ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המצב בתאילנד- הגיגים של תאילנדים

פורום תאילנד
    8
    16
    3351
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Eytanin
      Eytanin נערך לאחרונה על ידי

בעקבות המאורעות האחרונים בתאילנד, שוחחתי באופן שוטף ואני עדיין ממשיך לקיים קשר עם ידידי התאילנדים.
      כמו שהסברתי בפעם האחרונה, רובם המכריע של ידידי הוא מבני המעמד הבינוני והגבוה בתאילנד. אלו התומכים בממשלה הקיימת ומתנגדים לטקסין ולמה שהוא מייצג.
      אני מחשיב אותם כקבוצה 'כתאילנדי הממוצע' והמעניין הוא שכולם מביעים דעות דומות מאוד מבלי שנראה שנדברו ביניהם. כלומר, אני מחשיב את דעתם הקיבוצית, כדעה המייצגת של התאילנדי שאינו כפרי פשוט אלא בעל מעמד בורגני שמיצג את המעמד העירוני המשכיל.
      כפי שכתבתי בפעם הקודמת, הוסבר לי שאין בכוחם להעמיד כרגע דמות דומיננטית שתאחד את העם ותוביל אותו לכוון שהם מייצגים. הם גם טרחו והסבירו לי שאין באפשרותם להרים קרנות בסדרי הגודל שטקסין יכול להרים ובגלל זה תהייה באפשרותו בקרוב לגרום להפיכה צבאית ולתפוס את השלטון.
      כל זה הסברתי בפעם הקודמת.
      לאחר שהעליתי בניהם שוב את נושא המלך, נאמר לי שהמלך חולה בסרטן הערמונה. בעקרון זו מחלה סופנית אבל היא יכולה להגמר מחר בבוקר או 'להגרר' עוד זמן מה. המלך לא מסוגל כמעט להנחות יותר את העם ו/או להופיע בפומבי ולקרוא את הצדדים לסדר.
      בגלל חולשתו של המלך, הצבא שהעריץ (ועדיין) את המלך, החל מושך לצד שלו והצד 'שלו' הוא כסף, או שווה כסף.
      אנשי הצבא מקנאים מאוד באנשי שלטון אחרים מושחתים שעשו ועושים לכיסם ועתה בעת 'בין הדמדומים' הם מגבירים את פעילות השחיתות והם מרגישים שבקרוב 'יגיע תורם' ועם תפיסת השלטון, יוכלו לגרוף לכיסיהם סכומים נאים.
      את נושא 'תפיסת השלטון' על ידי טקסין, הסברתי כבר בפעם הקודמת.
      אנשי שיחי מבינים שבמידה והסצנריו הזה יתקיים, הם עומדים להפסיד הפסד כלכלי אדיר.
      פתרון פוליטי, לא נראה באופק, וזאת מכוון שככל שבני כל המעמדות מעריצים את הנסיכה, בת המלך, כך הם שונאים את הנסיך וטוענים שחוץ מזנזונים, הוא אינו יודע דבר וכי הצבא לא יקשיב לו אפילו אם אביו יכתיר אותו מחר בבוקר.
      אולם הם כולם מודעים לעובדה שלפי המסורת והחוקה, אין אפשרות להעמיד את הנסיכה כיורשת העצר ולכן רובם בלימבו ומבינים שהמאבק עדיין לא הסתיים וכי נסיגת החולצות האדומות הוא זמני בלבד וכי הם ישובו לרחובות מייד עם השמע קוד ההפעלה מפיו של טקסין.
      הדבר נוטע ביניהם אימה והפחד הגדול שלהם הוא ממלחמת אזרחים. כרגע העם חצוי לשני חלקים שווים ומלחמת אזרחים ו/או משטר צבאי ימוטטו את הכלכלה ואת התיירות.הם טוענים שהמצב כרגע הוא 'נפיץ' וגם 'נזיל' ומייעצים לי בכל לשון, לא לנסוע לתאילנד לנופש (לא התכוונתי) עד אשר המצב יתייצב ויתברר, דבר שלדעתם ייקח עוד כמה חדשים עד שהמלך ימות.
      כמובן שאלו אינם דברי עידוד. אמנם איני פוחד לחיי או להיפגע על ידי בני העם הנפלא הזה, אבל להיכנס למדינה ולהישאר בה 'כלוא' לכמה שבועות במקרה שהמלך ימות, לא הייתי רוצה!ו לכן, כעצתם, המנעו כרגע מהחלטה לנסיעה, עד יעבור זעם.וזו תרומתי הצנועה להבנת המצב כפי שהתאים רואים ומבינים.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • erez199
        erez199 נערך לאחרונה על ידי

eytanin,שלום
        מאוד מעניין לקרוא את הצד הזה של "מאחורי הקלעים" של המאבק.
        מה שלא ברור לי הוא הסיכום שלך.שכן,אף אחד לא יודע מתי המלך ימות.
        לא יודע עד כמה זה נכון להמליץ, לא ליסוע לתאילנד עד שהמלך ימות.
        יותר נכון לדעתי הוא להמליץ,על התייעצות עם גורמים שאפשר לסמוך עליהם,בנוגע למצב הפנימי בתאילנד,תקופה קצרה לפני סגירת הטיול.
        ארז
        • Eytanin

ארז
          שים לב: זה לא הייתי אני שממליץ לא לצאת לתאילנד בזמן הקרוב. אלו הם התאים שממליצים.
          טענתם היא, שברגע שמשהו יתפתח, דבר ראשון יסגרו שדות התעופה (נכון, אפשר לעבור במעבורת לאנדמן או לקמבודיה ואפשר גם לעבור ללאוס. אבל: מי מבטיח מה?
          הדרכים תשארנה פתוחות?
          יהיה עוצר מלא או זמני?
          לא יקחו בני ערובה?
          אלו הכל ספקולציות על בסיס נסיון העבר במדינות שבהן ארעה הפיכה או מלחמת אזרחים.
          מתי המלך ימות? אני אנני נביא, התאים מתארים את מצבו כ'סופני' ומחלה זו נמשכת שנים מהזמן שהתחילה.
          הם טוענים שאם מצבו היה מאפשר, כבר מזמן היה מתערב. עצם העובדה שהוא שותק, הם מפרשים כזמן-אחרון 'למלך עלי אדמות'
          ושוב הדגשה: אין זו פרשנותי. אני רק כלי שמקשיב ומעביר הלאה.

הערה: רבים מהפועלים החקלאיים בארץ ממוצא תאילנדי, הם תומכי האדומים.
          הקשיבו להם! אולי תשמעו דברים שונים?
          • erez199

הבנתי שזוהי אינה המלצתך.כמו כן,ברור לי שעל אלו הטסים בשבועות הקרובים,צריכים לברר את המצב לאשורו.
            אבל אם תיקח פז"מ נניח,של חודשיים מעכשיו כאשר המצב הוא של רגיעה,אז המסקנה היא קצת אחרת.
            ארז
            • Eytanin

מבחינתי כ'ישראלי הפיקח' זה שיוצא ממצבים ש'האנגלי החכם' לא היה נכנס אליהם, הייתי אומר: 'סע ובטוח תסתדר'.
              כל אנשי התיירות הישראלים בתאילנד, גם הם היו ממליצים 'לארוז הכל ולסוע'
              אבל מה עם בעלי משפחות למשל 'שיתפסו' עם משפחותיהם בבלגאן בצפון המדינה והם חייבים לחזור לבנקוק ולהסתלק?
              היית לוקח אחריות?

כבר אמרתי מזמן בשרשור ישן מלפני שנתיים "ביום שהמלך ימות, תרעד האדמה בתאילנד"לא הייתי רוצה להיות בתאילנד כשזה יקרה! באמת לא! (ומהרבה טעמים אחרים מלבד המצב הבטחוני)
              אפשר כמובן לברר עם 'גורמים מוסמכים' זמן קצר לפני הנסיעה. אבל האם 'הגורמים המוסמכים' מספיק מוסמכים לתת עצה כשהמלך שוכב על ערש דווי? האם הם מקבלים דווח שוטף מהרופאים לגבי מצבו?
              כמובן שלא!
              ומשפחות מתכננות טיולים כאלו זמן רב מראש לפי חופשות בתי הספר.
              אני נייטראלי: לא אומר לאיש כאן אם לנסוע או לא ומתי.
              יום טוב!
              • meninblack
                meninblack נערך לאחרונה על ידי

נתונים קצת אחרים...
                אז אתמול חזרתי מתאילנד וכעיקרון בהתחלה רוב העם התאילנדי תמכו בחולצות האדומות וכאשר הם היו מסתובבים ברחובות, אנשים הריעו להם ומחאו להם כפיים. במשך הזמן שהם קצת התחילו להעיק, הציבור פחות ופחות תמך בהם. ביום שהעוצר התחיל ראיתי דברים מזעזעים שהחולצות האדומות עשו לבעלי חנויות שממש לא קשוים לשלטון.
                קילומטר שלם של רחוב החולצות האדומות ניפצו את כל השמשות של בעלי החנויות ועשו הרס רב לבעלי החנויות ולציוד שהיה ברחוב. חנויות של אנשים פשוטים, 7/11 הידוע, בנקים וכל מה שהיה ברחוב פשוט נהרס כליל.
                אז אחרי כל זה האנשים כבר בלשון המעטה לא כ"כ תומכים בחולצות האדומות.
                אני לא יכול לתאר לכם מה קרה ברחובות בשבוע האחרון, אבל המצב היה פשוט חוסר שליטה טוטאלית. כאשר הכריזו עוצר, אני כבר הייתי בשדה התעופה בדרך לפוקט כי אני ואישתי לא היינו מוכנים להישאר במצב כזה.
                לגבי המלך - אכן כולם יודעים שהמלך לא מתערב מסיבות בריאותיות ואכן יש מצב בעייתי שהנסיך יירש אותו כי אף אחד לא אוהב אותו. אף אחד לא יכול לדעת מה יקרה, תהיה הפיכה או לא, זה רק עניין של זמן.
                מה שכן, הדרכים שמובילות לשדה התעופה מלאות באנשי משטרה וצבא כדי למנוע כניסה של אנשים שיכולים אולי במקרה לנסות לסגור את שדה התעופה.
                את האמת, אין לי שמץ של מושג מה הולך להיות שם וגם אישתי לא כ"כ יודעת מה יהיה בסוף..חבל...
                • Eytanin

נתונים קצת אחרים... meninblack
                  בדיוק מה שתארת בחמשת המשפטים הראשונים שלך, עלול לקרות בכל המדינה במדה ותהייה מהפכה צבאית/החלפת השלטון.
                  יריות לתוך הקהל, עלול להיות צעד נוסף.
                  מה שקרה ברחוב אחד בבנקוק, הוא מיקרו-קוסמוס למה שעלול להתרחש לפי דברי התאים עצמם בכל רחבי המדינה.
                  בדיוק ממצב זה הם מזהירים.

• מרטין מבנגקוק
                    מרטין מבנגקוק נערך לאחרונה על ידי

הרבה ספקולציות וגם לא מעט מידע שגוי
                    eytanin שלום,

ה-'הגיגים' של ידידיך התאילנדים הם בעיקר ספקולציות שאין להם בסיס במציאות.

הצבא הוא זה שהדיח את טקסין מהשלטון, הצבא הוא זה שלא הפעיל כוח נגד 'החולוצת הצהובות' גם כשהם חסמו את שדה התעופה, הצבא הוא זה שפיזר בכוח את ההפגנות האלימות של 'החולצות האדומות' באפריל שנה שעברה והצבא הוא זה שפיזר את ההפגנות עכשיו (58 הרוגים ו-כ-500 פצועים).

לכן לכתוב שטקסין יוביל להפיכה צבאית הוא מופרך ולא נכון.

להיפך, טקסין שואף שהמלפגה שלו תזכה בשילטון ותעביר חוקים שמטרתם לזכות אותו מכל האישומים נגדו, להחזיר לו את הכספים שהוחרמו ממנו ולחזור לשלטון - טקסין לא רוצה (וגם לא יכול) להוביל להפיכה צבאית בתאילנד.

מצבו הבריאותי של המלך ידוע לציבור ו-'סרטן הערמונית' הוא המצאה ו/או שמועה ותו לא (מה גם שסרטן הערמונית נחשב לסרטן קל שפוגע בגברים רבים - הישראלי המפורסם שיש לו סרטן הערמונית הוא אהוד אולמרט) ויש המון שמעוות והצמאות שקשורות לבית המלוכה התאילנדי.

שלושה ימים לפני פיזור ההפגנות, המלך הודיע כי הוא יממן את הטיפול הרפואי בפצועים ויתמוך במשפחות ההרוגים אבל חשוב לזכור שהמלך נחשב כמי שהוא מעל לפוליטקה התאילנדית ולכן הוא לא יתערב במצב פוליטי אלא אם יש סכנה לאחדות הממלכה.

לכתוב ש-'העם חצוי לשני חלקים שווים ומלחמת אזרחים ו/או משטר צבאי ימוטטו את הכלכלה ואת התיירות' זה פשוט לא נכון.

ב-2006 הייתה הפיכה צבאית וחונטה צבאית מינתה את חברי הפרלמנט וניהלה את המדינה (בצורה כושלת) למשך קצת יותר משנה עד לבחירות - הן הכלכלה והן התיירות לא התמוטטו.

גם החלוקה הפוליטית בתאילנד היא מורכבת, כשבגדול בנגקוק ודרומה תומכים בדמוקרטים, המרכז והצפון זה מעורבב והמזרח-צפון תומכים באדומים.

החשש ממלחמת אזחרים היה כש'-החולצות הצהובות ' איימו שהם יתקפו את ה-'החולצות האדומות', אין שבסופו של דבר היה איום בעיקר למטרות פוליטיות.

לכתוב ש-'פתרון פוליטי, לא נראה באופק, וזאת מכוון שככל שבני כל המעמדות מעריצים את הנסיכה, בת המלך, כך הם שונאים את הנסיך וטוענים שחוץ מזנזונים, הוא אינו יודע דבר וכי הצבא לא יקשיב לו אפילו אם אביו יכתיר אותו מחר בבוקר' זאת ספקולציה פרועה כי בפועל אף אחד לא יודע מה יהיה אחרי מותו של המלך.

ההערכה היא שבנו של המלך יוכתר למלך תאילנד בשל כוחה של המסורת, סביר להניח שמעמד בית המלוכה ייחלש אבל אף אחד לא יודע מה זה אומר בפועל.

לכתוב ש-'טענתם היא, שברגע שמשהו יתפתח, דבר ראשון יסגרו שדות התעופה' זה פשוט שטויות ואין טעם אפילו להסביר.

המצב הפוליטי בתאילנד הוא מורכב מאוד, וכמו שבארץ כל צד פוליטי טוען בנחרצות שהוא יודע בוודאות של 100 אחוז מה צופן העתיד, בפועל אף אחד לא יודע מה יהיה.

לדעתי 'ידידיך התאינדילם' פשוט מגיבים בהיסטריה ומפריחים המון ספקולציות כשבפועל אף אחד לא יודע מה יהיה.

יום יפה מתאילנד,

מרטין ממשרד הנסיעות Martin4travel בתאילנד
                    • meninblack
                      meninblack נערך לאחרונה על ידי

נתונים קצת אחרים... meninblack
                      נכון, עלול, אבל מי יודע? כנראה אף אחד....בנתיים המצב בתאילנד מאוד עדין. אני משוכנע כמוך שהמצב לא אמור להשתפר אלא בדיוק להיפך.
                      ההבדלי מעמדות בתאילנד כ"כ קיצוני והמדינה כ"כ מושחטת, שרק החלפת שלטון או הפיכה יכולים אולי לשנות את המצב.
                      • נדב הרגיל
                        נדב הרגיל נערך לאחרונה על ידי

הצבא הוא זה שהדיח את טקסין וסילק אותו מתאילנד.
                        הצבא הוא זה שהדיח את טקסין מראשות ממשלת תאילנד בהפיכה צבאית כאשר היה מחוץ לתאילנד.
                        הצדק עם מרטין, משום שהוא רשם עובדות שידועות לכולם.
                        אני לא רואה סיבה מדוע שיסגרו את נמל התעופה, או מדוע מישהו צריך להשתלט על נמל התעופה, בשל פטירתו של המלך (שיזכה להיות בריא ולעוד שנים רבות של חיים).
                        המלך אולי חולה, אך בטח שלא טיפש ואני בטוח שהוא מעודכן בכל מה שקורה.
                        קשה לי לחשוב על סיטואציה שבה המלך שוכב בבית החולים או בארמונו ואף אחד ממשפחתו או יועציו לא מעדכן אותו במצב בתאילנד. זו המדינה שלו אחרי הכל!
                        המלך לא חייב לצאת בעצמו לרחובות ולהילחם במפגינים. מספיק שהוא ישלח מישהו מטעמו, אז כנראה שהמהומות עדיין לא הגיעו למצב של "סכנה לאומה" כפי שהוגדר כאן.
                        פטירת המלך בטוח תגרום רעידת אדמה ואבל כבד, אולם מדוע שתגרום למלחמת אזרחים? מה הקשר בין עניין שמיטה להר סיני?
                        אני לא נביא ולא מתיימר להיות נביא, אבל ההיסטוריה מלמדת אחרת.
                        נקווה שלא נגיע לסיטואציות שהוזכרו בתגובות.
                        • ad90
                          ad90 נערך לאחרונה על ידי

רק הנסיכה היא שתוכתר ,אין צאנס לבן המלך
                          צודק הבחור בנושא הכאוס שישרור עם מותו של המלך ,אבל עוד לפני התבשרנו היום על הארכת העוצר בעוד שבוע ימים לא צריך להיות גאון גדול על מנת להבין שאם המצב היה כל כך רגוע אז לא היה צורך בעוצר .
                          • erez199

eytanin
                            שים לב שוב למה שכתבתי.אני לא מבין כלום בפוליטיקה התאית.כל מה שאמרתי הוא:שאחרי תקופת רגיעה והתייעצות עם גורמים מוסמכים[למשל:חדר המצב של משרד החוץ],אין שום מניעה ליסוע.האם המלך ימות עוד חודש? חודשיים?שנתיים?
                            עד מתי אותם ידידך ימליצו לשבת על הגדר?
                            מה הקשר בין מה שכתבתי ולקיחת אחריות אישית על המלצות למטיילים?
                            ערב טוב,ארז
                            • Eytanin

הרבה ספקולציות וגם לא מעט מידע שגוי=שמח לשמוע
                              מרטין
                              שמח שמידיעתך האישית, אתה מעלה מידע נוסף ומשלים שנותן זוית מבט אחרת למה שנאמר לי (זכור שאני רק 'הכלי' (השליח) שמעביר את המידע ולא כתב או אנליסט פוליטי)
                              היה סמוך ובטוח שאמסור לידידי את השקפתך מילה במילה ואשמע מה שיש להם להעיר. יתכן שיסכימו לכל הנקודות שהעלית ואז, מה טוב!
                              לגבי הצבא: מה שאמרו לי הצהובים הוא, שלטקסין יש מספיק כסף בכדי לקנות כמה גנרלים בעמדת מפתח ולתת להם 'לשכב נמוך' עד הוא יחליט שהזמן בשל בכדי להפעיל אותם. הם יחוללו הפיכה ויחזירו אותו לשילטון. (שוב, יתכן שהכל ספקולציות, אבל כך לפחות חושב התאילנדי הממוצע.

לגבי סגירת שדות תעופה:
                              בעיני זה נשמע הגיוני. בעת החלפת משטר, סוגרים בדרך כלל את מעברי הגבול (בדרך כלל לזמן קצוב) על מנת להכשיל יציאה או בריחה של מתנגדים למשטר חדש.
                              שוב: לא אני העליתי את 'ההשערה', אני רק הקשבתי ומעביר את המידע.

ובכלל: נראה לי שישראלים העוסקים בפוליטיקה התאית, כולם משערים השערות, תוך הסתמכות על מידע זמין ויום יומי.
                              אני זוכר היטב את הפיכת 006 מכוון שביתי עבדה אז בבנקוק וכמה שעות לא יכולנו להתקשר אליה והיינו מודאגים. אין זה אומר שהפיכה צבאית בעתיד (אם תהייה) תגמר בקלות כמו הפיכת 06. אין לזה כללים ואף אחד לא כתב אותם. לפעמים הפיכות הן שקטות ולפעמים יש מרחץ דמים.

יש בידינו שתי אפשרויות: לתקוע אטמים באזניים ו'לירות בשליח' או להסיק כל אחד את מסקנתו ולחיות עם התוצאות.
                              הרי אף אחד לא סגר בפנינו את הדלתות!
                              • ccshlomo
                                ccshlomo נערך לאחרונה על ידי

אפשר התערבות?
                                מוכן להתערב על כל סכום שבין 500-10,000$ שהנסיכה לא תוכתר, הכסף יופקד בנאמנות מעכשיו אצל מרטין, הרוזן או שתציע מישהו אחר שיהיה מקובל על שנינו עד להכתרה הבאה.

לeytanin, אין לי כמעט מילה להוסיף על דברי מרטין. גם בתאילנד אין מושג לאף אחד מה יקרה הלאה ולא משנה את מי שואלים. גם מי שמנסה לענות מקרב התאילנדים עושה ספקולציות. כעיקרון ישנם 4 תרחישים עיקריים אבל גם להם תרחישי משנה.

למיטב הבנתי סיכויים גבוהים שהעוצר יגמר מחר. נכון לכרגע הרכבת העילית והתחתית פועלות רק בין 6 בבוקר ל 9 בערב במקום עד חצות.
                                • dimari
                                  dimari נערך לאחרונה על ידי

אפשר התערבות?
                                  eytanin אני מאמין שחבריך המקומיים חשים את אותו חוסר אונים שחשו פה האנשים כאשר הפציצו את הדרום והצפון ולא ראו את הסוף .
                                  והם צודקים כי הם יודעים שאם תהיה מהפכה הם אלה שיאכלו אותה כי להם הכסף ואותו הם יפסידו. אני גם מאמין שרוב חברינו הישראלים שמנהלים שם עסקים נכון להיום אם המצב יתדרדר למלחמה אמיתית בין אזרחים יארזו את התיק ויחזרו לארץ המובטחת עד יעבור הזעם לכן אין להם יותר מדי סיבות לדאגה (חוץ מלאבד את העסק אבל זה משהו שניתן לשחזר ).
                                  אני לא אומר שאתה צודק או סוכני הנסיעות צודקים . אף אחד לא יודע מה יקרה שם.
                                  אבל לאמא שלי שרצתה לנסוע לשם מאורגן בחודשי הקיץ המלצתי לחשוב לכיוון אחר בינתיים.
                                  לא הדיחו את טכסין בגלל עשיית צדק אלה כי כנראה מישהו שילם למישהו או עשה עסקה עם מישהו שם, לא סתם כרגע הצבא הוא הדומיננטי וראש הממשלה שלהם נדמה כאילו משמש לא יותר מדובר הצבא. אז אם יתנו מספיק כסף לגנרלים הם ילכו גם לכיוון השני.
                                  ומזה חוששים התאילנדים "הצהובים".
                                  כך זה כשה הכל בנוי על כסף והאנשים מרגישים את זה.
                                  ובכלל למה לדחוף גוף בריא למיטה חולה , יש כל כך הרבה יעדים מדהימים מחוץ לתאילנד (השכנות שלה למשל) שאפשר בינתיים לטייל בהן עד יעבור הזעם למה ללכת בכוח, תאילנד לא תברח לשום מקום היא כבר מתויירת טכל כך מערבית . הכי גרוע המחירים יעלו עוד קצת.
                                  מדווחים על ירידה משמעותית בתנועת הטיסות לתאילנד ורק מישראל ממשיכים לטוס כרגיל.
                                  אני מאוד אוהב את תאילנד נופיה וחופיה ועריה ובסוף הקיץ בטוח אבקר בה . אבל אני צעיר ולבד כך שלא ממש אכפת לי מהמצב.
                                  • ad90
                                    ad90 נערך לאחרונה על ידי

אפשר התערבות?באופן עקרוני אני לא מערב כספים
                                    אבל לנסיכה יהיה תפקיד משמעותי ולנסיך לא יהיה תפקיד כלל .זו הגדרה טובה יותר ואני מאמין שהיא תהיה מלכה ,כל מצב אחר הוא מצב שלא יצטרכו את הפורום הזה (מקוה שלא) או שישנו לו את השם מחופשה בתאילנד לכאוס בתאילנד
                                    • 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון