פורינט הונגרי
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
כל הלקוחות של מנחם מרוצים ממנו וחוזרים אליו.אני קניתי בבוקר, לפני שהתפרסם שער מעודכן, אבל מעניין כי בפורקס נרשמה הבוקר ירידת שער קלה.
-
לגבי “זה לפני שמעמיסים על המזומן החלפה חוזרת מהמט”ח למזומן ישראלי (לא רלוונטי באשראי)” – בגלל זה בעיניי עדיף לא לקנות פורינט בארץ. קודם כל, לא בכל מקום מחזיקים אותו בארץ והשער לרוב לא משהו, וגם כי יש בהחלט סיכוי טוב שתיתקעו עם מזומן מיותר בסוף הטיול, ואז אלא אם ממירים שוב (ומפסידים כסף, וגם את המטבעות לא ניתן להמיר) הלך הכסף.
באים עם דולרים או אירו וממירים בכל פעם סכום מסוים שיספיק לכך וכך ימים, אם תצטרכו תוספת תמירו שוב. אם נשאר עודף מהיורו או דולר, מעולה, זה יישאר לנסיעה הבאה (לי תמיד נשאר לנסיעה הבאה, באחרונה קלטתי שיש לי שטר שמתגלגל אצלי ממסע למסע כבר עשור...).
גיהוץ באשראי אכן לרוב זול יותר ממשיכה, אבל לעתים זהה, תלוי בכרטיס. ואגב, לא כולם קונים מזומן מחלפן/בנק, לחלק מהאנשים יש חשבון יורו/דולר, ולפעמים קונים מחברים/משפחה במחיר נוח.
-
כשהייתי בבודפשט, משכתי בATM ליד המלון והשוותי לשער של פורינט לשקל שיש בגוגל. יצא בערך 1% הבדל. לא יודע אם הגוגל טועה או שלכרטיס האשראי שלי יש שער טוב.
לעומת זאת, כשמשכתי בכספומת שבשדה התעופה, איפה שלוקחים את המזוודות, ההפרש היה כמעט 10%.
אני בכל מקרה מעדיף למשוך בכספומטים, ולא לחפש חלפנים בעיר בו אני זר ולא דובר את השפה. מרגיש לי יותר בטוח.
אני חושב שבכל מקרה כדאי להביא מהארץ סכום קטן בפורינט, עבור מונית או אוטובוס מהשדה, או לאכול משהו לפני שמחליפים לפורינטים.
-
-
כל מה שדיברנו פה על שערי המרה של אשראי מתייחסים למקרה שבו החנות (או הכספומט) המקומיים מחייבים במטבע מקומי, וחברת האשראי שלכם ממירה לשקלים ומחייבת בשקלים.יש חנויות / כספומטים שמציעים לכם מחיר בשקלים, על פי שער המרה שהם קובעים. במקרה כזה פעמים רבות שער ההמרה לא אטרקטיבי. ככה למשל כספומטים, אמאזון, פייפאל ועוד.
אז תשימו לב מה ביקשתם / מה אישרתם
לגבי בכל מקרה להביא מהארץ סכום קטן בפורינט – בהנחה שבכל מקרה לא מדובר על סכומי גבוהים, אני לא רואה טעם בפיצול – מהחלפן היקר לקחת סכום קטן, ואז לחפש חלפן זול לסכום הגדול. 3 אחוז הפרש בעמלה, על 1000 ש”ח זה 30 שקל. בשביל זה להתרוצץ גם בארץ וגם בחו”ל?
לגבי אירו/דולר שנשארים לנסיעה הבאה – זה עובד טוב אם מדובר על סכום קטן יחסית, והנסיעה הבאה כבר באופק. אחרת לא בא לי שישכב הרבה כסף במגירה בבית. לא מבחינת הסיכוי שהכסף יאבד/יגנב, ולא מבחינת הנושא שבינתיים יתכן שאני משלם ריבית על משיכת היתר.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
כרטיס חדש של לאומיכארד MAX., עמלת המרה של 1% (אחד אחוז) במקום 3%. -
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
כרטיס חדש של לאומיכארד MAX, עמלת המרה של 1% (אחד אחוז).
0