רשיון לאופנוע עד 125 סמ"ק
-
האם כדאי לעשות בטרם נסיעתי למזרח ל-3 חודשים
רשיון על אופנוע 125 סמ"ק? -
לא ולאזאת אומרת שאתה יכול אבל לא כדי לשכור אופנוע במזרח
רכיבה באופנוע במזרח הרבה יותר מסוכנת ומסובכת מרכיבה בארץ בגלל מצב הכבישים,מצב התנועה וההירכיה בכביש
אני לא ממליץ לרכב על אופנוע במזרח למי שחסר נסיון ברכיבה בארץ
חבל לקצר טיול בגלל שפרה(או כל דבר) לא נתנה לך זכות קדימה
אפשר להינות בלי לרכב על אופנוע -
לא ולאמה זה מזרח בהודו לא נראה לי שכדאי, בתאילנד לעומת זה אין בעיה מיוחדת בלרכב על קטנוע. גם בלאוס זה לא בעיה. -
לדעתי כן אבל,רק לצורך נסיעה מחוץ לערים גדולות או בינוניות שם שולט הכאוס בכבישים ולא ממש נשמעים לחוקי התנועה.
לצורך טיולים קצרים מחוץ לערים זה פיתרון מצויין, לטיולים ארוכים כבר לא.
אישית אני מסתדר יופי עם רשיון רכב, חושב שרשיון אופנוע לו היה לי היה מוסיף בקטנה. -
חשוב לזכורשרישיון לאופנוע נדרש בשביל כיסוי ביטוח . ז"א שכרת/רכבת על אופנוע/טוסטוס בחו"ל ללא רישיון ונפגעת/נפצעת , לא עלינו , בתאונה . חברת הביטוח לא מחוייבות לך
.
זה נכון שלא בכול מקום ידרשו ממך לראות שאתה נושא רישיון אבל........דיר באלאק
, סע בזהירות .
זכור שבמדינות כמו הודו ותאילנד הנהיגה היא בצד שמאל של הדרך .
-
מה שיעקבס אמר"רכיבה באופנוע במזרח הרבה יותר מסוכנת ומסובכת מרכיבה בארץ בגלל מצב הכבישים,מצב התנועה וההירכיה בכביש
אני לא ממליץ לרכב על אופנוע במזרח למי שחסר נסיון ברכיבה בארץ "
מניסיון
אחרי יום אחד בקמבודיה 4 התרסקויות על דרכי עפר שיפשוף אחד ( אומנם לא רציני מאוד) בברך. זה ללא ספק נכון
מי שלא יודע שיוותר . למרות שזה מפתה
(ואכן למשל באיים של תאילנד זה סבבה דווקא ולא מסוכן, פשוט אני אומר לא להתחיל לשכור שם בכל מקום ... צריך ניסיון כדי לסוע על כל דבר שהוא לא כביש )
-
מה שיעקבס אמרואיך הדרכים בוויאטנם מבחינת אופנעים ?
אני מתכנן להוציא רשיון כדי שארגיש בטוח לרכב שם על אופנע מחוץ לערים הגדולות מן הסתם
תודה -
מה שיעקבס אמרבתוך הערים זו התאבדות, לא פחות.
בכפרים סביב הנוי גם לא מומלץ, תנועה כבדה ומסוכנת.
באזור דאלאת מאוד נחמד ומתאים לטייל עם אופנוע.
בהואה אפשרי.
בהוי אן אפשרי גם אבל מיותר, ניתן ומהנה יותר לעשות הכל ברגל.
בגדול כפי שכתבתי, טוב שיהיה, אבל ויאטנם היא מסוג המדינות שצופנות הפתעות מהסוג הבלתי נעים לרוכב המתחיל. -
מה שיעקבס אמר -מי זה בכלל היעקבסמה שהוא
אומר שלרכב על אופנוע ,טוסטוס ,קטנוע זה בדיוק כמו לרכב על אופניים למעט חוסר המאמץ והמהירות אבל
להיות רוכב אופנוע צריך נסיון,נסיון להיתחמק או להיזהר מכאלה שפתאום צצים בכביש ,לקרוא את מצב התנועה מקדימה ,מאחורה וגם מהצדדים ,זה לא כמו ברכב שמקסימום מישהו נכנס בך ועיקם לך את הפח (לעקם רגל זה מסוכן יותר)ועוד לא דיברנו על החלקה בכביש בגלל בלימה לא נכונה בגלל שמן או קליפה של בננה
בכביש
בריחה ממצב מסוכן והלאה והלאה והלאה
הרבה אנשים צעירים מקלים ראש בנושא זה כי זה אין לשכור טוסטוס ,אופנוע במזרח
גם בקופנגן ראיתי חברה שריסקו עצמות עם טוסטוס ורק בגלל חוסר נסיון ברכיבה
אני בתור רוכב כמה שנים על אופנוע (כבד)לא שכרתי בתאילנד בגלל שהשותף שלי לטיול היה בלי נסיון (והוא כן רצה )כדי שגם לי לא יקטע הטיול אם חלילה יקרה לו משהו
וגם לרוכב עם ניסיון אין ערובה שלא יקרה איזה מקרה
בקיצור רוצה לרכב על אופנוע תרכב בארץ ,רצה לטייל במזרח צא לטייל