מפלי שטויבן בטירול
-
קראתי בספר של סיגלית ניתן להגיע למפלים בדרך קצה ממגרש החניה של העיירה נידרטאי ואז הדרך לוקחת כרגע שעה על לגשר התלוי.
האם משהו עשה את המסלול הקצר הזה?
האם הגשר התלוי נמצא קרוב למפלים ומאפשר תצפית יפה (האם הוא קרוב מספיק כדי להרגיש את הנתזים של המים?
תודה רבה
אחוה -
מפלי שטויבן בטירולהיי אחוה
לא יודעת למה התכוונה סיגלית אבל אנחנו עלינו עם הרכב לכיוון נידרטאי, לפני הכניסה לכפר מצד שמאל של הכביש תראו מסעדה וגסטהאוס שם יש חניה. משם מתחיל שביל לכיוון מערב (שמאלה) בערך 5-10 דקות הליכה לפי השילוט עד הרמפה העליונה שהיא ממש מעל המפל.
בהמשך אפשר לרדת לרמפות הנמוכות יותר . בכל מקרה זה הלוך וחזור , לא מעגלי.
-
מפלי שטויבן בטירולאני מצרפת לך תמונה של המפל, מתצפית מרחוק. אצלי במחשב, התמונה ברזולוציה כזו, שאפשר לראות את השביל, ואת הגשר, בחלק העליון של המפל. אני לא בטוחה שגם באתר זה עולה כך.
אני מצרפת גם תמונה חלקית של אגם פיבורג, להתרשמות, מהשביל הסובב אותו, ומסירת משוטים (פרטית כנראה) שעוגנת בצד, וממול, דק שעליו משתזפים וממנו קופצים למים...
-
מפלי שטויבן בטירולהיי טל,
תודה רבה.
רק כדי להיות בטוחה - זה הכתובת אליה אנחנו צריכים להגיע וממנה ללכת כ 10 דקות לכל כיוון:
Gasthof Stuibenfall
Niederthai 47
6441 Umhausen, Öster
האם נכון?
אחוה -
קיבלתי תשובה ממרכז התיירות של אוצטל ושאלהכתבתי להם מייל וגם התקשרתי ואלו התשובות שלהם:
There are two possibilitys to visit the Stuibenfall, Tirols biggest waterfall.
1) A few meters befor begin of the village Niederthai is a big car park there
you can have a fantastic panorama view to the whole Stuibenfall
2) Car park by the tourist information. From there
you will go 15 minutes to the highest platform.
way discription: Niederthai - school - church - tourisoffice - car park
אחרי ששוחחתי איתם הבנתי שהאופציה הראשונה - מגרש החניה הגדול שנמצא משמאל לכביש ממש לפני העיירה מאפשר תצפית מאוד יפה על כל המפל
כמו כן האפשרות השניה כמו שטל אמרה היא ללכת מהמסעדה כ 15 דקות לכל צד.
האם משהו ראה את התצפית ממגרש החניה שהם ציינו? האם יותר כדאי ללכת עד לרמפה העליונה?
תודה
אחוה -
מפלי שטויבן בטירולזה מה שאני הכנסתי בגוגל (לא בג.פ.ס.) ומכאן אנחנו התחלנו. אתם עם ילדים אז אולי יקח לכם קצת יותר (רבע שעה) עד הרמפה הראשונה.
בתמונה אפשר לראות מצד ימין למעלה את השביל, בחלק שבתוך היער.
בנסיעה חזור תראו מצד ימין חניה מסודרת לתצפית ממנה מצולמת התמונה שתמי העלתה. אין הליכה רק עצירה ותצפית. כדאי.
-
מפלי שטויבן בטירולהערה חשובה: אם מזג האוויר חם כדאי לדעת שהחצי הראשון של השביל למפל הוא חשוף. אני חושבת שגם ילדים צעירים יכולים ללכת עד הרמפה הראשונה ובעיני שווה מאוד. -
תודה רבה.בהתאם לשעה ולזמן נחליט האם רק להסתפק בתצפית או לצעוד לרמפה העליונה (אופציה מועדפת). -
קיבלתי תשובה ממרכז התיירות של אוצטל ושאלהכפי שטל כתבה, אנחנו היינו בתצפית, אפשרות 1, ולדעתי אין טעם להסתפק בזה. רואים את המפל ממש מרחוק, אין בזה שום עניין מיוחד. בודאי שאין טעם לנסוע במיוחד רק כדי להסתפק בתצפית. היה יום חם, וכשראיתי מרחוק את השביל החשוף, בירידה לעבר המפל, היה נראה לי שהשביל ממש ארוך ושלילדים לא יהיה כוח לעלות אותו בחזרה, בחום. לכן, ויתרנו. אם מדובר באמת רק ב-15 דקות הליכה, אז ברור לי שטעינו. -
מפלי שטויבן בטירולאני מצטטת כאן (ומקווה שזה בסדר) תשובה שניתנה לא מזמן ע"י adih באותו נושא ושאותה העתקתי לקראת הטיול שלי באיזור:
"בכביש העולה אל העיירה Niederthai ישנו חניון עם נקודת תצפית יפה על המפלים המרשימים והעמק המתפתל למטה. כשני ק"מ לפני הכניסה לכפר ישנו פנסיון ובית קפה – גסטהוף שטוייבן. כדאי לחנות כאן, ולא להמשיך עד תחנת המידע שבתוך הכפר, כי מכאן ההליכה ממש קצרה בתוך היער, ואנו נמצאים בראש המפל השוצף, אותו ראינו קודם לכן מרחוק בנקודת התצפית. ישנם ספסלים למנוחה בראש המפל, וגם גשר לאמיצים, העובר ממש מעל המפל השוצף." -
הי אחוה, לסיכום הדברים שנאמרו כאןבעליה מעמק אוטץ היפייפה לכיוון הכפר ניאנדרטאי, ישנה מגרעת משמאל לכביש עם תצפית על העמק הנהדר שלמטה ועל המפלים. מתרשמים מגובהם ואורכם מרחוק.
בהמשך הדרך, ניתן לעצור בגסטהוף שטויבן, ומשם הליכה קצרה במעבה היער אל נקודת התצפית והגשר התלוי שמעל המפלים.
אם ממשיכים עד החניון שבכניסה לכפר, שם נמצאת לשכת התיירות וניתן לקבל מפה עם מסלולים שונים באזור והגעה למפלים.
אם אתם לא בעניין של ממש מסלול, כדאי לראות את המפלים מנקודת התצפית שממול, לצלם ולהמשיך עד לחניון ליד הגסטהוף ומשם לצעוד.
אם בא לכם ממש מסלול באזור, כדאי לעצור בחניון שבכפר ולקבל מפה והנחיות למסלולים.
אגב, הנסיעה ברכב מחניון הגסטהוף עד לשכת התיירות היא פחות מ-5 דקות, כך שאפשר להגיע ללשכת התיירות, לראות מה הם מציעים, ואם לא מתאים לכם, לרדת בחזרה ולעצור ליד הגסטהוף.
עדי
-
תודה רבה לכולם,נאמץ את מהסלול הקצר מבית הקפהדרך היער.
אני מקווה שיש שילוט מבית הקפה בתוך היער לעבר המפל - האם זה נכון?
תודה רבה
אחוה -
תודה רבה לכולם,נאמץ את מהסלול הקצר מבית הקפהאחוה,חושב גם לאמץ את המסלול.מתכנן להיות בו ב19 או 22 ביוני,כך שאעביר לך מודיעין מוקדם. -
יופיף תודה אשמחרציתי להפנות את תשומת ליבך לרכבל כיסאות שקראתי עליו המלצה בונט - סוף עמק אוצטל. הרכבל עצמו מאד גבוה וכאמור פתוח ויפה לעלות ולרדת בו - נופים מאוד יפים.
אחוה -
תודה רבה לכולם,נאמץ את מהסלול הקצר מבית הקפה
גם אני אימצתי את ההמלצה על המפלים מבית הקפה בזכות עדי שהמליצה!
-
תודה רבה לכולם,נאמץ את מהסלול הקצר מבית הקפהאנחנו למדנו מן הניסיון.
חנינו סמוך ללשכת התיירות, קבלנו מפה ובקשנו הדרכה לצעידה בדרך הנוחה ביותר עם ילדים קטנים וסבא. ההליכה אמנם לא היתה קשה, אך היה יום חם, חלקה אינו מוצל, והצעידה עד גסטהוף שטויבן ארכה כ-25 דקות, ומשם עוד כ-15 עד ראש המפל.
בדרך חזרה, ישבתי עם הילדים וסבא בבית הקפה, בזמן שבעלי הלך בחזרה לחניון והביא את הרכב.
ממה שהבנתי ישנם מספר מסלולי הליכה יפים באזור, אך אם אין כוונה לעשות מסלול הליכה ממש, כדאי יותר לראות את המפל מן התצפית שממול ולהסתפק בהליכה אל פסגתו מן החניה שליד בית הקפה.
יש גשר ממש בראש המפל העובר מעליו וזו אטרקציה נחמדה. לנו גם הזדמן לראות כאלה שעשו סנפלינג מן הפסגה.
מצרפת להנאתכם גם תמונה של עמק אוטץ, כפי שנראה מעמדת התצפית שמול המפלים, עוד סיבה נהדרת לטפס את הדרך למעלה.
כבר מקנאה בכם
עדי