הגעה לדרמסלה
-
שלום,
טסה ב- 3 ספט' לבומביי ורוצה להיות ב-7 לספט' בדרמסלה (משם ממשיכה לעמק קולו-שמלה-רישיקש- דלהי) אפשר המלצות לימים אלו ?(רצוי בתנאים טובים, אין בעיה לרכב עם נהג...) חשבתי על מספר אופציות
1. להשאר באיזור בומביי ואז לצאת בדרמסלה ( רכבת, טיסה ליעד הכי קרוב...עוד לא ירדתי לפרטים)
2. טיסת המשך לדלהי, שהיה של יומיים ואז ברכב לדרמסלה .במקרה זה מה מומלץ לראות בדרך לאור המשך המסלול ?
רעיונות מממומחים יתקבלו בשמחה
תודה -
הגעה לדרמסלהאם את רוצה לטייל בצפון הודו, אין טעם לבזבז זמן.
טיסת המשך או רכבת ישירה לדלהי הן האופציות הטובות ביותר.
אם את רוצה לסייר קצת בבומביי לפני כן, קחי 3 ימים לסיורים בעיר.
לגבי הגעה לדרמסאלה, יש רכבת מדלהי לאמריצר, שם שוכן המיקדש הזהוב, המקום הקדוש ביותר לסיקים והוא מדהים!
לאחר לינת לילה וסיור במקדש, יש אוטובוסים שממשיכים לפתנקוט ודרמסאלה.
אם את לא רוצה את אמריצר, יש אוטובוס לדרמסאלה מדלהי. ניתן לקנות כרטיס באחת מסוכנויות הנסיעות ברחוב מיין בזאר בניו דלהי.
שימי לב שיש מפתאנקוט רכבת לילה לרישיקש, כך שאולי כדאי לך לבקר קודם במנאלי,עמק קולו ועמק פרווטי, אז לקחת אוטובוס לדרמסאלה ורק אז לרישיקש (רכבת לילה נוחה מאוד מפאתנקוט (יוצאת מג'אמו טאווי).
לגבי אמריצר, יש סיורי יום מדרמסאלה לאמריצר.
אחרת, תצטרכי לחזור ממנאלי\שימלה לדלהי ואז לרישיקש,וזה מעייף.
בהצלחה -
הגעה לדרמסלהאין טיסה ישירות מבומבי לשדה תעופה הקרוב לדרמסאלה, צריך קודם לטוס לדלהי. (כמובן אפשר להגיע לדלהי מבומבי ברכבת 24 שעות), מדלהי את יכולה להמשיך לדרמסלאה בטיסה (יקרה יחסית) או באוטובוס נסיעת לילה.
אפשרות נחמדה היא במספר ימים שיש לך בין דלהי לדרמסאלה, לנסוע לאגרה ולראות את הטאג' מהל ומשם ברכבת לילה לנסוע להמריצר ולראות את מקדש הזהב (אין צורך לחזור לדלהי לשם כך). מאמריצר נוסעים עוד 6 שעות בערך לדרמסאלה. -
הגעה לדרמסלה - שאלת המשךתודה על ההצעות המפורטת, בהנחה שאני עושה את הטיול עם רכב ונהג (אני בסביבות ה- 50 ולא תרמילאית) האם זה עושה שינוי להצעה ? -
הגעה לדרמסלה - שאלת המשךdusmec שלום.
אכן רכב פרטי זה עושה חיים קלים יותר.
אבל גם לא כדאי סתם לבזבז יותר מדי = זה יקר וגם קצת מפספסים את הודו.
יש לך שתי אפשרויות לדעתי;
1) לטוס לדלהי ממומבי. לקחת רכבת מהירה ומאד נוחה שטבדי ל אמריצר, לבקר במקום +לילה, ולמחרת עם נהג ורכב לדרמסלה.
זה יביא אותך לדרמסלה ב 6 לספטמבר.
2) שוב לטוס לדלהי- לשהות בה ובסביבתה עד ב 6 בספטמבר, ולטוס לדרמסלה. שדה התעופה נמצא כ 20 דקות ממנה.
כל בית מלון יכול לסדר לך נהג ומכונית, השאלה כמה את מוכנה להשקיע.
גרתי השנה ב
http://www.8aushimview.com/about-dharamsala.php
המנהל\בעלים TSERING סידר רכב עם נהג שלקח אותנו בהימצ'אל.
בהצלחה. -
הגעה לדרמסלה - שאלת המשךתודה רבה, ההצעה הראשונה מאוד נראית לי, נראה לי שאאמץ אותה