ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רשמים ותובנות שלי מן העיר אבנסטון Avenston בארה"ב

פורום מטיילים עם מוגבלויות
    כיסא גלגלים
    1
    1
    1461
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • גבי_10
      גבי_10 נערך לאחרונה על ידי

רשמים ותובנות משהותנו באבנסטון – Evanston בארצות הברית

בחודש ניסן תשע"ט (אפריל 2019) שהינו שלושה וחצי שבועות בעיר אבנסטון Evanston המצויה בסמיכות לשיקגו. בעיר ממוקמת אוניברסיטת נורסווסטרן - Northwestern שהיא מן האוניברסיטאות המובילות בעולם. אני מבקש להעלות כאן רשמים ותובנות שלי מן הביקור.

ברשותי קלנועית קטנה מתקפלת (השוקלת כ-13 ק"ג בלבד) המופעלת באמצעות סוללת ליתיום. לפני כל טיסה יצרתי קשר עם חברת התעופה על מנת לקבל את אישורם להטסת הכלי. בכל טיסה הגעתי עם הכלי עד לפתח המטוס, פירקתי את המצבר (שמשקלו כ- 2 ק"ג והוא קטן מקופסת נעלים) ולקחתי אותו איתי לתא הנוסעים. הכלי עצמו הורד לתא המטען של המטוס, וחיכה לי בפתח המטוס לאחר הנחיתה. לא נדרשתי לשום תוספת מחיר עבור הטסתו. מראש ביקשתי בעת רכישת הכרטיסים כי בכל נמל תעופה יחכה לנו נציג שתפקידו לסייע ולהדריך אותנו במבוכי הטרמינל ויעלה ויוריד אותנו במעליות תוך עקיפת המדרגות הנעות וכד'. הטיסות היו בשלוש חברות: ב"בריסל אייר"  עד בריסל, ב"יונייטד" מבריסל לשיקגו וב"לופטהנזה" משיקגו לפרנקפורט ומשם לנתב"ג.  בקשתי מ"בריסל אייר" לקבל מושב עם מרווח רגלים מוגדל נדחתה מאחר וכל המושבים במטוס היו זהים ולעומת זאת ביקשתי וקיבלתי מושב ספציפי לנוחיותי. בשונה מ"בריסל אייר" הרי ב"יונייטד" קיבלנו, ללא כל תוספת מחיר, מושבים ב"מחלקת תיירים +". ובמפתיע במידת מה, ב"לופטהנזה" נדרשנו לשלם תוספת מחיר על מנת לקבל את אותם המושבים!

העיר אבנסטון, כמו גם שיקגו, מונגשת בצורה מעוררת התפעלות!!!! בכל מדרכה, (ללא יוצא מן הכלל!), הירידה למעבר החציה היא באמצעות מישור משופע. בחציות מחודשות גם מותקן סף בצבע כתום המדגיש את מיקומה של הירידה לכביש. לעומת זאת המדרכות, והן קיימות לצד כל כביש עירוני!, עשויות מיציקת בטון עם תפרים בין המשטחים שאורכם כ- 5-8 מטרים הגורמים לרעד לא נוח למי שנוסע על התפרים הללו וגלגלי הכלי עליו הוא נוסע (קלנועית או כיסא ממונע) אינם גלגלים מנופחים אלא מלאים). לאורך כבישים רבים מצויים מסלולי אופניים שניתן לנסוע בהם, ובהם הנסיעה נוחה בהרבה!. השימוש בתחבורה ציבורית בעיר נוח מאד. כל האוטובוסים ללא יוצא מן הכלל מונגשים וניתן לעלות עליהם בכיסא או קלנועית. גם המוניות ושירות  UBER (שהוא זול בהרבה אם יודעים לנצל היטב את סידור הקופונים) נוחים ונגישים. ניתן לשכור רכב עם מנגנון יד בקלות רבה. אנו בדקנו אפשרויות שכירת רכב הן ב"הרץ" והן ב"אנטרפרייז". ב"הרץ" ניתן לקבל רכב תוך יומיים והמחירים שהוצעו לי לשלושה ימי שכירות כולל ביטוח מלא ומסים הם עבור "ניסן אלטימה" 238$ ועבור ניסן קשקאי 278$. ב"אנטרפרייז" ניתן להזמין באמצעות הדוא"ל אולם זמן האספקה הוא שבוע, ולא ביררתי מחירים. יש לשים לב כי ניתן לשכור את הרכב גם לפחות זמן.                                        מערכת התחבורה העירונית של העיר שיקגו, שקווי הרכבות שלה מגיעות גם לערי הלוויין של שיקגו כגון אבנסטון וסקוקי Skokie, מופעלת ע"י העיריה באמצעות החברה העירונית CTA. בכתובת הבאה ניתן למצוא מידע הן על המערכת והן על התחנות המונגשות של הרכבת העירונית והאוטובוסים.  https://www.transitchicago.com/accessibility/accessibleservices/ . במערכת ה- CTA הקו המגיע לאבנסטון הוא הקו הסגול אשר בשעות העומס מגיע ישירות למרכז העיר שיקגו, ואילו מחוץ לשעות העומס יש להחליף לקו האדום בתחנת "הווראד" המונגשת גם היא. כמו המדרכות והאוטובוסים גם כל מבני הציבור ללא חריגים מונגשים או באמצעות מישורים משופעים או באמצעות מעליות. לעומת זאת בתים פרטיים, והם מרובים בעיקר בפרברים, אינם מונגשים ולכולם הגישה מן הרחוב היא במספר מדרגות. בחלק ניכר ממבני הציבור ישנו לחצן המיועד לנכים אשר לחיצה עליו פותחת את דלתות המבנה. ככלל, האמריקאים מאד אדיבים ומסבירי פנים ומסייעים בחפץ לב בשעת הצורך.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • 1 / 1
      • פוסט ראשון
        פוסט אחרון