כפר דה אמהוף הולנד
-
שלום אני מעוניין לנסוע להולנד לכפר נופש באוגוסט קיבלתי המלצות על כפר דה אמהוף מעוניין לקבל את חוות דעתכם מדובר על זוג ו שלושה ילדים בני 12,14,16 -
@יואל-לרוס אמר:
שלום אני מעוניין לנסוע להולנד לכפר נופש באוגוסט קיבלתי המלצות על כפר דה אמהוף מעוניין לקבל את חוות דעתכם מדובר על זוג ו שלושה ילדים בני 12,14,16
האם אפשר לדעת גם היכן להתמקם בכפר על מנת שאהיה בטווח קרוב לאטרקציות שם
-
חברים היו ודיווחו שנהנו. -
כפר נופש חביב , מותאם במיוחד למשפחות עם ילדים צעירים., אך גם מתבגרים יכולים למצוא פעילויות : באולינג, לייזר, פארק מים, שיט באגם.
לנו התאים מבחינת המיקום ורמת יחידת האירוח.
לא ניצלנו באופן מירבי את מתקני הכפר ייתכן ומשתלם יותר לבחור חוות אירוח .
-
לא הייתי בכפר אבל קיבלתי חוות דעת חלוקות. הבנתי שזה מקום פסטורלי אבל פשוט (חוץ מהמרינה היותר מודרנית) שגולת הכותרת שבו הוא פארק מים מושקע וכייפי. חברים שלי שבאו עם ציפיות מותאמות מאד נהנו.
בכפר ניתן להתנייד עם מכונית רק ביום ההגעה והעזיבה (שהם רק בימי שני ושישי). קחו את זה בחשבון בבניית הטיול.
האזורים שנחשבים להכי טובים הם אזור 1 ואזור 5 הקרובים לחניה ולעולם המים.
-
יש בהולנד עשרות פארקים כאלה, ולפי תגובות בגוגל, טריפאדוויזור, זובר ובוקינג, דה אימהוף הוא לא הטוב ביותר. אבל הוא במיקום מצוין לביקור ראשון בהולנד.
לא הייתי בו, בחרתי בפארקים אחרים על פי המלצות הגולשים, מיקום, מחיר ורמת אירוח.
-
טיול משפחתי ראשון לחו”ל? ראשון להולנד?יש איזו “מוסכמה”כזו שהולנד = כפר נופש. זו ממש לא האפשרות היחידה. ההולנדים מרבים מהאירופאים מגיעים לכפרי הנופש כדי לנפוש, כמו שאנחנו מגיעים לאילת או לטורקיה – רובצים שעות בבריכה או בפעילויות שבכפר, ואולי מדי פעם עושים גיחה החוצה. אם זו המטרה כפרי הנופש מציעים הרבה שירותים (בתשלום) מעברל ללינה – כמה מסעדות, סופר קטן, בריכה/פארק מים (לרוב חינם), מועדוני ופעילויות ילדים (לילדים קטנים יותר), באולינג, אגם עם סירות, לפעמים מיניגולף, אומגה למים, חת וקשת ועוד.
הנקודה היא שלא רק שהפעילויות הללו הן לרוב בתשלום (ולא זניח) אלא שהן ניתנות רק בחלק משעות היום ולא בשעות הערב. אם המטרה היא לרבוץ בכפר כל היום זו לא בעיה. אם אם המטרה לטייל בהולנד ביום ולחזור לכפר בערב – אז בערב פתוחה הבריכה, והמסעדות ולא הרבה מעבר.
הולנד נסגרת מוקדם והילדים שלכם יחסית גדולים, אז אם זה מתאים לכם אין בעיה לסגור כל יום מ-8 עד 10 בבריכה, וזה כפר נופש בהחלט יכול להתאים. אבל אם אתם מחפשים משהו אחר (לאו דווקא בריכה) שווה לחשוב שוב.
לכפר נופש יש כמה מגבלות:
מחזורי תשלום קשיחים –באוגוסט מדובר על שני עד שישי, שישי עד שני, או שבוע שלם. אפשר בהחלט להכנס באמצע או לעזוב באמצע, אבל תשלם על מחזור שלם
מחיר גבוה יחסית – כמקום לינה המחיר של הכפר גבוה עד גבוה מאד ביחס לצימרים כאלה או אחרים. המחיר מוצדק אם נהנים ממתקני הכפר, פחות אם לא
אין כניסה עם רכב – לחלק מהכפרים כמו דה אמהוף ככלל אין כניסה עם רכב והוא נשאר במגרש החניה החיצוני (למעט בימי שני ושישי עם המזוודות). אני כותב ככלל כי יש חריגים. המשמעות היא שכל בוקר וכל ערב כוללים הליכה ארוכה. אפשר להזמין יחידה קרובה לחניה, אבל זה בתוספת תשלום, ולא תמיד פנוי (צריך להזמין הרבה זמן מראש). נכון ששוב מדובר על ילדים גדולים אז אין בעיה של עגלות, ילדים שנרדמים וכדומה, אבל מצד שני עשוי לרדת גשם!
אם בכל זאת כפר נופש, הייתרון של דה אמהוף זה שהמיקום שלו יחסית טוב. רבות מהאטרקציות שנפוצות לטיול ראשון הן במרחק סביר ממנו.
בלי קשר לכל זה, הולנד מאד מתאימה לטיול משפחתי ראשון עם ילדים קטנים יחסית. במקרה של ילדים גדולים יותר זה לא שלא תהנו בהולנד, אבל יתכן ששווה לשקול יעדים אחרים. אם לא מדובר על טיול ראשון ואתם יודעים מה יש להולנד להציע וזה מתאים לכם – תכלו על זה, אני בטוח שיהיה כיף.
-
היינו בדה-אמהוף עם ילדים שהיו בגילאים 8-15. אני מסכימה עם הניתוח של אנשיםטובים, למעט יתרון אחד של דה אמהוף שהוא שכח (אולי הוא לא היה שם?), ולטעמי הוא המשמעותי ביותר למי שבוחר אותו - וזה פארק המים שלו.
בהחלט מדובר בהרבה יותר מבריכה עם מגלשה. זה פארק שווה ממש, בעיקר לילדים בגיל שכבר אפשר להנות בו ממגלשות קצת יותר אקסטרימיות, כמו ילדיך. העברנו שם יום שלם (פתרון מושלם ליום גשום, ויש כאלה בהולנד בכל עונה), והילדים היו בעננים. פארק המים פתוח גם עד מאוחר אז אפשר בהחלט לסיים בו ימים, כי כפי שנכתב האתרים בהולנד נסגרים מוקדם יחסית בעוד שהשקיעה מאוחרת ולכן זה סידור מצויין.
אם שווה את הכסף או לא זו שאלה אחרת. בעיני דווקא עם ילדים קטנים זה פחות שווה, גם כי הם לא מנצלים את יתרונות פארק המים וגם בגלל נושא החניה הרחוקה, אבל עם ילדים בגיל של ילדיך הערך המוסף גדל והחסרונות קטנים. עדיין כדאי לשקול את כל האופציות. אנחנו הצלחנו להשיג דיל מצויין אז גם לא יצא לנו הרבה יותר יקר מחווה (ויצא יותר זול מכפרי נופש אחרים של לנדל שלא היה בהם פארק מים ברמה הזאת, או שהיו במיקום פחות נוח), אבל כל מקרה לגופו.
-
@יואל-לרוס אמר:
@יואל-לרוס אמר:
שלום אני מעוניין לנסוע להולנד לכפר נופש באוגוסט קיבלתי המלצות על כפר דה אמהוף מעוניין לקבל את חוות דעתכם מדובר על זוג ו שלושה ילדים בני 12,14,16
האם אפשר לדעת גם היכן להתמקם בכפר על מנת שאהיה בטווח קרוב לאטרקציות שם
תכנס לדף האינטרנט של הכפר,
יש שם מפה של הכפר שכוללת את האטרקציות ואת יחידות האירוח, כולל סוג היחידה ומספרה.
תבדוק אילו יחידות נראות המתאימות ביותר לצרכים שלך.
תמורת תוספת תשלום אתה יכול להזמין יחידה מסויימת, כמובן אם מישהו לא תפס אותה לפניך.
-
היינו בכפר לפני כמה שנים. נהנו מאוד והיינו שמחים לחזור.
כדאי לשכור וילה ליד החניה ומרכז הכפר. אם הוילה רחוקה מהחניה אז צפויה לכם הליכה ארוכה כל יום אל החניה ובחזרה.
בתהליך ההזמנה, אחרי שבחרת את סוג הוילה שאתה רוצה, האתר מציע לך מספרי וילות אפשריות.
תבדוק במפה של הכפר איפה ממוקמות הוילות האלו ותבחר את זאת שהכי קרובה למרכז ולחניה.
עדיף באזורים 1 ו5 או 2 ו 4. -
מה רע בקצת הליכה? זה בריא... -
האמת שהוילה שלנו היתה לא ממש קרובה לחניה, במרחק של כ-10-12 דקות הליכה, וממש לא היה נורא. אבל הקטנים שלנו היו בני 8. זה בעייתי יותר כשיש תינוקות ו/או פעוטים שנרדמים לך בנסיעה בסוף יום טיול ואז נהיה קצת לא נוח לסחוב אותם על הידיים מרחק גדול.
-
קצת הליכה זה לא נורא, אם אין ילדים קטנים שנרדמים ו/או צריך לסחוב אותם. כמובן בהנחה שאין בעיות בריאות!
אבל זה גם לא בהכרח כיף. ולא בהכרח פשוט.
זה מגביל ביכולת לקחת הרבה דברים. תיק גב זה קל, אבל אם רוצים למשל ציידנית זה פחות כיף לסחוב אותה
אבל הבעיה העיקרית בעיניי זה גשם. אפשר לתכנן את היום כך שלא נטייל באיזור גשום, ו/או נטייל באיזור מקורה, אבל מקום הלינה קבוע. ללכת על הבוקר 10 דקות בגשם זה יכול לבאס לכל היום
-
לא כל כך אמורים ללכת בפארקים האלה אלא לשכור אופניים. יש מגוון גדול עם כסאות ילד ותינוק ואופניים שסוחבים עגלה קטנה וגם אופני זוגות. למתקשים יש גם רכבי גולף להשכרה. זה כל הרעיון של הפארק שקל ובטוח ליסוע כי אין רכבים בפארק.
כשרוצים להגיע לחניון נוסעים לשם עם האופניים ומחנים את האפניים במקום המיועד לכך בחניון ובחזרה נוסעים עם האפניים לבקתה.
הילדים שלי מאד אהבו את זה כשהיו קטנים. יש מלא שבילי אפניים וליסוע בפארק עצמו זה חוויה.
-
תודה על הסקירה המקיפה התיעץ עם ילדיי.
-
תודה! אשמח לדעת מהו דיל מצויין ומהיכן?
-
טיול משפחתי ראשון להולנד . לא לחו”ל.
-
האם בטיולים משפחתיים ליעדים אחרים גם לנתם בכפר נופש?
אנחנו למשל משפחה שבעיקר מטיילת (מבוקר ועד ערב) ופחות נופשת, בהולנד בחרנו שני מקומות לינה (חווה במערב וצימר במזרח) שיותר התאימו לטיול ופחות לנופש.
-
לא !!!האמת שטיילנו היינו ביער השחור שכרנו דירה באחד הכפרים וטיילנו .
-
משום מה הישראלים נוטים לבחור באופן גורף בכפרי נופש בהולנד – גם משפחות שבמקומות אחרים מעדיפות לשכור דירות נופש. אז ברור שלחלק מהמשפחות יש יתרונות רבים בשהיה בכפר נופש, בעוד משפחות אחרות בוחרות בכפרי הנופש רק בגלל שזה מה שכולם עושים.
כדאי שתגדירו לעצמכם מה אופי הטיול שאתם רוצים (מטיילים מצאת החמה עד צאת הנשמה? או אולי רוצים לשלב זמני נופש ובילוי במתקני הכפר?), ומה האלטרנטיבות (האם עדיף לכם צימר\דירה בחווה וכו?)
כמו כן – אם בוחרים בכפר נופש – כדאי שתחשבו לעצמכם אם אתם מעדיפים כפר נופש שבו יש נוכחות ישראלית רבה מאוד (יש שאומרים שבקיץ חצי מהנופשים בדה אמהוף הם ישראלים...) או אולי אתם מעדיפים את אחד הכפרים שבהם יש פחות ישראלים. גם כאן יש יתרונות וחסרונות לכל אחת מהבחירות.