חופשה עם תינוק בקוסמוי
-
שלום לכולם,
אני ואשתי מעונינים להגיע בחודש הבא לתאילנד ביחד עם תינוקנו בן ה- 7 חודשים לפרק זמן של שבועיים שמרביתם מתוכננים לשהייה בקוסמוי ויומיים של קניות בבנגקוק.
נשמח לקבל את עצותיכם לגבי התהנהלות בטיסה ארוכה עם תינוק, מקומות לשהייה בקוסמוי (בונגלו קרוב לים עם מיטת תינוק), התנהלות עם תינוק בחופשה בתאילנד (ציוד נלווה, אוכל וכדומה) ומקום שהייה מתאים בבנגקוק.
נשמח לשמוע חוויות של זוגות + תינוק שעברו חופשה דומה.
תודה מראש,
דודו -
חופשה עם תינוק בקוסמויאני רק רוצה להגיד שאם תבחרו להיות בחוף צוואנג אל תבנו על טיול עם עגלה ברחוב,המדרכות מאוד צרות ומחולקות לקטעים לא רציפים.
אני חושב בלי קשר שלמשפחות בסמוי עדיף את חוף למאי הרבה יותר"ידידותי" -
חופשה עם תינוק בקוסמויduduyogev שלום
אני חושב שכל מה שעולה בדעתך שצריך לקחת לחופשה עם תינוק בן 7 חודשים באילת , קח איתך לקוסמוי .
מס' נקודות חשובות מעבר :
דאג לכמות טיטולים מכובדת שלא תתקע בלי .
דאג לדייסה (מטרנה ) בכמות שתספיק לך (ולא בגלל שאין ) אלא יותר בגלל שלא תצטרך להפריע את מנוחתך וחופשתך בקניות אוכל וטיטולים .
הצטייד בערכת תרופות , גש לרופא הילדים שלכם , תספר לו על נסיעתך ותבקש שיכין לך רשימת תרופות שלדעתו יהיה נחוץ שיהיו לך בהישג יד .
לגבי חיסונים תצטרך לברר עם ד"ר אנט מפורום בריאות או עם כל מרפאת מטיילים הקרובה לעיר מגוריך .
קח איתך 2-3 דברים מוכרים לתינוק שנמצאים בחדרו , שים אותם בחדר במלון כדי לתת לו את ההרגשה של הבית .
אני אפילו לא מזכיר דברים שחובה לקחת במידה ותינוקכם זקוק למשהו מיוחד (אוכל ספציפי , משחות מיוחדות לטוסיק וכו' ) , זה כמובן נופל תחת הקטגוריה של משפט המפתח למעלה .
לגבי בנגקוק אין לי כרגע המלצות חכמות כל עוד המצב לא מאפשר לי ניחושים מלומדים , תניח לבנגקוק ותסגור מלון לקראת הנסיעה כשתדע בוודאות את המצב ממש לפני נסיעתך .
בהצלחה . -
חופשה עם תינוק בקוסמויהיי דודו,
אינני יודעת באיזו חברה אתם טסים, אולם גיל התינוק שלכם די גבולי מבחינת הזכאות לקבל עריסה. דבר עם חברת התעופה בהקדם האפשרי ותבקש לקבל עריסה - זו האופציה הנוחה ביותר. במידה וזה לא מתאפשר, בקש לשריין עבורכם את המושבים בשורה הראשונה (עם מרווח רגליים גדול יותר), להם אתם זכאים. יש להזדרז עם העניין, משום שאם יש משפחות נוספות עם תינוקות על הטיסה - כל הקודם זוכה. בנוסף, תנסה לבקש ש"יסגרו" מושב לידכם ויאפשרו לכם להניח שם את התינוק בסל-קל. בעבר איפשרו לי לעשות כך, וזה היה נוח מאוד לכל הצדדים.
הצטיידו לטיסה במלאי מספיק של מזון תינוקות, מים שהוא רגיל לשתות, מוצצים וכו' והגישו לו אותם כשהמטוס מתחיל בהמראה/ נחיתה, כדי למנוע לחץ באזניים. בנוסף, בגדים להחלפה, צעצועים שהוא אוהב, ואם יש - די.וי.די נייד עם קלטות/מוסיקה שהוא אוהב.
אני ממליצה להצטייד במזון תינוקות (אם אינו יונק) מהסוג שהוא רגיל אליו וגם חיתולים למהלך כל השהות, כדי לא להקלע לבעיה אם לא תמצאו את הסוגים המתאימים שם. בכל מקרה, את המקום שיתפנה ממילא תוכלו למלא ברכישות. כשנסעתי עם תינוקות בגילאים כאלו, נהגתי לקחת עמי גם מצעים לתינוק. זה כבר תלוי במידת השגעון של האם בעניין הסטריליות...
אני בטוחה שהכל יעבור בשלום ושכולכם תהנו,
רויטל -
חופשה עם תינוק בקוסמויעוד דבר
מלון נחמד דארה סאמוי , יקר יחסית אך מפנק .
מלון ברמה כזאת ישתדל לספק לתינוקך את כל מה שתבקש ( כמו מים חמים באמצע הלילה וכו' ) .
-
חופשה עם תינוק בקוסמויהי רוויטל
תינוק בגיל 7 חודשים לא זכאי למושב ואם חברת התעופה תסכים לסגור לו מושב זה רק אם הטיסה באמת לא בתפוסה מלאה וגם אז הם אנטי בקטע הזה .
-
חופשה עם תינוק בקוסמויבעניין הזכאות - אתה לגמרי צודק, לכן כתבתי "תנסו לבקש"... מהנסיון שלי, אם הטיסה אינה מלאה ומחייכים לפקיד/ה בנחמדות (גם דרך הטלפון..
) - זה עובד... לי זה הצליח בעבר מספר פעמים...
בכל מקרה, לא מזיק לנסות. -
חופשה עם תינוק בקוסמוירוויטל , מי יכול לסרב לך . -
חופשה עם תינוק בקוסמוי
תתפלא, אבל גם זה קרה לי פעם או פעמיים...
-
אנחנו עכשיו בקוסמוי עם תינוקת בת שנה
קודם כל נכון להיום ממש ממש ממש חם פה במשך היום, אני לא יודעת אם התינוק יונק או מקבל אוכל מבקבוק אבל הוא יצטרך לשתות המון, אנחנו לא חישבנו נכון את השפעות החום ואפילו שלא הפסקנו להשקות את הבת שלנו הגענו למצב קצת לא נעים.
אין מקום במדרכות לעגלות ועל החוף, יש לנו מנשא, אבל שוב- חם! וקשה להסתובב עם תינוק במנשא עלייך.
ועכשיו לדברים קצת יותר משמחים
כולם פה אוהבים תינוקות בצורה מטורפת, כמה אנשים אפילו שרקו לתינוקת שלי ברחוב כדי להשיג את תשומת הלב שלה מרחוק (לקח לנו כמה דקות להבין למה שורקים לנו) כולם מדברים אליה ושואלים עליה, זה ממש נחמד.
יש פה באי הרבה SEVEN ELEVEN שמוכרים בהם חיתולים בחבילות של 3-5 יחידות, אבל יש סופר אחד גדול בצ'אוונג שבו מוכרים חבילות גם יותר גדולות הוא נקרא TOP MARKET
בכל מקרה יש פה הכל לתינוקות והתינוקת שלנו ממש נהנית וכבר הספיקה לשחק עם ילדים מכל העולם ובכל הגילאים, ממש תענוג.
בנוגע לטיסה- אנחנו טסנו עם התינוקת כשהייתה בת 7 חודשים וקיבלנו את העריסה שהייתה לה קטנה מה שגרם לזה שהיא ישנה עלי כל הטיסה, 10 שעות היא ישנה עלי... לעומת זאת בטיסה הזו לא הסכימו לתת לנו את המושב לילדים וישבנו בשורה של 3 כאשר באמצע לא ישב אף אחד ככה שיכולנו להשכיב אותה ביננו וזה היה הרבה יותר נח! סתם חומר למחשבה.
אנחנו ישנים במלון בקצה החוף SAMUI PARADISE הוא מבודד וממש נעים אבל לטעמי קצת מרוחק כי כל הליכה הופכת ללא קלה בחום הזה עם התינוקת אז אולי הייתי בוחרת שמשהו קרוב יותר בדיעווד (המוניות מתבאסות לקחת אותנו מרחק כזה כי הוא נחשב קצר להן)
זהו... מקווה שעזרתי, אם יעלו לי עוד דברים אני אכתוב -
חופשה עם תינוק בן 7 חודשים בתיאלנד עכשיוזה סיוט והתעללות בתינוק לדעתי תשאירו אותו בבית או שתסעו שהוא יהיה גדול יותר ,חם שם מאד ואתם לא יכולים לזוז לשום מקום וקשה לי לראות איך אתם נהנים ממשהוא ,הבחורה שם למטה שנמצאת עם ילד גדול יותר כתבה לכם בעדינות -
חופשה עם תינוק בקוסמויתודה
-
חופשה עם תינוק בקוסמויבהמשך לתשובותיכם המועילות אשמח אם תוכלו להתייחס לעוד מס' שאלות:
1. מהי התקופה בשנה האופטימלית לשהייה בקוסמוי ?
2. האם ישנה בעיית יתושים משמעותית בקוסמוי או בנגקוק ?
3. האם התניידות עם התינוק באמצעות מנשא עדיפה על עגלה בקוסמוי ?
4. מהי תדירות הטיסות מבנגקוק לקוסמוי ולהפך ?
5. לאן הולכים בקוסמוי אם חס וחלילה קורה משהו לתינוק ?
תודה מראש,
דודו -
חופשה עם תינוק בן 7 חודשים בתיאלנד עכשיוזה נכון, החום פה ממש בעייתי, אני קצת מאוכזבת בקטע הזה כי אמרו לי שחם אבל יהיה בסדר, גם איפה שאנחנו גרים בארץ ממש ממש חם, אבל בבוקר ובערב נעים, פה חם גם ב19:00
אנחנו בעיקר בבריכה (בים חם מדי) ומוצאים מקומות סגורים להעביר בהם את הזמן כמו קניון סגור שמצאנו שיש פה או בתי קפה סגורים, לא ממש האידאל בטיול כזה.
אני מתארת לעצמי שהחום הזה נראה אחרת ופחות נוראי אם לא נמצאים עם תינוק שלא יודע ללכת... -
חופשה עם תינוק בקוסמויבנוגע ליתושים- אנחנו לא מרגישים בעיה, להפתעתי לא נתקלתי בנתיים ביתושים, אתמול קיבלנו מכתב למלון שכדאי להשאר בקרבת מקום כי מרססים בחוף נגד יתושים ונראה לי שזה משהו שעושים בכל החוף לא רק במלון הספציפי הזה, אז כנראה שדואגים לעניין היתושים באי.
עגלה או מנשא זו שאלה טובה... אני רואה פה תיירים עם תינוקות מסתובבים איתם בעגלה, אני לא ממש מבינה איך, המדרכות צפופות וצרות ולפעמים נגמרות במדרגה דיי גבוהה , לעומת זאת לא ממש ראיתי אנשים עם מנשאים, ממש חם! לא נעים ולא ממש נח להסתובב עם תינוק צמוד אליך בחום הדביק הזה.
(לנו יש גם מנשא וגם עגלה ד"א, בד"כ התינוקת על הידיים שלנו...)
יש פה בתי חולים שהבנתי שהם סבבה, עוד לא יצא לנו לבדוק אישית למזלי!
-
חופשה עם תינוק בן 7 חודשים בתיאלנד עכשיוחוששני שהחום היה נראה אותו דבר.
חם כרגע בבנגקוק, גם זוגתי שכרגע אישם בצפון אומרת שחם גם שם.
משהו נדפק בעונות השנה כנראה.