 שעות בלבד, לרכב ברמה הבסיסית ביותר, קבלה ביעד אחד והחזרה באחר והתוצאה היתה 20 אירו ליום. אולי לא עשיתי זאת נכון

מה לגבי מחירי הדלק?

אתה ממש מתנגד לטיסות פנים?
                      • davidfri
                        davidfri נערך לאחרונה על ידי

רומניה בימים ספורים
                        תראה אני לא עוקב אחר טיסות פנים ברומניה כך שלא ידוע לי באופן אישי על ביטולים תקלות וכו .. מה שאני יודע שיותר ויותר רומנים טיסים בין יעדים רחוקים בתוך רומניה ראיה לכך המחירים הזולים לעומת מה שהיה בעבר.

לפי אתר מישלן זמן נסיעה בין בוקרשט לקלוז' 5 שעות נטו לזה תוסיף עצירות להפסקה עומסי תנועה עבודות בכבישים נסיעה איטית בתוך כפרים ועוד ... לי אין נסיון בנהיגה ברכב עצמאית ברומניה לכן לא יכול לתת לך מידע אישי כמו כן גם משהו עם נסיון לא יכול בדיוק לומר לך מפני ייתכן באחד הכבישים בדרך יסגרו נתיב וכך נסיעה של שעה למשל תהפוך לשעתיים, דוגמא לכך היה לי בנסיעה במונית שרות מסינאיה לפרדאל לפני שנה או שנתיים.

כן אפשר לקחת רכב בקלוז ולהחזיר בבראשוב , עשיתי הזמנה דרך החברה שיהודה המליץ לך :

רכב מסוג רנו מגאן אוטומט
                        לקיחת הרכב בקלוז' החזרתו בבראשוב לאחר יומיים.
                        השכרה ליום 35 יורו יומיים 70
                        ביום ההשכרה אתה משלם תוספת 87 יורו על החזרה בבראשוב
                        ביטוח 10 יורו
                        סך הכל : 167 יורו !

מחירי דלק ברומניה :
                        http://www.gazonline.ro

• אילן Ilan

רומניה בימים ספורים
                          אני מקווה שבודפסט זו טעות קולמוס/הקלדה בלבד. Laughing Laughing
                          אני ממש לא מתנגד לטיסת פנים כיוון שאני לא טס. Very Happy Very Happy
                          יש לי נסיון לא טוב עם טיסת פנים. לפני שנים הייתי צריך לטוס לניס דרך ג'נבה. הטיסה לג'נבה עברה בשלום אך כש הגעתי לדלפק של חב' קרוסאייר נאמר לי בצרפתית צחה שאין טיסה עקב בעיות טכניות (?????). קרוסאייר אירגנו אוטובוס שיצא לאחר כשעתיים לניס בנסיעה של כמעט 9 שעות. אני נשארתי ללון בג'נבה וטסתי למחורת בבוקר וכמובן שלא הגעתי לפגישה עם נציג המפעל בזמן שקבענו.
                          יכול להיות שטיסת ה]נים שלך תצא בזמן אך במקרה שלא, אתה ממש תקוע בשדה התעופה ותתחיל להכין תוכנית אלטרנטיבית בלחץ זמן.
                          אני זוכר לבטח ביטול טיסה לסוציאבה שקרה לגולש האתר ואיחור של כחמש שעות לטיסה של משפחה לקלוז.
                          אני תקווה לטובתך שהמצב השתפר מאז. מקרים כאלה קוראים בחברות יותר ידועות, ראה קישור. Laughing Laughing
                          • מזל בטיסה
                          • שמולקו

רומניה בימים ספורים
                            שלום חברים,
                            שינויים בתכנית וכנראה לא נכלול נסיעה לקלוז וטרגו. אבל הזמן הוא עדיין אותו זמן - כ-48 שעות...
                            השאלה כעת היא להמלצתכם למסלול רגוע ויפה (רצוי כנראה בתחבורה ציבורית) מרגע הגעתנו לבוקרשט ברביעי בבוקר ועד בראשוב ביום שישי האם למשל כדאי ברביעי לקחת רכבת מבוקרשט ולעצור בתחנה כלשהי בדרך לבראשוב, שכדאי לבלות בה יום?
                            אולי יותר מתחנה אחת?
                            איך הייתם מתכננים את זה?
                            תודה מראש,
                            שמולקו
                            • 1
                            • 2
                            • 2 / 2
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון