תמונות מפראג
-
תמונות מפראגגבעת פטרז'ין, תצפית מומלצת ביותר על העיר. ממגדל התצפית דמו האייפל, אליו עולים בכ-300 מדרגות, או במעלית, הנופים, מדהימים. מהגבעה ניתן ללכת ברגל, בשבילי החורשה, עד למנזר סטראחוב ולמצודה. מומלץ מאוד. לגבעה עולים בפוניקולר, ואפשר כמובן גם ברגל, למשל מהאנדרטה לקורבנות הקומוניזם.
-
תמונות מפראגאחרי שטיילנו מגבעת פטרז'ין, למנזר סטראחוב, בשבילי החורשה, ועצרנו לתצפיות מרהיבות על העיר, הגענו שוב למצודה. הפעם, טיילנו בגני הארמון. חשבנו לרדת דרכם לעיר, אבל הדרך היתה חסומה. בתקופה הזו, הצבעונים פורחים, בצבעים שלא מוכרים לי מהארץ.
-
תמונות מפראגשנייה, תמי, סליחה שאני קוטעת את הרצף.
אבל לקראת ערב באות מחשבות מוזרות לראש. חשבתי שראינו כבר המון תמונות מפראג. אני זוכרת את אלה של אורה במיוחד. אבל באמת היו המון, וסיפורים היו המון ואיכשהו כל פעם צצות תמונות חדשות, פינות חדשות, זוויות ראיה - צילום - תחושה שונות. למרות שכל מי שנוסע לברלין למשל לוקח איתו את סיפור רבקה וטיול של רוית, וכל מי שנוסע לפראג מצויד בכתבי אור, אורה, נירית. ובארבעה ימים עושים את אותם המקומות ובכל זאת, כל פעם עוד טיפה חדשה, עוד ניחוח חדש. זה כי אני מתגעגעת לנתב"ג או כי זה באמת ככה?
תודה, תמי. המון תודה.
אלונה -
תמונות מפראגונסיים את הערב בשמחה. חתונה שנתקלנו בה. לפחות באורחים הממתינים והאלגנטים. שימו לב לילדות הלבושות חגיגי, ולמיזם שיש ליבא בארץ, פוסטר ממונע עצום עם תמונת החתן כלה... לא המתנו למרבה הצער להגעתם של הזוג, אבל בהמשך הרחוב ראינו את המכונית הקטנה הזו, שלדעתי היתה הלימוזינה שבה הגיעו בני הזוג... הכל בטוב טעם, ובצניעות...
ולאלונה, אני באמת מנסה להעלות תמונות שמאירות זויות שפחות הוזכרו בעבר.
-
תמונות מפראגנירית, יש לי תמונות מפסל המפתחות. אני אעלה אותם מחר.
בינתיים, וממש לסיום, הטווס מראה שגם מאחור, הוא יפה...
-
תמונות מפראגלימוזינה של האמר?!!!!??!!!!????
הרגת אותי עכשיו - כזו באמת עוד לא ראיתי...
מה, לא נזכרת בחתונה שלכם?...
ישר זה החזיר אותי לכדור הפורח שהנחית אותנו על גג הבניין שם חיכתה לנו האומגה איתה גלשנו לאולמי "ששון ושמחה, ממון וברכה".
התזמורת של הצבא האדום ניגנה את מארש החתונה ומיד אחריו את השיר girlfriend in a coma של הסמיתס, עדר עגלים לבנים מקושטים בפרחים ועוטי מחלצות ליווה אותנו בעוד אנו פוסעים על גשר בצורת לב אדום עם חץ החוצה אותו, הישר אל האי המלאכותי הקטן במרכז האגם המלאכותי שם ניצבה החופה שהיתה עשוייה מאלפי פרפרים צפופים שריחפו מעלינו...
להמשיך?...
טוב, לפני שישלחו אותי לכדורים הוורודים וכו', אני בורחת מכאן...
תמי תודה! (וסליחה...)
אוסי.
אגב, תמונת מרבד הפריחה הלבן באי הצלפים פשוט נפלאה.
-
תמונות מפראגהי תמי,
מאוד נהניתי לטייל איתכם בפראג,
תודה על הסיפורים והתמונות היפות.
כרמית. -
תמונות מפראגתמי,
הגבתי כבר באשכול השני, אבל לא מתאפקת גם כאן...
איזה כיף לראות את אותם מקומות מזוית ראיה שונה
, וכמובן גם מקומות חדשים
.
לגבי פסלי התינוקות בחצר מוזיאון קמפה, אני חשבתי שהרעיון העיקרי שלהם זה העדר הפנים או הפנים המחוקות. לי היה מאוד קשה להסתכל על הפסלים האלה. ברגע הראשון שראיתי אותם ממש הזזתי את הפרצוף הצידה. מעניין לשמוע מה את חשבת בקשר אליהם. אני מצרפת תמונה שלהם מקדימה.
-
תמונות מפראגהיי תמי,
כיף! כיף! כיף!
תודה על השיתוף,
אורנה -
תמונות מפראגתמי,
נורא יפה.
מדהים איך אנשים שונים מצלמים דברים שונים באותו מקום.
איזה כייף לראות דברים אחרים.
ענת -
תמונות מפראג
היי תמי,
אני מבינה שדיווחת משם ועכשיו את פה?
התחלתי לעקוב אחר הדיווח הראשון אבל נטשתי את המערכה. פראג בשבילי, כרגע, עדיין מדברת יותר בתמונות. כשיגיע הרגע בטח אחפש את הפירוט שלך. לפי התמונות אני רואה ששווה להתאמץ.
באמת מדהים כמה שהתמונות שונות ממראות הגגות האדומים והצבעוניות של חלונות הראווה, שלל המכשפות, חפצי החן, הרחובות ועוד רבות מהתמונות שהיו כאן בעבר. פראג שלך מאוד ירוקה ומאוד מסקרנת.
תמונות פסלי התינוקות באמת קשים לצפייה, בעיקר מלפנים אבל גם מאחור. -
תמונות מפראגסתם ברחובות - המרתון ביום ראשון. נראה שזה כבר שלב הסיום, לפי העייפות של הרצים.
שוק ברחוב הבלסקה. דוכני פירות וירקות מצוינים, מזכרות בנאליות כל מיני שמונצעס. החנויות הסמוכות דווקא היו נחמדות כחנויות מזכרות, וברחובות המקבילים היו חנויות עוד יותר יחודיות.
שימו לב מצד ימין, חנות שוקולד מאוד יפה, אם כי המוכרות היו די אנטיפטיות...
אור, התינוקות היו נראים די מפלצתיים, אבל בד בבד משעשעים... מעניין באמת למה התכוון הפסל...
-
תמונות מפראגהנה פסל המפתחות, היוצר מילה. לא יודעת מה כתוב שם...
ברחובות העיר, שלטי זכרון קטנים בפתחי בתים. אני חושבת שלקראת ה-8 במאי, יום השחרור, שמו לידם זרים קטנים. אבל אולי, הם תמיד שם.
-
תמונות מפראגיש שיטה די מעצבנת שנוהגת בחלק מהאתרים. עבור צילום במקום צריך לשלם סכום נוסף, כדי לקבל היתר. כך למשל בבית הקברות בפראג. כך גם בהיכל בית העם. כאן, שילמנו, והנה רק דוגמא ליופי של חדרי הבנין.
-
תמונות מפראגוואללה! תודה על ההסבר, גם אני תוהה על העניין מאז הביקור שלנו שם. כל כך התלהבנו שהצטלמנו שם מכל זוית אפשרית. -
תמונות מפראגזיוה, פראג מאוד מאוד פוטגנית... אפשר לצלם ללא הפסקה (כלומר, אלא אם כן אסור לצלם בלי לשלם...)
העיר יפה גם בלילה. הנה מה שהיינו רואים מהחדר שלנו, בלילה.
ועוד תמונה אופיינית מחודש מאי, לסיום.
-
תמונות מפראגיופי של תמונות! מחזיר אותי לפראג הנפלאה. -
תמונות מפראגהי תמי,
פראג היא העיר האהובה עליי. ביקרתי אותה ארבע פעמים, כמעט בכל עונה של השנה, ואף פעם לא הרגשתי שדי לי ממנה.
העלת בי זכרונות נעימים עם התמונות שלך, והמון געגועים, ומה שהיה נחמד במיוחד הוא שהארת לי אותה בזווית אחרת
תמונות מקסימות!
תודה, גלית -
תמונות מפראגהיי תמי,
תודה על התמונות של הפסל.
המילה היא Revoluce, כלומר מהפכה. האותיות התחתונות מעוותות מאד (מידע מהאתר).
שוב תודה על כל התמונות היפות, ועל השיתוף בכלל!
סוף שבוע נעים! -
תמונות מפראגנירית, ידעתי שאפשר לסמוך עלייך! תודה! ותודה לכל מי שהחמיא... הכל כבר מתחיל להראות כחלום רחוק...