הכנסת אוכל לשוויץ
-
שלום
אשמח לקבל מידע אם מותר להכניס אוכל לשוויץ. -
הכנסת אוכל לשוויץלא הייתה לנו אף פעם בעיה להכניס מוצרי מזון לשוויץ. מכירה גם מי שהכניסו אוכל מבושל. -
הכנסת אוכל לשוויץהאם בדקו אתכם, מצאו את האוכל ונתנו לכם להעביר אותו?
לפי מה שאני יודעת, על פי החוק היבש, אסור להכניס אוכל מהחי לשוויץ, גם אם הוא מבושל.
למרות זאת, לא ממש בודקים בקפדנות.
אבל, אם נתפסים , האוכל מוחרם ויש קנסות. -
הכנסת אוכל לשוויץנירית,
אני צמחונית, לא לוקחת אוכל מהחי. מה שאני לוקחת איתי, במזוודה, לא הרבה, בעיקר שימורי ירקות, לחם, דברי מאפה יבשים וכד'.
בציריך אני קונה בסופר הכשר כל מה שאני צריכה.
אבל ידוע לי גם על מי שהכניס אוכל מבושל. אף פעם לא בדקו. -
הכנסת אוכל לשוויץאוכל צמחוני מותר להכניס , כולל כמות מסויימת של פירות וירקות טריים.
הבעיה היא באוכל מהחי. אם במקרה מתפרצת מחלה, אז מחמירים את הבדיקות.
לפעמים יש בדיקות מדגמיות. גם אני לא שמעתי על מישהו שנתפס.
גם אם מתכוונים להכניס אוכל, כדאי לדעת מהו החוק. אחר כך אפשר "לפרוץ" אותו. -
הכנסת אוכל לשוויץתודה על התשובות.
בקיצור אני לא יודע אם לקחת סיכון ולהכניס אוכל מבושל.
כמה יכול להיות הקנס? יש בזה כללים? -
הכנסת אוכל לשוויץמאחר ואנו שומרים כשרות, חשבתי להכין ליום הראשון שניצלים בפיתה שיהיו בתיק עליה למטוס. האם יחרימו? כמו כן האם יחרימו נקניקיות או נקניק שיועבר מהארץ בצידנית? -
הכנסת אוכל לשוויץלא נתקלתי אף פעם בתופעה שהעירו למישהו שהיה לו אוכל.
ידוע לי מי שנסע עם שניצלים ולא החרימו להם.
שומרי כשרות תמיד לוקחים איתם אוכל, לפחות ליום הראשון של הטיול.
-
הכנסת אוכל לשוויץגם אם אף אחד מאיתנו לא נתקל במישהו שהחרימו לו את האוכל, שקיבל קנס וכו', זה לא אומר שהכנסת שניצלים או נקניק מותרים...
החוק קיים (מי שרוצה לקרוא בעצמו מוזמן להיכנס לקישורים המצורפים), ולעיתים גם נאכף. לפי המאמר המצורף, בשנים 2005-2007 חלה עלייה בהחרמת מוצרים שנמצאו אצל מטיילים שהגיעו מישראל (וגם ממקומות נוספים) למדינות אירופה. שוויץ לא השתתפה במחקר, אבל אפשר להתרשם מהמתרחש במדינות אחרות.
אישית, הייתי עדה לחיפושים נרחבים שנעשו בקרב תיירים שהגיעו מישראל לפראג, בסוכות האחרון. לא ראיתי אם מצאו משהו.
אגב, באירלנד הקנס הצפוי למי שנתפס עם מזון מהחי הוא 3000 יורו, והוא עלול גם להיעצר..
מצטטת את עיקרי החוק מאתר שוויצרי רשמי:
The essentials in brief:
– It is forbidden to bring in any food of animal
origin from countries outside the EU.
שבת שלום לכולם!
-
הכנסת אוכל לשוויץ
כפי שכתבה נירית אסורים מוצרים מהחי כולל אפילו חלב ודבש!