פקאיה סמיריה או פוארטו מלדונדו?
-
שלום,
אשמח לקבל עצה מבעלי הניסיון.
כחלק מטיול בן 18 יום בפרו אנחנו (משפחה עם 2 ילדים בני 9 ו-11) רוצים לעשות סיור ג’ונגל של כ-5 ימים. אנחנו מתלבטים בין שמורת פקאיה לבין פוארטו מלדונדו. מצד אחד פקאיה נשמע הרפתקני יותר, פחות מתויר (הרבה יותר זול) אך ההגעה לשם ארוכה ומצד שני פוארט מלדונדו תיירותית ויקרה יותר, “נוחה” יותר לטיול (לטוב ולרע) ונגישה יותר בקלות.
אשמח לשמוע העדפות והמלצות…
תודה!
-
מוכרחה לומר שלא שמעתי על פאקיה.
שמעתי על איקיאוס ועל מנו.
את בטוחה שאת הוגה שם נכון? או שיש שמורה חדשה שעוד לא נסקרה כאן?
איפה השמורה הזו? מהיכן מגיעים אליה?
-
Pacaya Samiria היא שמורת הגונגל הגדולה ביותר בפרו...אולי לא הגיתי נכון בעברית…
היא נסקרה כאן בעבר בטיפים...
מגיעים מלאגונס.
-
הי, טיילתי בפרו פעמיים, ולא שמעתי את השם הזה, על המפה זה נראה לי שמורה שקרובה לאיקיטאוס.
אני מצרפת לך מחקר שעשיתי לפני יציאתי על מה ההבדל בין השמורות כאן
כאמור המחקר הזה נעשה טרום נסיעתי
בפועל אנחנו בחרנו בשמורת טמבופטה הסמוכה לפורטו מלדונדו. היה לנו צוות ומדריכים מקסימים, אבל הלודג עצמו היה מאד בסיסי. סמוך אליו היה לודג יפה יותר שנדמה לי נקרא פרדייס.
יש לודגים גם ממש בתוך השמורה, וגם הם מאד בסיסים ויקרים יותר.
-
כן..גם אני טיילתי בפרו..רק שעברו 25 שנים...

pacaya היא שמורה דרומית לאיקיטוס וההגעה אליה היא דרך עיירה הנקראת לגונאס.
בכל מקרה, אפשר לשאול איפה הייתם בטמבופטה? איזה tour לקחתם? איזה לודג’?
תודה על העזרה!
-
מאוד אהבנו את הטיול בפקאיה סמיריה. שטים שם על קאנו (עם גיחות ברגל פה ושם) ללא מנוע בנהר קטן. רגוע, שקט, יפהפה, ולא מעט חיות. גם המדריכים היו אחלה. לקחנו שייט של שבוע, הצטערתי שלא נשארנו יותר, אבל כמובן שאפשר להסתפק בפחות. הלינה על גדת הנהר בתנאים מאוד בסיסיים (והמון יתושים...), ובעומק השמורה בר בשטח.
ההגעה לא הכי נוחה אם לחוצים בזמן. מטרפוטו (ניתן להגיע אליה בטיסה) ליורימאגואס כשלוש שעות, ומשם כשש שעות בסירה מהירה ללגונאס, שם יש כמה סוכנויות המוציאות טיולים לשמורה. מלגונאס אפשר להמשיך לאיקיטוס (יום שייט בסירה מהירה לנאוטה ומשם נסיעה קצרה), או לחזור ליורימאגואס (8-9 שעות בסירה מהירה).
לא יודע להשוות לפוארטו מלדונדו (לא הייתי).
למי שזמנו בידו (לא השואל כאן), המסלול מחוף האוקיינוס השקט (טרוחייו או צ’יקלאיו) לאיקיטוס דרך קחמארקה, צ’צ’פויאס, טרפוטו, פקאיה סמיריה, מומלץ בחום. כתבתי עליו כאן.
-
נדמה לי שהשם של הלודג שהיינו הינו Amazon lodge tambopata . זה ממוקם על הנהר מרוחק מהעיר, אבל עוד לפני הכניסה לשמורה.
יש לודגים ממש בתוך השמורה, וכפי שציינתי הם גם בסיסים מאוד ויותר יקרים. היתרון שלהם שהטיולים שלהם הם רק בתוך השמורה, בעוד שבטיולים בלודגים החיצוניים נכנסים רק פעם אחד פנימה, ויתר הסיורים הם על הנהר/ לקיר התוכים/לאי הקופים/ וכד’
הפורמט הוא כשאתה מתארח בלודג’ אז יש שניים-שלושה טיולים ביום בוקר בדר”כ לפני ארוחת בוקר, בוקר מאוחר, ואחה”צ/לילה במשך היום זה זמן מת, שגם בדרכ אין חשמל ואין וויפי, ומכיוון שאתה עם ילדים חשוב שתיקח מקום שיהיה להם מה לעשות בשעות המתות.
בכל מקרה אני חושבת שהחוויה תהיה חוויה בכל ג’ונגל שתהיה, והחיות פחות או יותר אותו דבר, ואם לא, לא מדובר בהבדלים כאלו מהותיים.
לכן לדעתי, בפרספקטיבה של אדם מבוגר, שטייל עם ילדים בעבר (לא בגונגלים), חשוב לבחור את המקום שהכי משתלב הגיוני עם מסלול הטיול, שלא מאלץ אותך “לאנוס את המפה”.
-
פאקיה סמיריה שמורה ותיקה מאוד. ביקרתי בה כתרמילאי לפני כ 24 שנים. הדרך אליה גם כן מאתגרת וגם אז יצאנו מלאגונס (אליה מגיעים רק בשייט מיורימגואס או איקיטוס), למרות שהיום יש סוכנויות שמוציאות גם מאיקיטוס.
בזמנו מעט אבל ממש מעט ביקרו בשמורה וכיום באופן יחסי יותר מבקרים בה.
יער הגשם שם מרשים אבל נמוך יותר ואנחנו ממש ישנו באוהלים על גדות יובלים. יש שם לגונות גדולות ואכלנו כל יום דגים גדולים וטעימים שהמדריך צד בעזרת חנית. חוויית גונגל אותנטית בתנאי שטח והגעה מאתגרת (כ 3, 4 שעות הליכה מהכפר לאגונאס ועד לקיחת הקנו (לא ממונע) לשייט במהלך הטיול.
באיזור טאמבופטה גם כן הייתי באותו טיול אבל דרך מסע רפטינג של שבוע על נהר הטמבופטה שהתחיל מגונגל הררי עד לגונגל האמזוני וסיום בפורטו מאלדונדו. הגונגל ממש מרשים עם צמחייה גבוהה יותר ומאוד פראי.
זוכר שבטיסה חזרה מפורטו מאלדונדו לקוסקו ראינו כבר אז משפחות עם ילדים שהגיעו לחבילות גונגל בלודגים למינהם.
לכן אם מדובר על משפחה אז נראה שלינה בלודג בטמבופטה עשוייה להתאים יותר וכן שווה להשקיע עוד כסף ולישון ממש בתוך השמורה.
זה עולם אחר ומדהים.
תהנו.
-
הי אני מגיעה עם ילד בן 12 לאיקיטוס ומתלבטת איזה לודג לקחת. שוקלת גם את פאקיה סמריה לודג. אשמח לדעת אם הגעתם לתובנות
-
הי
בסוף הלכנו על האופציה ה”תיירותית” יותר ונסע לפוארטו מלדונדו. בחרנו בלודג מרוחק יחסית בעומק השמורה (Tambopata) שמציע תוכנית ספארי מאד עשירה.