יפן ביוני+ המלצה למסלול
-
שלום לכולם,
חושבת לינסוע ליפן ביוני לכשבועיים ויש לי מספר שאלות:
1- מבחינת מזג האויר. אני מבינה שזו העונה הגשומה?
ובמידה וכן זה אומר שיש כל הזמן גשם או תלוי במזל שלי..
+איזה בגדים לקחת? (חורפי/קייצי)
2- האם משתלם ליסוע לשבועיים? (חושבת להשיג כרטיס מוזל עם אוזבקיסטן איירליינס- איך הם??)
3- מהו המסלול היעיל והמומלץ לנסיעה מוגבלת זמן זו?
תודה רבה לעונים/ות
-
יפן ביוני+ המלצה למסלולטסתי עם האוזבקים לדלהי ומבנקוק, והם היו בסדר גמור. אולי לא חברת התעופה הכי מפנקת בעולם, אבל ההפרשים במחיר כל כך גדולים שזה שווה. אם יש לך עצירה ארוכה בקונקשיין, קחי איתך נשנושים לדרך כי שדה התעופה די קטן. -
יפן ביוני+ המלצה למסלולהיי.
אני חושב גם ליסוע לשם אך ביולי.
אני נמצא כרגע בסין והבנתי שהדרך הכי זולה ליסוע לשם מפה זה דרך מעבורת משנגחאי לאוסקה. האם כדאי ליסוע בדרך כזאת או האם כדאי לטוס?
אני צריך לחזור לבייג'ין ב9 לאוגוסט כי ב11 לאוגוסט יש לי טיסה לבנגקוק.
יש לי בערך חודש ביפן אם אסע לשם - איך מזג האוויר שם ביולי?
אני יותר בעל אופי טיול "תרמילאי", לכן מה הייתם ממליצים לי לעשות(טראקים או סתם מקומות לראות) בחודש שיש לי שם?
האם זה אפשרי לראות את הר פוג'י,טוקיו,אוקינאווה ואוסקה בחודש הזה?
עד כמה יקרה יפן? כולם הפחידו אותי שיפן מאוד יקרה וטוקיו בכלל לא מהעולם הזה.
בשקלים - כמה בערך(הערכה גסה) אני צפוי להוציא ביפן בחודש? אני חי באופן רגיל, לא מתכלב מדי ולא מתפנק מדי.
כמו כן אמרו לי שההוסטלים לבאקפקרים מאוד לא טובים שם - האם זה נכון, למה עליי לצפות?
תודה מראש,
אורן. -
יפן ביוני+ המלצה למסלולשבועיים זה זמן סביר לטעימה מיפן הנפלאה
אנחנו נסענו לאוסקה וחזרנו מטוקיו (עם האוזבקים כדאי לעשות הפוך להתחיל בטוקיו ולסיים באוסקה כי יש להם חניה נוספת בטוקיו של מעל לשעה בדרך לאוסקה)
הטיסה עם האוזבקים טובה בהחלט בהתחשב במחיר והיא גם מקצרת את הדרך ביחס לטיסות מאירופה.
ממליצה על קניה של הפאס לJR המאפשר לשבוע שמוזיל משמעותית את הנסיעות ברכבת
ביחס למסלול כדאי לקרוא את הטיפים הרבים שישנם פה
הנסיון שלנו שנמשך 15 ימים : אוסקה (כולל נארה וטירת היג'מי) הירושימה (כולל מיאג'ימה) קיוטו (לפחות 3 ימים)ת טקאיאמנה, האקונה, טוקיו (לפחות 3 ימים) וניקו
יפן אינה יקרה כפי שחששנו גם אנחנו
שיהיה טיול בכיף
-
יפן ביוני+ המלצה למסלולאפשרי לטוס עם אוזבקיסטן, המחיר זול והשרות לא הכי מפנק, כמו שנאמר.
אפשרי לטוס גם עם קוריאן איירליינס, שזה כנראה הנתיב המהיר ביותר.
http://www.japan-guide.com/e/e2273.html
בלינק הנ"ל יש תיאור של מזג האוויר בחודש יוני. הייתי שם לב לאוסקה (קיוטו) וטוקיו. לא כל כך נוראי וגם אין הרבה ימי גשם. בטיול של שבועיים אלו יהיו כנראה הנקודות שתשהו בהם ומסביבם.
למסגרת זמן של שבועיים יש מסלול די "קבוע ומקובע" שמשאיר טעם של עוד.
לאורן. אוקינאווה די רחוקה וכנראה שרצוי להגיע לשם בטיסה. הבנתי שאם מזמינים מראש, כמה שבועות לפני, אפשר להשיג מחיר טוב.
לגבי עלויות מחייה של תרמילאים, אם משקללים גם את כרטיס הרכבות JRP ניתן להגיע ל80-100 דולר ליום. כמובן שיהיו ימים שתוציא פחות והרבה. אני לא חושב שטוקיו כל כך יקרה כמו שנוטים להציג אותה. מחירי הלינה בהוסטלים לא היו שונים מאלו של מקומות אחרים ביפן, האוכל לא יותר יקר והרבה מקדשים ואטרקציות הם בחינם או כמעט בחינם. גם התחבורה בעיר לא יקרה כל כך.
שילוב של אוקינאווה הוא אתגר מבחינת תכנון, מפני שיש להתחשב בכרטיס הרכבות.
יש מקומות שאתה יכול לעשות בהם טרקים. אם אתה מתכוון לטרקים של מספר ימים, יכול להיות שזה יהיה קצת בעייתי בגלל כרטיס הרכבות שיתקתק לחינם. טרקים של כמה שעות לא חסר. בתור תרמילאי, ובכלל, טוב לעשות הכול מכול.
-
יפן ביוני+ המלצה למסלולתודה רבה על התגובה. כמה עולה כרטיס JPR כזה? אז אני מבין שהתחבורה העיקרית ביפן היא רכבות? מה עם בתוך העיר? סאבוואי או אוטובוסים?
אורן. -
יפן ביוני+ המלצה למסלולעדיף סאבווי..קצת קשה להתנייד באוטובוסים עם כל הציוד. לא שבשעות השיא יותר טוב בסאבויי... הסאבווי יותר מהיר, אין פקקים, ויש פיזור נוח של תחנות.
זה טיול רכבות. כרטיס רכבות של הJR, או שידוע בתור JRP, עולה כמה מאות דולרים. אפשר לקנות כרטיס לשבוע, שבועיים, או שלושה שבועות. יש גם כל מיני דילים אחרים. המחירים משתנים בגלל שער הין. כרטיס לשלושה שבועות עולה כ-57,000 ין. זה יכול לצאת בסביבות ה-700 דולר, פלוס מינוס. כרטיס לשבוע לוודאי יעלה בסביבות ה-300, פלוס מינוס.
ניתן לרכוש את הכרטיס רק מחוץ ליפן, ויכול להיות שאם תרכוש אותו בסין, זה יצא לך זול יותר בגלל שכאן בארץ העמלות מטורפות.