מונטנגרו - השכרת רכב
-
שאלה לבעלי הנסיון ...
היכן כדאי לשכור רכב לטיול במונטנגרו ... בארץ ? ... ישירות שם ?
האם ניתן לעבור עם הרכב השכור לקרואטיה ? ... יש עלויות במעבר ?
האם יש חשיבות בשכירת ג'יפ ? ... או שניתן להסתפק ברכב רגיל ? -
מונטנגרו - השכרת רכבהיי יערי
מה פתאום מונטונגרו מיצית כבר את כל תאילנד ? ( סתאאם )
המידע שלי בנושא קצת ישן לכן מחייב בדיקה :
1. שכרתי בארץ דרך סיקסט - יש יתרון בהזמנה מהארץ שיש "אבא " ואין אי הבנות - כמובן שצריך לבדוק היטב מבצעים שונים .
2. לא הבנתי מה המסלול שלך - אני נחתתי בדוברובניק , שם שכרתי אוטו ולמחרת נסעתי ליום טיול במונטונגרו , לטעמי זה מסלול נוח גם למי שרוצה להקדיש יותר ימים למונטונגרו .
3. לא כל חברת השכרה מאפשרת העברה מקרואטיה למונטונגרו - סיקסט כן - מחייב כמובן בדיקה (ובנוסף מנסיון ,חברה המאפשרת זאת התור בדלפק ארוך במיוחד לכן מהר לתפוס תור עם הנחיתה .
4. אני עשיתי טיול יום ארוך (250 ק'מ ) ולא נזקקתי לרכב 4*4 אבל לא בצעתי טיולים לשמורות וכד' .
האזור כמובן הררי מאוד .
-
מונטנגרו - השכרת רכבהתרשמתי שהשכרת רכב במונטנגרו יקרה יותר מאשר בקרואטיה.
חברות ההשכרה הגדולות בארץ כמו סיקסט ואופרן יש להן גם יתרון לגודל
וגם התמחות, כך שהן דואגות לכל היתרי המעבר ,הביטוחים כולל הכיסוי של ההשתתפות העצמית ההכרחי.ממספר פעמים של השכרות, נראה שהשכרה מהארץ עדיפה.מכיון שלא ברור מהיכן אתה בא ולהיכן אתה הולך מתי ולכמה זמן איין מקום להמלצה ספציפית.לא ניסיתי 4X4 אבל לטיול ראשון נניח של שבוע לפני מקצה שיפורים, אין צורך ברכב כזה.
בהזמנה באתר אינטרנט מול הזמנה בארץ במקרה שבדקתי בשנה שעברה כשהיה מחסור ברכבים בדוברובניק מחירי ההשכרה מהארץ היו זולים יותר.
הכי זולות היו הקומבינות של טוס וסע בכל מיני זמנים.
תכניס יותר פרטים על התכנית שלך וננסה לסייע לא רק בעניין הרכב.
בגדול התרשמתי שטיולי ה4X4 הממוסדים, של סוכני הנסיעות הם ממש גימיק שיווקי- אל תתפתה כ'כ מהר.
היי גילברדי קבל שלושה ימים במונטנגרו לפני שנה על הקטע שעשית ביום אחד. -
מונטנגרו - השכרת רכבהיי אורי בוקר טוב
אכן זוכר התמונות , הזכירו לי נשכחות , נופים יפים אוכלוסיה נחמדה , נהניתי מכל רגע ( וכמובן הצטערתי שאני נאלץ לרוץ ) .
אין ספק שזהו יעד שצריך להקדיש לו יותרזמן וחלופת הטיול היומי היא ברירת מחדל למי שתוכניותיו קצת גדולות מהלו'ז
.
אין לי גם ספק שההספק שלי ( בזכות הסיוע בתכנון שלך ) היה טוב בהרבה מטיולי היום המאורגנים היוצאים מדוברובניק .
בסוף אני הרי אחזור גם לשם חחח. -
מונטנגרו - השכרת רכביאאלה ...אתגר ...
תכנון שבוע "לדוגמא" ..במונטנגרו ... -
"יאללה אתגר"תתבגר אדון יערי,
כאן זה לא פורום חופשה בתאיילאנד.אתה לא מאתגר כאן אף אחד לפני שקנית ספר, מפה והצגת תכנית ראשונית הכוללת זמן ומקום נחיתה וכנ'ל המראה.
מסגרת תקציב, מה הם הדברים שמענינים אותך במיוחד בטיול כזה, למשל בטן גב על הים, למשל טרקים וכן הלאה. האם הטיול יכלול ארצות נוספות בסביבה, ואיפה היית כבר באזור. יותר מזה: נשאלת כאן כמה שאלות הן על ידי גילברדי והן על ידי לא ענית לא התיחסת.על אף "האתגר" הלא ממש נחמד, נעזור לך כאשר נראה שאתה גם רציני וגם יודע לעזור לעצמך. -
"יאללה אתגר"דווקא ... התחלתי שירשור אחר .. אבל כנראה שלא שמת לב ... זה עונה או שיש עוד שאלות "ראשוניות" ... ?
העתקתי ...
שלום למומחים ...
אז ככה ... מאילוצים כאלו ואחרים ... אנחנו נטוס לפודגוריצה (דרך וינה - טיסה סדירה) ... החזרה יכולה להיות או מפודגוריצה או מדוברובניק (גם דרך וינה בטיסה סדירה).
תאריכי הטיול המתוכנן - 15/08/2010 - 22/08/2010 (עם אפשרות לגלישה של יום נוסף).
בעיקרון אנחנו חושבים להתמקד במונטנגרו ... נופים, הרים, אגמים, החיים המקומיים ולחוש כל דבר אוטנטי (עד כמה שניתן ...), יש אפשרות למעבר ליום אחד או שניים לדוברובניק (זה הכרחי?).
קיימות מספר דילמות :
1. האם יש צורך בטיול 4X4 ממוסחר (בעיקרון אני לא בעד...)?
2. האם יש צורך בכלל בשכירת רכב 4X4 ... או שרכב רגיל יעשה היטב את העבודה ?
3. יש צורך בשכירת רכב עם מדריך מקומי (ככה עשינו בגיאורגיה) או שניתן להסתדר בקלות לבד ?
4. אני גם חושב על השכרה של רכב מהארץ ... זה נכון ?
5. לינה - מלונות, פנסיונים או צימרים פרטיים (אנחנו מעדיפים צימרים) ?
6. דוברובניק - כן או לא ?
7. מה המסלול המומלץ לשבוע במונטנגרו שיענה על הרצונות שלנו (כפי שאנחנו רוצים לראות) ?
8. יש דברים נוספים שלא חשבנו עליהם ... כעת בתחילת התכנון ?
תודה מראש לכל העונים ...יום טוב,
יערי -
"יאללה אתגר"זו רק תשובה חלקית לתשובתך החלקית.אשר ממנה אני גם מסיק שלא היית עדיין בקרואטיה ובדוברובניק.התשובות להלן מתייחסת להנחה שזו הפעם הראשונה שלך שם ועדיין לא קראת ספר ולא גיבשת קונצפציה ולכן גם מציע לך טיול ע'פ מערכת הטעמים שלי-שלא מוצאת את פנים הארץ ההררי במונטנגרו מרתק במיוחד ובכל מקרה פחות מרשים מגאורגיה.האגם הגדול העיקרי אגם סקאדר וכל אזור פודגוריצה לא מרשים במיוחד.החלק היפה בנופיו הוא בעיקר אזור החוף עם נופי הר וים מרהיבים הכולל גם ערי חומה עתיקות שאף אחת אינה מתקרבת אפילו לדוברובניק.באזור החוף מצויה גם שמורת הטבע של הר הלובצן,שונתנת מושג על טבע כפרים ונוף מרהיב. באזור דוברובניק מצויים איים עם נופים וטבע מרהיב-לך בעיקר על אזורי הים ותחזור מדוברובניק פנים מונטנגרו לא משהו.יתכן שיהיה צורך בשתי שכירויות רכב.איין לי מושג אם טיול בקרואטיה עם רכב מונטנגרי, אפשרי וכדאי. אם לא, ניתן להחזירו בהרצגנובי הקרובה לשדה התעופה של דוברובניק ולהכנס לקרואטיה באוטובוס או מונית.את נושא הכדאיות של השכרת הרכב מן הראוי שתבדוק מול אופרן שלהם נתונים עדכניים.
1-3 -איין צורך.
4. -כנראה נכון, אבל איין לי נתונים עדכניים.בעבר היו המחירים במונטנגרו גבוהים יותר מאשר בקרואטיה גם מהארץ.
5-לינה על הדרך אפשרית, אבל מאחר ואתה מגיע בשיא העונה כדאי במונטנגרו להזמין מקומות מראש .(המחירים יקרים מאוד לעומת גרוזיה)
6-7.-דוברובניק וסביבתה כולל סטון, מאלי סטון והאיים קורצ'ולה ומלייט חובה וכדאי שתקצה להם שלושה ימים, לכן למונטנגרו מקסימום ארבעה.התייחסות יותר מפורטת למסלול תקבל אחרי קריאה וגיבוש תפיסה משלך.