פולין סלובקיה
-
היי לכולם
אשמח לקבל את עזרתכם !
אני מתכנן טיול משפחתי עם ילדים בפולין ואני לוקח מלון כמה ימים בקרקוב,
אני רוצה לצאת יום אחד לאטרקציות האם אני יכול להספיק ביום אחד לצאת מקרקוב לאגם מורסקי אקו ואחר כך את שביל צמרת העצים בהרי הטטרה עם הרכבל ומגלשת ההרים ובערב לחזור לקרקוב ? כדי שאני לא יצטרך להתנייד פעמיים מכיון קרקוב ? והאם המסלולים האלו מתאים גם לילדים בגילאים 5-8 ? והאם זה הטופ בשביל האטרקציות שלא רחוקות שאפשר להספיק ביום אחד או יש לכם מקומות יותר טובים שכוללים מגלשות הרים ורכבלים ?
תודה רבה
-
דעתי היא שמוטב שתשכרו רכב ליום אחד, ותטיילו בהרי הטטרה הגבוהים הסלובקיים ובגן העדן הסלובקי.
לא הייתי טורח להגיע אל אגם מורסקי אוקו שברכס הפולני, מפני שהגישה אליו כרוכה בהליכה ארוכה, מייגעת ומשעממת ביותר על דרך אספלט. ניתן לקצר את משך ההליכה על ידי שימוש בעגלות סוסים שנויות במחלוקת…
האזור בו האגם מצוי הוא בהחלט מרהיב, בעיקר המפנים המערביים של הרכס (מסלול עמק האגמים המלא), אך אם אינכם מיטיבי לכת ולרשותכם רק יום אחד בלבד, נראה כי לא תוכלו ליהנות מהמיטב של הרי הטטרה הפולניים.מסלול יומי אחר שכן תוכלו לעשות הוא, כאמור, ברכס הסלובקי: טיפוס ברכבל אל פסגת Lomnické sedlo (זול יותר מהפסגה המפורסמת לומניצקי-סטיט היקרה להחריד), ולאחר ירידה מהרכבל – נסיעה אל גן העדן הסלובקי וביצוע מסלול הסוחה בלה, או לחילופין מסלול קצר יותר אם לא נותר מספיק זמן. תוכלו לקרוא כאן על מגוון המסלולים האפשריים: http://bratislava.co.il/slovak-paradise/ .
בנוסף, בעיירה ממנה עולים אל פסגת Lomnické sedlo, יש מגלשות הרים: tatrabob – tatranská lomnica
תיהנו!