שאלה בנוגע לטיול מאורגן
-
שלום חברים,
אני בעיצומן של הכנות לטיול מאורגן במערב ארה"ב (קליפורניה, אריזונה, נבדה). השאלה שלי היא - האם חייב מדריך מקומי שיתלווה לכל אורך הטיול ואם כן, כיצד משיגים מדריך כזה?
מדובר על קבוצה קטנה של 8-10 מטיילים.
תודה רבה מראש!
-
היי,
נתחיל בתשובה הקלה והברורה – לא, לא חייבים מדריך מלווה.
ככל ששליטתכם באנגלית סבירה פלוס, תלוי מה אתם רוצים לחוות בטיול, אם נופים, פארקים, מוזיאונים, יקבים ואטרקציות אחרות – הכנה טובה באמצעות ויקיפדיה, אתרי האינטרנט הייעודיים של כל אחד מהמקומות המסויימים בהם תהיו, אתרי הערים בהן תעברו, תוכנות Sygic או אחרות, טיפים מכאן וכתבות/בלוגים של טיולים שעשו אחרים יוכלו לעזור לך לתכנן טיול מוצלח מאוד.
אם כל הנ”ל לא מתקיים או מתקיים בחלקו ואתם מבקשים איש מקצוע שיעשה זאת עבורכם כולל אפשרות ליווי תקליד בגוגול “תכנון טיול בארה”ב” ותקבל ערימה של אפשרויות.
בכל מקרה, כך או כך, המסלול מדהים.
-
תלוי מי אתם, כמה נסיון יש לכם בתכנון טיולים ובטיולים משותפים, האם יש ביניכם הסכמות ותיאום. ככל שאתם פחות מגובשים, כדאי יותר מדריך חיצוני. הטיול עצמו לא קשה לתכנון וביצוע – למי שיודע ואוהב לתכנון טיולים.
-
האם כוונתך לחוק כשלהו שמחייב ליווי מדריך מקומי לקבוצת-מטיילים(כמו שיש במדינות מסויימות)?
-
אכן אני מתכוון לחוק שמחייב מדריך מלווה מקומי - האם ידוע לך אם החוק הזה קיים במדינות שציינתי?
ותודה רבה לכולם על התשובות.