אגם כימזי
-
שלום לכם,
כיוון שהיינו אמורים לנחות המינכן מוקדם בבוקר, תכננו להגיע ביום הראשון של הטיול לאגם כימזי, לטייל ולבקר באי האדונים ובארמון.
קיבלנו הודע שהטיסה נדחתה בכמה שעות ולכן כנראה שלא נספיק.
האם לוותר בכלל על האגם, האי והארמון, או שהם "שווים" וכדאי לדחוף אותם איפשהוא?
בהנחה שאנחנו מגיעים למינכן ב12:30 ונגמור עם קבלת הקראוון, נניח עד 16:00, מה כדאי להכניס ביום הראשון? אולי רק להתקדם לכיוון היום השני (ארמון הלבורן ומכרה מלח)?
תודה -
אגם כימזיהיכן אתם לנים? -
אגם כימזישלום רב
כמדומני הסיור האחרון בארמון בשעה 17:00 והם נורא מקפידים על זמנים
המקום שווה מאוד ויפה מאוד תראו כיצד ניתן לצמצם זמנים ולעשות בכל
זאת את כימזי אנחנו הגענו בשעה 15:00 והספקנו ,אבל בלחץ
שבת שלום
מישל -
אגם כימזיבקראוון
-
אגם כימזיאם כך, אולי נכניס אותו ביום השני. -
אגם כימזיאימא יקרה
אגם כימזיי זה לא משהו שאת עושה אותו בריצה או בהליכה מהירה. כל הכיף הוא השיט, אחר כך טיול נינוח (או אפשר לקחת כרכרה עם סוסים כדי להגיע לארמון), להסתובב בגנים, להתרשם מהפסלים והמזרקות. אחר כך לשבת במסעדות שעל האגם ולאכול מרק שרימפס בחלב קוקוס (מדהים). לא משהו שעושים "על הדרך" מצד שני גם לא הייתי קוראת לזה "חובה", יותר "רשות נעימה".
אלונה -
אגם כימזיאני מסכים עם אלונה ( כמעט תמיד )
או לאט לאט או לוותר . המקום יפה אבל לא MUST -
אגם כימזיכמו קודמיי, המקום מאד יפה אבל לא אתר חובה.
אבל, בגלל שזה ממש על הדרך ממינכן לכיוון זלצבורג, ובכל מקרה תעברו שם, והיום הראשון די מבוזבז, כן הייתי עוצר שם, ואח"כ בוחר מקום קרוב לעצור ללינת לילה.
אם אני זוכר נכון, ממש לפני החזרה לכביש המהיר, יש סופר מרקט שאפשר להצטייד בו במצרכים, וכן תחנת דלק ששם אפשר לרכוש את המדבקה לכבישים של אוסטריה. -
מבקשת להתלבט ביחדשלום לאמא (שלהם) ולכל חברי הפורום!
אנחנו מתכננים מסלול דומה לשלכם ואני מודה לך על שאלותיך, הן ממשוזרות לי בתכנון שלנו ואני עוקבת בשקיקה ובהנאה אחר ההתכתבויות שלכם.
מקווה שזה בסדר להוסיף עוד אפשרות להתלבטות: מה לגבי אגם המלכים konigsse ?
כמוכם אנו מקבלים את הקראוון במינכן רק שאצלנו השעה מוקדמת יותר ואנו מקבלים אותו בסביבות 10:00. להערכתנו, סידורים + קניות יארכו כארבע שעות ולכן בשעה 14:00 מתכננים לצאת לדרך. השאלה אם השיט באגם המלכים דומה לשיט באגם כימזי, האם לעשות את שניהם? האם לוותר על אחד - ואם כן על איזה? האם לאחר לילה כמעט ללא שנה (טיסת "עיניים אדומות") כדאי להרחיק עד אגם המלכים?
מצטערת אם התפרצתי, רק שזה נראה לי קשור.........
תודה
אורלי -
כמובן שהתכוונתי לכתוב "ממש עוזרות" ולא ממשוזרות כמ -
אגם כימזימבינה שאתם לנים בקראוון אך בודואי סימנתם לכם אתרי קרוואנים ללינה.
אם כוונתכם לישון באזור אתם בהחלט יכולים הלתחיל איתו את היום השני,ף
ביום הראשון אפשר לבקר בפארק האולימפי שביציאה ממינכן , במוזיאון BMW ו/או באליאנס ארנה (שוב תלוי בשעות הפתיחה)
אם אתם בכל זאת רוצים "להתקדם" תוכלו לנסוע לאזור של קוניגסי גם שם השייט נעים (אך לגמרי אחר) חוויה מיוחדת בינות להרים. השייט האחרון יוצא ב17.15 , תצטרכו לבדוק סבירות. לחילופין תוכלו לטייל בסמטו\אות היפות של באד רייכנהאל -
מבקשת להתלבט ביחדאורלי
כתבנו ביחד..
השייט בכימזי , האו שייט "רגיל" שמטרתו להביא אתכם אל אי האדונים שם נמצא הארמון המדהים של לודוויג והגנים (הפליאה לתאר glasha) לעומת זאת באגם המלכים השייט הוא האטרקציה. שטים בסירה הנוסעת על מנוע חשמלי בכדי למנוע זיהום האגם שלכוד בין הרים, חוויה מדהימה. באמצע השייט המשיט מנגן בחצוצרה שהדיה חוזרים מההרים. מגיעים לאי נפלא (סנט ברטולמאו) אחת הגלויות היפות באזור.
לדעתי, בטיול אחד אפשר לעשות את שניהם משוםש הם שונים זה מזה אך וודאי שלא באותו יום. אגב, אם מגיעים לאגם המלכים ביום נינוח ממליצה לשלב עם מכרה המלח בברכסגדן -
מבקשת להתלבט ביחדהי טלוש
נחמד לכתוב ביחד, ולהתלבט יחד
לגבי המסלול
חשבתי בהתחלה לצאת ממינכן לכיוון אגם כימזי , להגיע אליו (האם שעה וחצי זה ריאלי?) להתמקם בקמפ ולהחליט במקום אם יש לנו כוח/אנרגיות לשיט או פשוט לנוח מהיום המתיש בקראוון, אחה"צ רגוע ושלו.
למחרת לצאת לאגם המלכים ולבקר במכרות המלח, קן הנשרים ואם יתאים לעשות את השיט.
ולכן התלבטתי אם שיט יום אחר יום הוא מתאים ואינו חוזר על עצמו.
הבנתי מדבריך שכנראה שכדאי לחוות חוויות שונות אלו, נכון?
האפשרות השניה היא פשוט להמשיך ממינכן עד לאגם המלכים ושם לעצור, לחוות את החוויות שם (אגם, קן הנשרים, מכרות ואולי אפילו להירגע בבריכות). האם יודעת להעריך את המרחק, זמן נסיעה ישר לשם? שלוש שעות?
אורלי
-
מבקשת להתלבט ביחדאורלי,
גם אנחנו היינו בשני האגמים וכמו שטלוש כתבה, החוויה שונה מאוד. גם כמובן שעשינו אותם בשני ימים נפרדים.
אם לעניין הכימזי כתבתי לא חובה, אגם המלכים נכנס לרשימת "מומלץ מאוד מאוד". כי מבחינתי החובה היחידה זה להגיע לטיסה בזמן
וכשתגיעו לאי יש מסעדה ויש דוכן עם דגי פורל מעושנים. זאת אולי חוויה נחמדה לאכול את זה בעמידה (וגם בחצי מחיר) אבל האוכל במסעדה מעולה ושווה לשבת בחצר לארוחת צהריים טובה. אפשר לעשות טיול על האי ואפשר סתם לשבת על אחד הספסלים ולהבין שהחיים נפלאים.
אלונה
אורלי כתבנו במקביל. לצאת ממינכן לאגם המלכים, קן הנשרים והמכרות וכל זה אחרי לילה לבן? או שהכוונה היא להתמקם ליד אגם המלכים, ולמחרת היום לעשות את כל "הסיבוב"? כי האפשרות הראשונה זה רק למי שיש לו כומתה של גולני... -
מבקשת להתלבט ביחדלאמא שלהם ולמתעניינים,
בדרום מערב האגם יש חניון מסודר שנקרא haras היינו בו בלילה הראשון.(יצאנו ממינכן בסביבות 15:00). את השייט לאי האדונים והטירה עשינו רק למחרת בנחת ובכיף, זאת לאחר שהאכלנו את האווזים והברבורים על שפת האגם (בחניון, ליד הקרוואן). אם זה טיול ראשון בקרוואן קחו בחשבון שצריך להתרגל לנסיעה בו ולתפעולו. שווה, שווה! תבלו!!
אגב, לאגם המלכים הגענו בסיום הטיול, היינו עמוסי חוויות ולא היתה תקיעת חצוצרה כמובטח. היה יפה אבל ארוך מידי לטעמנו. לא יצאנו מגדרנו - נראה שהרבה תלוי בעיתוי.
יעל -
אגם כימזיהיי
השייט האחרון יוצא בשעה 17:00.
השייט נחמד וגם הארמון.
לא נראה לי שתספיקו להגיע בזמן.
לא אתר שחובה להיות בו.
מנגד, מומלץ מאוד לבקר באגם המלכים ולשוט בסירה.
חוויה שלא תשכח.
אם יש לכם זמן קחו את השייט הארוך והגיעו לאגם "המראה".
לפני כן מומלץ לבקר במכרה המלח שב"ברכסגדן".
כמו כן ממולץ לבקר בקן הנשרים.
תהנו.
-
מבקשת להתלבט ביחדתודה למשיבים על העצות, הקמפ והלינקים
זהו טיול קראוון ראשון בארופה אבל שלישי במספר (אחרי שניים מוצלחים ומדהימים בארה"ב)
ולאלונה
מסע כומתה ועוד אחרי לילה לבן? אולי אפשרי לשאר המשפחה שלי אבל, אני (הידועה כשק השינה המשפחתי) ממש לא בעניין
הרעיון הוא להגיע לקמפ, להתמקם, אולי לשוטט ליד האגם ולמחרת להתחיל לטייל ממש...
אני פשוט חוששת בגלל העייפות להחליט מראש על נסיעה למרחק הגדול יותר
אורלי -
מבקשת להתלבט ביחדזמן נסיעה מהשדה ועד לאגם המלכים הוא בין שעתיים לשעתיים וחצי תלוי כמובן בתנועה.
אם מדובר בסוף שבוע יכול לקחת אפילו שלוש שעות
מכיוון שלא מדובר בפעילות מאומצת ניתן לדעתי (ואף עשיתי זאת) להנות מאגם המלכים וממכרה המלח גם ביום שאחרי טיסת לילה.
אבל
תמיד אפשר להמיר את זה ברחצה רוגעת במרחצאות הווצמן..
-
מבקשת להתלבט ביחדיפה, כי נבהלתי כבר. תשמעי, אני לא בטוחה שיש דבר כזה "סיבוב סביב האגם" כלומר, יש רחוב ארוך מלא דוכנים שמוכרים המון שטויות כייפיות. אחר כך יש רציפים עם הספינות שלוקחות אותך לתוך האגם ולאי. לא יודעת אם אפשר לעשות טיול רגלי מהרציף לטייל על האגם.
המרחק ממינכן עד לאגם המלכים כ- 160 ק"מ משהו כמו שעתיים וחצי עם עצירות לקפה ופיפי ובלי פקקים.
אנחנו נחתנו במינכן בסביבות 9 בבוקר. לקחנו מלון בארדינג ליד הנמל. הסתובבנו חצי יום, נפלנו לישון ורק למחרת היום יצאנו לכיוון אוסטריה.
אלונה -
מבקשת להתלבט ביחדהי אלונה וטלוש
נוסעים באמצע שבוע כך שמקווה שלא יהיו פקקים מיותרים
הנהג שבחבורה אומר שאני סתם מתקשקשת ושאין הבדל מבחינתו, שעתייים / שלוש...
כך שהתרחיש שנראה לי כרגע:
נסיעה לאגם המלכים, עצירה בקמפ ואם יישאר כוח/רצון (סביר להניח שהדור הצעיר יהיה מלא מרץ ואנחנו מותשים, אבל לא מתלוננים)- מרחצאות לעת אחה"צ-ערב
למחרת, קן+מכרות+שיט+ארוחת דגים ולינה באותו קמפ
האם אפשרי לעשות את שלושתם באותו יום?
אורלי