שלום אסטוש
אוברן (Auvergne) הוא בעיקרו איזור חקלאי, מתאפיין בעיקר בגבעות נמוכות, ובעמקים וערוצי נחלים שאינם תלולים, או עמוקים. נוף גבעתי רגוע ונעים. באיזור שפע אדיר של כפרים וחוות חקלאיות מכל המינים והגדלים, הן לגידולי גינה ושדות, והן למשקי חי שונים, בעיקר אווזים, ברווזים וחזירים. המטבח של אוברן מפורסם בכל צרפת, ונחשב (בצדק) לאחד מהמטבחים המשובחים ביותר בכל גווניו של "המטבח הצרפתי".
אין באיזור זה ערים ממש גדולות. הגדולות ביותר הן Clermont-Ferrand (יחסית, קרובה לעיר Lyon), העיר Le Puy , ובצפון האיזור – Vichy, מפורסמת במעיינות המים המינרליים שלה. יש באיזור הרבה כנסיות, ארמונות, ושאר אתרי טבע ונוף שונים – אך אין שום דבר "גדול" שמעלה את האיזור על מפת התיירות העולמית (במלים אחרות, אין באיזור אתר מסוים שבשבילו תיירים מכל העולם מגיעים דווקא לכאן. למשל "מגדל אייפל", או "לובר"). רשת האינטרנט מלאה באתרי תיירות על האיזור – אני מצרף שני קישורים למידע ראשוני (צרפתית ואנגלית), אך הכנסת שם האיזור – או שמות הערים – תעלה מידע רב נוסף.
פריגור (Perigord) הוא השם הגיאוגרפי של האיזור המוכר יותר בשם (המוניציפלי) "דורדון" (Dordogne), או לפחות חלק ממנו. באתר "למטייל" יש שפע חומר ומידע על איזור זה שהוא אחד מאיזורי התיירות המתויירים ביותר בצרפת.
לאחר שיטוט באתרים המצורפים, ובאחרים שתמצאי, תתמקדי במה שתרצי לבקר, ואשמח לעזור שוב.
קחי בחשבון ש-10 ימים לא יספיקו לך לבקר ביסודיות בשני האיזורים. אולי רק לטעום "משהו", שיביא לך התיאבון לביקורים נוספים.
יוסי
 |
| מפה.jpg(גודל:12.87KB) |