נפאל - עלויות
-
אהלן!
אני בטוחה שזו שאלה שנשאלה פה המון בפורום אבל אחרי חיפושים רבים בפורום לא הצלחתי למצוא תשובה אז אני אשמח אם תוכלו לעזור:
כמה עולה פחות או יותר טיול לנפאל לחודשיים (אני אהיה עם בן זוג אם זה משנה עלויות..) אם אנחנו רוצים לעשות לפחות טרק אחד גדול בכל חודש (אראונד אנפורנה ואולי גם האגמים הקפואים או אוורסט בייס קמפ), לעשות רפטינג ובכללי פעילויות אתגריות כאלה. אנחנו לא מתפנקים ויכולים להסתפק במועט.
אני אשמח אם תוכלו להביא לי הערכה של מחיר פחות או יותר, לא כולל כרטיס טיסה.
המון תודה
-
נפאל - עלויות800 דולר לאדם לחודש.
תחשיב - כ -20 דולר ליום (זוהי גם עלות ליום טרק)
40 דולר לויזה
120 דולר - רפטינג
25 דולר פרמיט לאנפורנה
120 דולר - פורטר לאנפורנה
אפשר פחות אפשר יותר, זו מסגרת תרמילאית סבירה.
הוצאות קיום יכולות לרדת מ 20 דולר ליום, קחו בחשבון שיש גם הוצאות על נסיעות, ציוד לטרק, קניות אז ה- 20 דולר ליום כתחשיב כללי יכולים לכסות גם הוצאות נלוות .אם משדרגים את נושא הלינה והאוכל אפשר גם לעלות על 20 דולר ליום. כתחשיב תרמילאי זה נראה לי סביר. -
נפאל - עלויותשלום,
גולני צודק. כ-20 דולר ליום אם אתם לא מתכלבים.
כבר שמעתי על חבר'ה צעירים שעלותם היתה כ- 5-6 דולר ליום...
תהנו -
אחלה! תודה רבה
-
נפאל - עלויותהיי גולני,
קראתי את ההתכתבויות שלכם כאן בנוגע לעלויות..
ואם הבנתי נכון 800 דולר לאדם לחודש זה כולל הכל? (טרק, ראפטינג, לינה, אוכל, נסיעות, ויזה).
רק כדי להיות בטוחה..
תודה רבה
-
אחלה! תודה רבה
היי שירן,
עלות ויזה לחודש- 40 דולר אם אני זוכר נכון...
להערכתי ב-800 דולר זה כולל הוצאות רפטינג (אל תשכחי שברפטינג ישנים באוהלים - "חוסך" לך לילה ב-GH...), נסיעה בלוקל בוס, פינוקי מומו מרס וכיו"ב...
לא כולל קניית ציוד לטרק !!!
תבלי. נפאל כיפית. -
נפאל - עלויותאזור האוורסט יקר יותר מהאנפורנה ומהאגמים הקפואים . הסיבות : 1. טיסה (באם תטוסו ) ללוקלה וחזרה סביב ה200$ . עלות מחייה יקרה יותר משאר האיזורים . אם יש לכם את האוורסט בתוכניה , מעבר למחיר הטיסה ללוקלה הייתי שם עוד 100 - 200 דולר לתקציב .
טיול מהנה .
-
היי שירןאם מדובר על חודש אחד בלבד התקציב במידה ואתם לוקחים גם פורטר לטרק (לאנפורנה למשל) התקציב מתקרב כבר ל 900 דולר וזה בלי ציוד וקניות, ככה שתקציב לחודש בנפאל אם בונים גם על טרק ורפטינג וכל ההוצאות הנלוות יכול להגיע ל1000 דולר לחודש.(אם לא לקחים פורטר - פחות כ -120 דולר.) יש כאלו שאומרים שנפאל זולה כמו הודו אבל בפועל יותר יקר לטייל בה. קחי את זה בחשבון. בהצלחה
-
היי שירןתודה רבה לכל מי שהגיב.
אני אחרי טיול באוסטרליה, ניו זילנד ותאילנד שסיימתי לפני כחודש וחצי - ככה שציוד לטרקים ולטיולים יש ואין צורך בהוצאות נוספות מהבחינה הזו, את ההשקעה עשיתי בטיול שחזרתי ממנו עכשיו
מכאן שמה שאני צריכה זה הוצאות על כרטיס טיסה, חיסונים נוספים שאני צריכה להשלים ומחייה כולל טרק או שניים בנפאל כמו שאמרתי למשך חודש.
אני פשוט מנסה לוודא שיש לי את היכולת הכלכלית לצאת לטיול הנוסף שאני מתכננת בנפאל.
אם 1000 דולר זה הגג שאוציא שם.. מאמינה שנסתדר יופי
אני גם טסה עם מישהו... כך שחלוקת תשלום עבור חדרים בגסטהאוסים תעשה בין שנינו וזה גם מוזיל את העלות.
שוב תודה רבה!
אם יעלו שאלות נוספות אפנה אליכם..
-
נפאל - עלויות800 דולר כולל הכל?
פורטר, ויזה, פרמיט וכו?.. -
אחלה! תודה רבה
מישהו מכם טס עם ארוסוויט?
אני כבר ממש מבולבלת.. כל אחד אומר לי משהו אחר..
איך החברה?
אני סך הכל צריכה לדעת שאין משהו חריג מידי.. אני לא מפונקת.. וסך הכל מתכננת למצוא את עצמי צועדת ימים ארוכים בנפאל ואני אחיה עם זה יופי
ככה שטיסה לא אמורה להיות ז'ונגלר, רק רוצה לדעת שאין משהו חריג. -
אחלה! תודה רבה
אז ככה, טסתי איתם בפסח 2009 והיה בסדר. עיכוב של 4 שעות בדרך חזור, לא דבר שאי אפשר לחות איתו
בחורף האחרון היו איתם הרבה בעיות, ביטולי טיסות, עיכובים ארוכים וכו... ורצה בפורומים השונים המלצה לא לטוס איתם. מבדיקה שעשיתי לפני כחודש+ באיסתא הבנתי שהחברה חזרה לפעילות סדירה ותוקנו הקילקולים. מציע לך לבדוק גם את בחברות הנסיעות השונות ובמקביל לשמוע חוות דעת של אנשים שטסו איתם לא מכבר. בהצלחה
-
אח.. אירוסוויט...נדמה לי שכבר כתבתי עליהם כאן,
אני אחזור קצת בשבילך,
חזרתי איתם במרץ מהודו
ובזכותם בדרך הביתה עברתי בשתי ערים מושלגות
זו בהחלט חוויה מרגשת.
חודש אחרי שהגעתי להודו הם הודיעו לי שהטיסה חזרה התבטלה
ממש לא היה עם מי לדבר שם, העבירו אותי מאחד לשני ודי התישו אותי
בסוף סידרו לי טיסה חלופית עם שני קונקשנים,13 שעות המתנה במוסקבה ובקייב (ביחד)
אבל מה?
בשדה תעופה בקייב מותר לעשן
תאמיני לי שזה הציל אותי
בגלל זה שווה לטוס עם אירוסוויט!
-
אח.. אירוסוויט...ידועה לך סיבת ביטול הטיסה?
אני מתכננת לטוס באוקטובר הקרוב בעזרת ה' למשך חודש ושבוע בערך.
אז אתה אומר שסבבה לטוס איתם? החוודים מאוד מאוד מתעתעים פשוט.. למרות שתמיד יהיו קיטורים וזה פחות מרתיעה אותי.. חשוב לי לדעת שמבחינה בטיחותית הם אחראיים..
\