המלצה לטיול בפירנאים
-
היי לאחר כמה המלצות של גולשים החלטנו לשנות את יעד הטיול מלעבור בין כמה מדינות לטיו באיזור צפון ספרד עם זליגות לדרום צרפת
נשמח לקבל המלצות למקומות באיזורים הללו..
של כפרים עם נוף עוצר נשימה,אגמים,טיולי סוסים וכו, אנחנו זוג שמתכנן להשכיר רכב במדריד ומשם להצפין (בחרנו במדריד כי שם הכי זול לנחות ולהשכיר רכב) ערים פחות מענינות אותנו אז כך שאנחנו ישר רוצים לברוח לנופים יש לנו 10 ימים בערך בין אמצע יולי לאמצע אוגוסט
אם למישהו יש המלצות ללינה בצימרים כפריים או סתם מקומות מדהימים נשמח מאוד,המלצה להשכרת רכב בטוחה וטובה תודה לעוזרים
-
מציעה שתתחילו בקריאת חומר כמו בלוגים של טיולים בפירנאים, ועוד... כך שתוכלו לגבש שלד מסלול ראשוני המתאים לכם ולחזור להתייעץ.
לגבי הגעה בטיסה למדריד - זה רחוק, שווה לבדוק אופציות נוספות אפילו במחיר מעט גבוה יותר כי גם לכמה שעות נהיגה יש מחירים.
-
הפירנאים די רחוקים ממדריד. לשמורת אורדסה כמעט 500 ק”מ (טורלה) ולשמורת אייגס טורטס קצת פחות מ600.
הייתי מנסה לשנות את הטיסה לברצלונה או מקום קרוב אחר.
אם לא ניתן, הייתי עושה מסלול כזה. כולל את החלק הצרפתי הנופי מאד, עם שני מעברי הרים מדהימים וכן את שמורת אורדסה הספרדית . סוסים ורפטינג יש בשני האזורים.
יש כאלו שנוסעים את כל הדרך ממדריד ביום ים וחצי. תלוי במסלול המדוייק, אולי הדרך חזרה מצרפת תיקח קצת יותר.
-
אפשרות נוספת היא לא לנסות להגיע לפירנאים שבאמת רחוקים מאוד כמו שכבר נכתב ולטייל בצפון ספרד באזור שנקרא Picos de Europa.
תבדקו אם הנסיעה באמת קצרה יותר ממדריד. מבחינת נופים זה אזור הררי ירוק וחביב אבל לדעתי הוא ממש לא המיטב של אירופה. אתם תתלהבו רק אם זה טיול נופים ראשון שלכם באירופה. הייתי משלם קצת יותר ומטייל באלפים שהרבה יותר מרשימים ונגישים.
לא הבנתי אם אתם מחפשים מסלולי הליכה או רק אטרקציות ונופים שנגישים ברכב. זה שיקול משמעותי בתכנון הטיול.
-
האם הזמנתם את כרטיסי הטיסה?
הלוך/חזור ממדריד?
אם אפשר לשנות (לפחות כיוון אחד ) לברצלונה – יהיה טוב יותר.
וגם אם לא – קחו בחשבון שזו נסיעה ארוכה שתגזול קרוב ליום בהלוך ויום בחזור (5-6 שעות נטו זה 7-8 ברוטו כולל עצירות).
מעבר לזה- הטיול שלכם הוא סטנדרט פירינאים. יש המון חומר גם באתר וגם אינטרנט. תגבשו מסלול ובואו להתייעץ שוב