סלובניה וקרואטיה
-
שלום לחברי הפורום,
משפחה בת 6 נפשות – 4 ילדים גדולים בגילאי צבא תיכון מתכננים לנסוע לתקופה של כשבועיים ביולי הקרוב לסלובניה וקרואטיה. בגדול הכל מעניין אותנו, טבע כפרים וחוויות. חושבים לשלב אף מסלולי טיול.
איך מתחילים ומאיפה? האם כדאי להתחיל בקרואטיה או בסלובניה?
האם לחלק הזמן בצורה שווה בין המדינות או שיש מדינה מעודפת מבין השתים?
בתודה מראש
-
היי,
מכיוון שמדובר בשני יעדים מאוד פופולאריים, לא חסרים סיפורי טיולים ובלוגים באתר (כולל בבלוג שלי
). ממליץ להתחיל בקריאה ולגבש רשימה של מקומות שמעניינים אתכם. סלובניה מדינה “קומפקטית” יחסית, וקל מאוד לכסות את רובה בטיול כוכב, או שני כוכבים לכל היותר. קרואטיה, לעומתה, מדינה הרבה יותר מאורכת, ופחות מתאימה לטיול כוכב. בגדול יש לדעתי שתי אפשרויות: להתמקד יותר בסלובניה, ולהוסיף מספר אזורים אטרטיביים בצפון-מרכז קרואטיה (פליטוויצה, חצי האי איסטרה וכו’), או להתמקד יותר בקרואטיה, להתחיל בצפון (אם אפשרות לכמה ימים בסלובניה), לרדת דרומה לאורך החוף ולסיים בדוברובניק. כמובן, גם את הטיסות צריך להזמין בהתאם: אם בוחרים באפשרות הראשונה, נוחתים וממריאים ב/מ זאגרב, לובליאנה או אפילו ונציה. אם בוחרים באפשרות השנייה, החזרה צריכה להיות מדוברובניק.
מציע לכם לבנות שלד כללי לטיול, ואח”כ לחזור עם השלד הזה לפורום ולקבל הצעות יותר קונקרטיות.
מכיוון שמדובר ב 6 נפשות ובחודש יולי – בהחלט צריך לחפש ולהזמין בהקדם גם טיסות וגם מקומות לינה.
-
@סער-קרני
אנחנו זוג+4(7-17) נוחתים בחודש ספטמבר בוונציה (טיסת איזיג’ט) ישנים לילה ולמחרת ממשיכים עם רכב לטיול בסלובניה וקרואטיה.
עומדים לרשותנו 11 ימי טיול נטו.
היעד היחיד אליו אני מכוונת כרגע בקרואטיה הוא מפלי פליטביצה. (דורש לינה בסמוך של 2 לילות) השאר, בסלובניה. לילה ראשון ואחרון בוונציה.
רכשתי את הספר “המשפחה המטיילת” של סלובניה וצפון קרואטיה, קריאה של סיפורי טיול כאן באתר. (תחפשי את סיפור הטיול שמתחיל בוונציה של myomer) .
אני גם אוהבת לתכנן את הטיול על גבי מפת נייר מלבד google maps. אני עדיין מתלבטת אם להתחיל קודם בקרואטיה או בסלובניה.
טרם הזמנתי בתים…
קודם נחזור מביקור קצר ב lyon ואז אתיישב על התכנון ברצינות
-