יש מסעדה כשרה בקופיפי ?
-
או מסעדה ישראלית שמתקרבת לכשר ? -
מה זה מתקרבת לכשר ???סליחה על השאלה ... מה זה מתקרבת לכשר ??? -- ואני לא ציני ... -
מה זה מתקרבת לכשר ???מתקרבת לכשר אני מתכוון שאין לה תעודת כשרות אבל זו מסעדה ישראלית שמכירה את הצרכים של שומרי הכשרות והם יהיו מוכנים למשל להכין דג בתוך נייר כסף, להגיש בכלים חד פעמיים וכו' -
מה זה מתקרבת לכשר ???לא יודעת לגבי מסעדות כשרות או ישראליות, אבל הרבה דתיים שפגשתי אמרו שמבחינתם מסעדה צמחונית זה מספיק טוב, אז אולי שווה לבדוק בכיוון הזה. -
מה זה מתקרבת לכשר ???O.K , למדתי .... בקופיפי מסעדת "סמי הקטן 2" מכינה את הדגים (אני אל יודע אם הם כשרים) על גריל פחם כשהם עטופים בניר כסף.
המלצרים/יות ... מדברים מעט עברית והמטבח פתוח ... בהחלט הם יראו לך מה הם עושים ותוכל להסביר להם ...
לגבי כלים חד פעמיים ... מכיוון שקופיפי קטנה גם ככה ... אני מציע לך להביא איתך את הכלים החד פעמיים למסעדה ואני בטוח שהתאילנדים לא יסרבו להגיש לך על פי בקשתך ...
בתאבון ... -
יש מסעדה כשרה בקופיפי ?תסתכל על השרשור למטה ... של shar84 ... אולי זה יכול לעזור לך ... -
מה זה מתקרבת לכשר ???אנסה לעזור לך, כמי שמתמצא בתחום.
אין שום בעיה לזהות דג כשר. רואים מיד אם יש לו סנפירים וקשקשים. בתאילנד הדג הנפוץ ביותר הוא הסנאפר (לבן או אדום), שהוא ממשפחת הבאס. גם הדגים הנפוצים האחרים, כמו הגרופר והפומפרט הם כשרים. אפילו הברקודה כשר. שלא לדבר על הסלמון והטונה. הכריש אינו כשר, אבל אף אחד לא יגיש לך כריש בתור דג (זה יקר). אם זה כריש יגידו לך שזה כריש ותשלם מחיר של כריש.
להלן שמות הדגים בתאית של כמה דגים כשרים:
pla grapong (snapper)
pla gao (grouper)
pla jalamet (pomfret)
pla nin (מושט)
לגבי צליה בנייר כסף זה פתרון מצויין. רק צריך לוודא שלא ימרחו את הדג בשמן צדפות. תגידו להם:
mai sai nam man hoy
שפירושו "לא לשים שמן צדפות".
לגבי הצלחת לדעתי כמי שלמד ביסודיות את הנושא אין סיבה להתעקש על חד פעמי. הצלחת שטופה בסבון וזה מכניס אותה לגדר נותן טעם לפגם שמותר בדיעבד. בנוסף לזה אין בישול בכלי שני וכלי הגשה הינם כלי שני. אז כבר יש שתי קולות שניתן לסמוך עליהן.
לגבי האורז אין שום בעיה. בכל מקום בתאילנד מבשלים אורז בכלי מיוחד לבישול אורז.
וטיפ אחרון כאשר תגיעו לקו סמוי אתם מוזמנים למסעדה שלי (המסעדה של צביקה) ושם תוכלו לטעום מן המיטב שבמיטב במטבח התאי בלי לחשוש לבעיית כשרות.