אוזבקיסטן.
-
מטיילת לאוזבקיסטן עוד חודש. אשמח לטיפים ועצות. לא זקוקה לבתי מלון. תודה -
אהלן,יש כאן באתר מדור מלא טיפים, כדאי להיכנס ולקרוא.
טיול מהנה, -
טיילנו בחנוכה 8ימים במקומות הקלאסים של אזבקיסטאן חיווה בוכרה וסמרקנד עם חברת אוונטור אוזבקיסטאן החברה דאגה לנסיעות לבתי המלונות ולמדריכים הכל דפק כמו שעון חברה נפלאה ומומלצת את האתר שלה תמצאו בטריפאדוויזר צרו איתם קשר לא תצטערו
-
,אוזבקיסטן נפלאה. אוכל זול ונהדר. מאפה ה-סאמסי, שישליק ותה מתוק בבית קפה, הצ’ייחנה, ובזול . אין כמו ביקור בשוק ולקנות ממתקים, מטעמים ואוכל נהדר.
מומלץ לאכול מרק סוס! אני לא צוחק, זה טעים וחוויה.
ראשית, נא להתמקח על מחירים, על אף שהאוזבקים הם עם נפלא, בשבילם תייר זה ארנק על שתיים. שנית, לא להסתבך עם המשטרה.
אם יציעו לך לשדרג את הישיבה ברכבת – עשי זאת. חדר, קופה, עם מיטות ברכבת הוא לא יקר אך שווה את המנוחה. עדיף מראש להזמין חדר ברכבת.
טשקנט – סובייטית אך יפייפיה. מסלול מועדף מכיכר האמיר טימור דרך הסנאט עד לפסל לזכר רעידת האדמה. שילוב של בנייה אוזבקית מודרנית לצד ניאו קלסיציזם סובייטי.
מסלול שני הוא טשקנט העתיקה , מסגד ג’ומעה דרך השוק צ’ורסו הנפלא ודרך העיר העתיקה למתחם חסאט אימטם המרשים.
מוזיאון האומנות הלאומי (וסביבתו) גם חמוד. יש מוזיאון אומנות נוסף, הגלריה הלאומית האוזבקית, לא רחוק מבית רומאנוב שבמסלול הראשון.
סמרקנד – מסלול סיבובי: דרך רחוב Dagbitskaya אל קבר שושלת טימור – הגור אמיר, הרגיסטן (הפלא של אוזבקיסטן – חובה הדרכה במתחם) רחוב טשקנט התיירותי, מסגד ביבי חאנום העצום והלאה לנקרופוליס היפייה שחי זינדה. כמו כן כדאי להסתובב ולהגיע לבית הכנסת העתיק ולמתחם קבר הנביא דיניאר (דניאל). לא רחוק מהאחרון נמצא מוזיאון האמיר הפילוסוף והאסטרונום אולוג בק – גם נחמד. לנו לקח יומיים.
בוכרה – מסלול ישר מבריכת הליאבי האוז דרך מדרסה וצריח קלן העצומים, דרך מתחם הארק (המבצר של אמיר בוכרה). אחרי כן כדאי להגיע לפארק סאמני ובו נמצא מוזלאום צ'אשמה איוב. מתחם יפה עם שרידי החומות. גם זה לקח לנו יומיים.
בכללי לסיכום שלי, טיפים, ברים שווים, ועוד מידע על אטרקציות אני מזמין אותך לקרוא בבלוג שלי באתר למטייל – על טשקנט:
על המקומות מחוץ לטשקנט –