ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול ירח דבש באסיה

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    3
    7
    1697
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ndruker
      ndruker נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,
      בת זוגתי ואני מתכננים טיול למזרח באוקטובר הקרוב.
      אורך הטיול 4-6 חודשים. אנחנו טסים לדלהי-הודו. שם נהיה רק כמה ימים כי אנחנו פחות מתעניינים בהודו. ומשם ממשיכים לנפאל, טיבט, סין, וייטנאם, (לאוס, קמבודיה), בורמה ולבסוף תאילנד וחזרה הביתה.אני יודע שהזמן אולי לא יספיק למצות את כל המקומות אבל זה מה שיש לנו ואנחנו רוצים לראות כמה שיותר מקומות.
      יש לי כמה שאלות אני אשמח אם תוכלו להגיב עליהם:
      1. כמה זמן בכל מקום?
      2. מה התקציב לכל מקום? אנחנו לא רוצים לחיות על תקציב של תרמילאים אבל גם לא מפונקים.
      3. כמה עולה ואיפה הכי טוב להזמין טיסה לדלהי?
      4. האם לקנות בארץ כרטיסי טיסה בין הארצות או שעדיף לקנות כבר שם? לדוגמא- מדלהי לקטמנדו וכו'
      5. האם להוציא ויזה במקום או שעדיף בארץ?
      6. אנו מתלבטים אם ליסוע ללאוס וקמבודיה. האם כדאי או שעדיף להשאיר יותר זמן למקומות אחרים?
      7. האם מהארצות האלה אפשרי לשלוח חבילות לארץ, נגיד אם קנינו משהו ולא בא לנו לסחוב את זה להמשך הטיול?
      אני יודע שזה הרבה שאלות אבל אני ממש מתעניין לדעת את התשובות. אם אתם יודעים לפחות חלק מהן אשמח לשמוע.
      תודה.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • oz_shar
        oz_shar נערך לאחרונה על ידי

טיול ירח דבש באסיה
        קודם כל, מזל טוב!
        דבר ראשון, שימו לב לעונות. דבר שני - מעברי גבול אפשריים/לא אפשריים.
        למשל - מעבר מנפאל לטיבט אפשרי, אבל משם תהיו חייבים לחזור לנפאל ולא תוכלו להמשיך לסין (למנהל הפורום יש את המידע העדכני ביותר בנושא, אבל כך זה היה עד לאחרונה).
        "רוצים לראות יותר מקומות" - להתמקד ולראות הרבה בארץ אחת נשמע לי עדיף על פני לראות מעט בהרבה מדינות (אל אם כן אתם כמו היפנים שמדלגים בין עיר בירה אחת לשניה Smile ).
        הייתי אומר חודש/וחצי בנפאל זה זמן טוב, תוסיפו עוד שבוע-שבועיים לטיול בטיבט.
        משם, הכי זול זה טיסה לתאילנד ,ולהמשיך ללאוס וקמבודיה (לפחות חודש לשתיהן. הרבה רק מבקרים במקדשים בקמבודיה וממשיכים ללאוס), ויאטנם בערך חודש ובבורמה לא הייתי, אבל בגלל מורכבות הטיול שם הבנתי שכשבועיים זה זמן לא רע. לתאילנד שווה להקדיש כחודש, ואני חושב שכבר סגרתם כ-6 חודשים.
        את סין כדאי לכם לשמור לטיול אחר.
        2. תקציב בהערכה גסה - 800$ לחודש כולל אטרקציות בלי להתכלב, תאילנד יותר יקרה (1000?).

4. אם אתם מתכננים מייד להמשיך לנפאל, עדיף להזמין מהארץ. את השאר תזמינו תוך כדי טיול.
        5. לרוב המדינות למעט סין והודו (למיטב ידיעתי), מוציאים במקום.

• .galit.
          .galit. נערך לאחרונה על ידי

טיול ירח דבש באסיה
          הייתי משנה טיפה ממה שozz הציע לכם - שבועיים+ לקמבודיה, חודש ללאוס ושלושה שבועות-חודש לבורמה. אגב, בעיני אם מגיעים לתאילנד אחרי סיבוב במדינות דרום מזרח אסיה, היא קצת מאכזבת ומאד מאד ממוסחרת. אם כבר טיילתם בכפרים בלאוס ובבורמה, יש סיכוי סביר שהכפרים המתויירים בתאילנד לא ירגשו אתכם. במקומכם הייתי יורדת ישר לאיים, לגמור את הטיול בפינוק, ובכמה ימים בבנקוק.

אם לא מעניין אתכם לטייל בהודו בסיבוב הזה, הייתי טסה ישירות מדלהי לנפאל ולא מקדישה כמה ימים לדלהי. להודו לוקח זמן להתרגל ולהסתגל, וחבל שתשאר לכם ממנה חוויה, הממם, קשה, שתגרום לכם לא לרצות לטייל בה כמו שצריך בעתיד.
          7. מהודו ומתאילנד שלחתי לארץ חבילות בלי בעיה.
          • ndruker

טיול ירח דבש באסיה
            תודה רבה על התגובה.
            אז לפי מה שאמרת, שאתה ממליץ להשקיע יותר זמן בכל ארץ מאשר לבקר ביותר ארצות, מהם הארצות הראשונות שהיית מוותר עליהם כי לא נראה לי שיש לנו 6 חודשים?
            האם טיבט תחדש לנו משהו אחרי שהיינו בנפאל?
            • ndruker

טיול ירח דבש באסיה
              תודה על התגובה.
              איזה איים? את אומרת לא להסתובב בכלל בתאילנד אלא רק בבנקוק? אז כמה זמן כדאי להקדיש לתאילנד?
              • .galit.
                .galit. נערך לאחרונה על ידי

טיול ירח דבש באסיה
                מצאתי את תאילנד סוג של "המזרח-לייט למערביים". סימולקרה של המזרח, לחובבי מדעי החברה. אישית נראה לי שאם כבר ראיתם את כפרי השבטים ואת המקדשים בלאוס, צפון תאילנד לא תחדש לכם במיוחד, אם ראיתם את האנקור וואט בקמבודיה ואת באגן בבורמה, איותאה בתאילנד לא תרשים אתכם, וכו'.
                האיים התאילנדים נותנים חווית חופשה אבסולוטית שלא מקבלים, בעיני, במדינות אחרות, ובנקוק היא בנקוק.
                לגבי אילו מהאיים הם "הכי מוצלחים", קשה לי לייעץ לכם כי הייתי בעיקר בקוטאו (בשביל הצלילות) ובקופנגן (בטעות), ואיזה יום וחצי בקו לנטה. קוטאו מומלצת אם אתם בעניין של צלילות וקופנגן היא לא שוס גדול (אלא אם אתם בעניין של מסיבות חוף בינוניות). זה גם קצת תלוי במזג האוויר, אבל שוב - אין לי מספיק מידע.
                כמה זמן זה בעיקר תלוי בשאלה כמה "חופשה" תרצו בסוף הטיול. אני הקצבתי לתאילנד* שבועיים בסוף הטיול - חמישה ימים לכל אי, ושלושה ימים נוספים לשופינג בבירה 🙂

*בבנקוק הייתי שבוע נוסף בין קמבודיה לבורמה, בגלל אילוצים טכניים. כמובן שהיה מספיק מה לעשות, אבל אני לא זוכרת איזו חוויה מיוחדת מהשבוע הזה.
                • oz_shar
                  oz_shar נערך לאחרונה על ידי

טיול ירח דבש באסיה
                  אם יש לכם את התקציב לטיבט (מדובר בכ-800$ לעשרה ימים - אבל אל תתפוס אותי במילה), לכו על זה. מצד שני - אם בניגוד אלי, אין לכם שריטה בכל מה שנוגע לתרבות טיבטית, אתם יכולים לוותר.
                  בנוסף - כמו שגלית כבר כתבה, הייתי מוותר על תאילנד, אבל היא נקודת מעבר מרכזית בין המדינות ובסופו של דבר היא די מפנקת. אני חושב שאם תוותרו על ביקור עומק בקמבודיה ותלכו לראות רק את המקדשים וקצת מסביב, תוכלו לקצר עוד קצת.
                  אישית, אני יכול לספר שויתרתי על צפון תאילנד אחרי שהגעתי מדרום סין לצפון לאוס ובאיזשהו שלב הרגשתי שהנופים חוזרים על עצמם (אפילו שהאוכלוסיה משתנה) והבנתי ממטיילים אחרים שזה די דומה. ככה שזה ממש אינדיווידואלי ואולי כדאי לכם לטייל בראש טיפה גמיש ולא להיות עבדים לתכנית קשיחה.
                  מעבר לזה - אני לא מומחה לדר'-מזרח, וכדאי שאנשים אחרים ידרגו את המדינות שהן לא חלק מההימלאיה Smile

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון