שאלה לגבי נורבגיה
-
שלום רב לכולם,
אנחנו משפחה של 5 (3,8,11) – נוסעים לנורבגיה לחמישה שבועות.. (!!)
מתכננים קרוואן למשך כ 3 או ארבעה מתוכם.
השאלה שלי היא די ראשונית, לפני שאני מתחיל לתכנן את הטיול.
ראיתי שמאוד יקר בנורבגיה, ושבדיה הרבה יותר זולה. (תקנו אותי אם אני טועה)
שאלה 1: האם לשכור קרואן בשבדיה יכול להיות רעיון טוב?
שאלה 2: האם לפני שאני צולל לשבדיה – לראות מה יש שם בכלל, האם גם שבדיה יכולה להיות חוויה לטיול קרואן או AIRBNB כפי שנורבגיה נראית לי על פניו כפנינת טבע מהממת? (שזה המטרה, הרבה טבע וטיולים)
תודה רבה מראש לכל העונים.
-
רק לגבי ההשוואה בין שוודיה לנורווגיה – הייתי 3 פעמים בנורווגיה ופעם אחת בשוודיה (בעיקר בחלק הדרומי וכמובן שטוקהולם) – לדעתי אין שום ספק שנורווגיה עולה עליה ביופיה הטבעי פי כמה וכמה. “פנינת טבע מהממת” זו בדיוק נורווגיה, ואני פשוט מקנאה בכם שתהיו שם בקרוב למשך 5 שבועות. לדעתי, אם אתם שוכרים קרוואן בשוודיה (לא מבינה בענייני קרוואנים) אל תבזבזו שם אפילו יום אחד מעבר לנחוץ כדי להגיע ולחזור...
-
בטיול כל כך ארוך (יחסית), אולי כדאי אפילו לשכור את הרכב בגרמניה ולהגיע משם לנורווגיה – יכול להיות שהההפרש במחיר יהיה גדול לטובתכם.
-
-
יכול להיות שאולי זול יותר בשוודיה אבל הנסיעה משטוקהולם לארץ הפיורדים היא ארוכה. לשם השוואה, הנסיעה מאוסלו לאיזור ברגן אורכת יותר משש שעות בגלל מהירות נסיעה איטית וללא אטרקציות מעניינות (בכלל, המהירות המקסימלית במרבית המקומות בנורווגיה היא עד 80 קמ”ש ותאמין לי שאתם תסעו פחות). יש לקחת זאת בחשבון במיוחד עם גילאי הילדים. אפילו שאתם עם קרוואן.
-
היי,
אם יש לכם 5 שבועות, כן הייתי שוקלת לשכור את הקראוון בשטוקהולם למשל. זו עיר נהדרת וכיפית לילדים ולטעמי כן יש מה לעשות בשבדיה. אמנם הנופים לא דרמטיים והטבע פחות מרהיב, אבל יש טירות, עיירות לא פחות מעניינות ועוד. יש גם שמורות טבע מאד פראיות עם יותר בעלי חיים, למי שזה מעניין אותו. על הגבול הנורווגי יש גם נופים הרריים , מפלים , אפשרות לצאת לתצפיות על דובים ואיילים, ועוד.
אפשר כמובן גם לשכור מהמבורג, שם יהיה יותר זול ולטייל קצת בדרך...