הגעה מסיאם ריפ
-
לאזור קו צ'אנג
הכיצד ?
מה הדרך הובה ביותר לעשות זאת ? עדיף מבלי להגיע לבנגקוק..
חיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובה חד משמעית.. -
הגעה מסיאם ריפהמסלול שחשבתי עליו בקמבודיה כולל את פנום פן סיאם ריפ ובאטמבנג, משיטוט בפורם הבנתי שאפשר לרדת לסיהוקוילה ומשם לעבור לקו צ'אנג, השאלה היא האם אפשר להגיע מבטמבנג לסיהוקוילה ואיך הנסיעה, והאם שווה בכלל לבקר בסיהוקוילה אם עוברים אח"כ לחופים של תאילנד..
אשמח לכל תגובה
ובמיוחד שלך גלית. -
היי אז איך בדיוק המעבר מסיהנוקוויל לקוצאנג ??תודה
נעמונת -
היי אז איך בדיוק המעבר מסיהנוקוויל לקוצאנג ??לפי מה שהבנתי מחיפוש קצר, צריך להגיע לגבול ובצד התאילנדי מחכים מיני ואנים.. ופשוט לוקחים אותם לאזור קו צ'אנג (מן הסתם גם סירה מעורבת בעניין בשלב זה או אחר) -
הגעה מסיאם ריפלא הייתי בבטמבנג אז אני לא יכולה לעזור בזה.
בכל מקרה, מפנום פן לחוף זו נסיעה של בערך ארבע שעות. הכי בקטנה.
לגבי סנוקי-קו צ'אנג (או במקרה שלי - בנקוק), הייתי עצלנית אז לא טרחתי לברר לגבי מעבר בתחבורה ציבורית, בין השאר כי המחיר דרך סוכנויות לא היה יקר במיוחד. יש אוטובוס שלוקח מהחוף אל מעבר הגבול, ובמעבר הגבול ואנים שלוקחים לבנקוק או לנמל (ומשם מעבורת לקו צ'אנג). הכרטיס שאתה קונה דרך הסוכן כולל את האוטובוס הקמרי ואת הואן התאילנדי, אני לא יודעת לגבי המעבורת כי נסעתי לבנקוק ולא לקוצ'אנג.
לא יודעת לגבי החוף בקמבודיה לעומת החוף בתאילנד. אישית העדפתי את סנוקי על פני קופנגן. גם האופי של התיירים וגם האופי של המקום שונה. את המסיבות בקמבודיה אהבתי הרבה הרבה יותר מאשר בתאילנד (אולי זה קשור לעובדה שהייתי שם בסביבות חג המולד, אבל לא נראה לי שזה ההסבר), ובאופן כללי הרגשתי שהאווירה שם יותר נינוחה, ופחות אווירת "מוכרחים להיות שמח" וילדים שיכורים ברחובות (ולא שסיהנוקוויל אין בקטים ובירות על ימין ועל שמאל).
-
היי אז איך בדיוק המעבר מסיהנוקוויל לקוצאנג ??אין מעבר מבטמבאנג\סיאם ריפ לסיהנוקוויל. רק דרך פנום פן.
-
הגעה מסיאם ריפ
מבאטאמנג/סיאם ריאפ - אוטובוס לפנום פן כ 6 ש' עולת פחות מ10$
מפנום פן לסיהנוקוויל אוטובוס 4 ש' כ 5-6 $
אני נסעתי עם חברה הנקראת "מקונג אקספרס" הייתי מאד מרוצה מהשירות ומהרכב.
מפנום פן לסיהנוקוויל נסעתי עם חברה
http://www.canbypublications.com/sihanoukvilleads/howah.htm
גם הם היו בסדר גמור.
רצ"ב לוח זמני אוטובוסים
http://www.canbypublications.com/cambodia/buses.htm
קיראו בתחתית העמוד
ושימו לב יש גם אוטובוסים מפנום פן לבנגקוק
יש אפשרות שאני לא בטוח שהיא טובה יותר
מסיהנוקוויל לקו צ'אנג יש שלוש אפשרויות קיראו בקישור המצורף
http://www.canbypublications.com/cambodia/overland.htm#Hadle k -
הגעה מסיאם ריפתודה על התגובות, הבעיה שהמסלול שלי הוא הפוך... אני מגיע לויאטנם לפנום פאן ומשם לסיאם ריפ ומשם אולי לבאטמבנג, וסקיהונויילה ומשם לקו צ'אנג
אם יש דרך נוחה מסיאם ריפ אז אולי אוותר על הסיבוב לבאטמבנג וסיקהו. -
הגעה מסיאם ריפיש דרך מאוד נוחה מסיאם ריפ.
בטאמבאנג נחמדה מאוד. יש גם כמה אתרים באיזור שאפשר להגיע לשם באופניים או אופנוע. יש שם אנשים מאוד נחמדים בעיר ובכפרים מסביב.
אני נסעתי לבטאמבאנג ומשם לסיאם ריפ עם detour לכפר שנקרא batney khmer (חוויה אוטנטית נפלאה).
בגדול, העיירה סיסופון משמשת תחנת מעבר נוחה בין בטאמבאנג לסיאם ריפ ויושבת על הכביש הראשי לתאילנד, כך שאפשר לתפוש גם משם אוטובוס לגבול (לעיירה פוייפט).
הצעה נוספת- הפלגה מבטאמבאנג לסיאם ריפ על אגם הטונלה סאפ. לא עשיתי אבל זה בתיכנון עתידי. -
הגעה מסיאם ריפאבל איך אגיע מסיאפ ריפ לקוצ'אנג? -
הגעה מסיאם ריפתיאלץ לעבור בבנגקוק...
אופציה שניה: לחזור לפנום פן, לנסוע לסיהנוקוויל (לחילופין טיסה לסיהנוקוויל. אני לא יודע אם זה אפשרי.תבדוק ) ומשם לחצות את הגבול דרך המעבר Hat Lek / Ko Kong .
מפה של דרום קמבודיה מהאתר travelfish.org
הסבר על מעבר הגבול מאותו אתר
-
עודד שלום..האם עברת במעבר זה ?האם הוא מספיק בטוח??
תודה רבה -
עודד שלום..האם עברת במעבר זה ?עברתי דרך פוייפט\ארניה פרטט.
מאיזו בחינה בטוח? אין שם קרבות או משהו כזה... אינו מוגדר כמעבר מסוכן בלונלי פלנט או בtravelfish וזה מאוד מאוד קרוב לקו צ'אנג.
להלן ציטוט מtravelfish
Hat Lek / Ko Kong
A very straightforward crossing, the Hat Lek / Ko Kong crossing is most convenient for those planing on travelling between Thailand's Ko Chang and the Sihanoukville beach area of Cambodia. There are numerous reports of the Cambodian officials here being particularly troublesome and asking ridiculous amounts of money for visa on arrival -- the easiest way around this is to arrive with a visa already in hand. If you need to get to an ATM, there is an ATM in the Thai town of Hat Lek. Expect to pay 80B - 100B for a moto from Ko Kong town to the border -- this should included the bridge toll.
-
וייאטנם +קמבודיהטוב, נראה שזה מה שאעשה.. בכל מקרה שמעתי על אוטובוס מסייגון ישר לסיאם ריפ מבלי לעבור בפנום פן(גם ראיתי כביש כזה במפה), מישהו מכיר שמע ?
בנוסף, אנחנו מתכננים את הטיול שלנו בוייאטנם עכשיו, וקצת אבודים, יש לנו חודש שם, וקראנו על הרצועה המרכזית של וייאטנם, עם כל עיירות הנופש, ממה שקראנו לא התלהבנו מדי, בנוסף אנחנו מתכנים אח"כ שהייה קצרה בחופים של תאילנד.. האם כדאי לוותר על החופים במרכז וייאטנם ? מה יש לעשות שם מלבד בטן גב, (שלא כל כך מתאים לנו לטיול בשלב הזה..)
האם יש משהו ששוה עצירה בין הואה לדהאלט ?
תודה -
אל תוותרו על הויאן