אירלנד בלי אוטו?
-
אנחנו מאוד רוצות לטייל באי הירוק, אבל ככל הנראה בלי רכב (עקב קשיי תקציב, ההשכרה יקרה מאוד). השאלה היא- האם יש טעם לטייל באירלנד ללא רכב (בין שבוע ל10 ימים, הכוונה היא לצאת מדבלין)? אפשר להסתדר עם התחבורה הציבורית? נשמח כמובןגם לשמוע טיפים כלליים לגבי האזו -
אירלנד בלי אוטו?:Reמהניסיון שלי, אין שום בעיה להסתדר עם התחבורה הציבורית באירלנד, ואפילו טרמפים אפשר למצוא אם יש לכן קצת סבלנות. אני הייתי לפני שנה עם עוד 2 חברות במשך חודשיים - לחלוטין ללא רכב והיה ממש בסדר. מקום מומלץ לטיול באיזור דאבלין זה Howth -חצי אי במרחק 20 ד` נסיע -
אירלנד בלי אוטו?:Reהתחבורה הציבורית סבבה, ושבוע עד עשרה ימים זה אחלה. לאן בדיוק אתן מכוונות להגיע באירלנד, שאוכל להמליץ לכן על אתרים (דאבלין היא לא ממש עיר לעשרה ימים). -
אירלנד בלי אוטו?:Reאני הייתי שם לבד ובלי אוטו והסתדרתי מצוין עם אוטובוסים, אופניים, טרמפים ומכל הבא ליד... מה שכן, עשרה ימים זה זמן קצרצר - אז לדעתי פשוט תתכננו טוב את המסלול לפני כן וכל מקום שאתן מגיעות כדאי דבר ראשון לבדוק מתי האוטובוס (או מה שלא יהיה שיקח אתכן לשם) למקו -
אירלנד בלי אוטו?:Reנכון, אין לנו כוונה להשאר בדבלין יותר מיומיים-שלושה (מספיק, נכון?) חשבנו לכיוון גאלווי (יש פסטיבלים) אבל כלום לא סגור ונשמח להצעות! -
אירלנד בלי אוטו?:Reגולוואי זה מצוין, מה גם שהיא נמצאת באזור יפיפה (Connemara). ליד Galway יש עיירה Rosaveel, ממנה ניתן להפליג לאיי אראן. אל תפספסו גם את Clifden ו-Kylemore Abbey. דרומית ל-Galway נמצאים צוקי Moher. -
אירלנד בלי אוטו?:Reלהמליץ על מקום ספציפי זו בעיה ... כל מקום בארץ הזו מדהים... מה שכן-- רק שתהיו מודעות לאופציה- אייראן טורס, חברת האוטובוסים הראשית של אירלנד מפעילה טיולים חד יומיים לאתרים מסוימים בקיץ. הסיורים יוצאים מהתחנות המרכזיות בדבלין, קורק וגאלווי. זו אמנם