עמלה על משיכת מט"ח
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
עמלה אולי במשיכה ממכשיר שאינו משוייך לבנק ונעשה חישוב לפי השער שהמכשיר מציע ולא לפי השער המשוייך לכרטיס (צריך לבחור את האופציה השניה והעמלה תהיה כמו שרשומה בקישורים שצורפו - בישראכרט 3.9%).
-
לדעתי קודם כל צריך להבהיר את העובדות.
מבחינת חברות האשראי בישראל, כולן ובצורה גורפת לא גובות עמלה קבועה על משיכת מזומן מאוטומט.
בעבר שמתחיל להיות רחוק היו עמלות כאלה, כיום לא מעודכן ולא נכון.
מי שרוצה להמליץ לקוראים חשוב שיהיה מעודכן.
אמת שיכול להיות שבכל מיני מקומות בעולם יהיו אוטומטים שיגבו עמלה מסיבה כלשהי, כמו שבישראל אוטומטים שלא צמודים לסניף בנק.
אי אפשר לתת ניתוח של כל סוגי האוטומטים בכל המדינות בעולם, אבל ההנחה שתמיד יש עמלת משיכה קבועה איננה נכונה.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
ATM scam (וידאו), יש גם הרבה כתבות בנושא הזה.כתוב למשל : ATM scams in Europe (Prague, Budapest,לדוגמה) ותוכל להבין שהבעיה נפוצה ואיפה הקאץ׳ (העמלות הגבוהות).
-
מצטער אבל אני לא מתכוון לעשות חיפושים אחר משהו שלא הוגדר אפילו בכמה מילים.
ברור לי שיש נסיונות הונאה, כמובן יש גם במזומן.
כמובן שמשתתפים אחרים בפורום עשויים למצוא עניין בהמלצה
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
זה רק הסבר נוסף למה שכתבתי על העמלות במשיכה ממכשירים "עצמאיים", כדי שתוכל להאמין לדברי.
לא חייבים לקרוא על הונאות בחו"ל, אבל אם לא רוצים להקלע למצב לא נעים, אפשר להשקיע 5 דק' בקריאה על ההונאות הנפוצות בחו"ל (חלקן רלוונטיות גם למי שנשאר בארץ), כמו שרצוי לקרוא על חוקי-התנועה במדינה אליה אתה נוסע, אני מעדיפה לדעת מאשר להסתובב עם כיסוי עיניים, להתעלם ואולי ליפול.
-
לא אמרתי לא לקרוא על הונאות בכרטיסי אשראי בחו”ל,
אבל גם לא אמרתי לא לקרוא על הונאות מזומן בחו”ל.
דנים כאן בתיעדוף בין כרטיס אשראי למזומן, יכול להיות שלהמלצה שלך:
כתוב למשל : ATM scams in Europe “
הייתי צריך לענות
כתבי למשל
cash scams in europe
ותוכלי להבין שהבעיה נפוצה. שאם לא רוצים להקלע למצב לא נעים אפשר להשקיע 5 דקות בקריאה על ההונאות הנפוצות במזומן כמו שרצוי לקרוא על חוקי-התנועה במדינה אליה את נוסעת, אני מעדיף לדעת מאשר להסתובב עם כיסוי עיניים, להתעלם ואולי ליפול, וכו’ וכו’….
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
אם היית קורא את ההודעה שכתבתי לפניה, שהיתה מענה למה שכתבת, לא הייתי צריכה להוסיף ולכתוב את ההודעה בה מצורף הקישור.
ואולי לא היית עונה כך:
"מצטער אבל אני לא מתכוון לעשות חיפושים אחר משהו שלא הוגדר אפילו בכמה מילים".
טוב, מקווה שיושרו ההדורים (ח.), אין צורך כל הזמן להתווכח כשמישהי מנסה להסביר מדוע ייתכן שייגבו עמלות ממכשיר מסויים.
יום נעים ורגוע!