צפון איטליה ושוויץ
-
שלום
אנחנו משפחה שטסה למילאנו לשבוע ויומיים.
יש שומרי שבת אז שישי-שבת צריכים להיות במקום אחד.
אני מנסה לבנות מסלול וההורים ממש רוצים לשלב שוויץ אבל גם שיהיה קצת קניות וקצת תרבות ולא טיול של "תיירים" כלומר ממוזיאון למוזיאון אלא יותר כפרים וחוויות קטנות.
זהו, אני ממש מנסה לרצות את כולם וזה לא פשוט כי יש אחות בת 15 ואח קרבי שפעם ראשונה קיבל אישור לטוס לחול וחשוב לי שיראה וימלא מצברים (לי תכלס רק חשוב שיהנו כולם)- מעבר לכך יש לי גם בעיה בלמצוא רכב מתאים כלומר 7 מקומות.
יש לי רק שבועיים לתכנן ותוך כדי מבחני סוף סמסטר- יש מצב שיש בפורום מישהו שרוצה לעזור לי? בכל אופן תודה אם קראתם עד פה.
מאור. -
צפון איטליה ושוויץהי!
גם אני תכננתי טיול דומה תוך כדי מבחני סמסטר בשנה שעברה...לפחות זה נותן לך משהו לשאוף אליו בסוף המבחנים..
1.קודם כל - יש ספר מצוין שנקרא המשפחה המטיילת של שלומית יפת ביאליק תתחיל ממנו...
2. רכב ל7 מקומות באיטליה צריך להזמין מראש כי אין הרבה- הייתי מציעה לך קודם כל להתמקד בזה ולחפש בחברות השונות..דרך אגב- חשבתם על קרוואן?
3. שישי שבת נוח לעשות בונציה או במילאנו שבשניהם יש בית חב"ד. אנחנו היינו בונציה- בית חב"ד שם מקסים ודואג לכל ארוחות השבת. וגם נוח לטייל כי אין צורך במכונית בעיר... יש גם אפשרות לעשות את השבת בצד השוויצרי- למשל בלוגאנו..
4. לשוויץ אפשר להגיע בקלות מאזור אגם מאגורה- אפשר לעלות ליום אחד ולחזור (בערך שעה וחצי נסיע לכל כיוון) או להשקיע יותר ימים..
בגדול יש כמה אפשרויות "קלאסיות"-
א. אגם גארדה, ונציה, דולמיטים
ב. אגם גארדה (עם קפיצה לדולמיטים), ונציה, אגם מאגורה (עם קפיצה לשוויץ)
ג. אגם קומו, אגם לוגאנו, שוויץ ואגם מאגורה
תתחיל לקרוא כתבות ומסלולי טיול של אנשים אחרים ותראה מה מתאים לך ..
בהצלחה! -
צפון איטליה ושוויץתקיש את המילה חנן ובצע חיפוש, לפני שבועיים חזרתי מצפון איטליה ודרום שוויץ, יש תאור מסלול ותמונות גם בפורום זה וגם בפורום משפחות. התניידות עם קראוון קשה כי הרבה מהכבישים צרים מאד מאד ביחוד בכבישים הפניממים וכמובן לא באוטסטרדות. -
צפון איטליה ושוויץהיי,
ממש תודה על העזרה
א. המשפחה שלי וקרואן- לא זורם ביחד.
ב. אז איפה לדעתך להשקיע יותר- שוויץ או איטליה?
ג. יש פינות חמד-מלונות שווים שאת מכירה?
ד. מבין האופציות שהצעת- מה נראה לך הכי?
ממש תודה. -
צפון איטליה ושוויץבלינק כאן תקבל תיאור מסלול של 12 יום:
http://www.2all.co.il/web/sites/ouritaly/
לכם יש יותר ימים' ואני מניחה שאין ילדים קטנים במשפחה אז החלק של גרדהלנד יורד?
אני גם מניחה שאתם נוחתים במילנו או בורונה וצריכים לעשות טיול מעגלי ולכן לחזור לנקודת היציאה.
אז לשאלתך, אם אין נקודה מסויימת בשוויץ שההורים רוצים או בגדול רוצים לחוות חלק ממנה?
אני הייתי מציעה להתמקד יותר באיטליה, להתחיל ממילנו, לעבור לצ'ינקווה-טרה בריביירה האיטלקית, לעלות לכוון לוגנו שבשוויץ, לעבור לדולומיטים, גארדה, ונציה וחזרה למילנו. את רוב המסלולים והדרכים תמצא במסלול של אורן.
רבקה
-
צפון איטליה ושוויץממש תודה
אז לדעתך לוותר על שוויץ? -
צפון איטליה ושוויץממש תודה
אז לדעתך לוותר על שוויץ? -
צפון איטליה ושוויץהמסלול שאנחנו עשינו בשנה שעברה היה המסלול השני שהצעתי לך...
אם הייתי מתכננת היום את הטיול הייתי מתמקדת יותר באזור הדולמיטים ומקדישה להם יותר ימים..אנחנו הקדשנו להם יום אחד..
קשה לבחור בין שוויץ לאיטליה- שתיהם יפות ומיוחדות באופן שונה..
השאלה הגדולה היא מה אתם רוצים- טיולים בטבע? אטרקציות (גארדהלנד וכו')? ערים ועיירות?
וכמובן באיזה יום אתם נוחתים- איפה שישי שבת נכנס...
אם את בוחר להתמקד באיטליה-
הייתי מתכננת יום אחד לאגם גארדה- עלייה למונטה בלאדו, מפלי ורונה וסובב האגם.. 3 ימים לדומיטים, 2 ונציה, 2 ימים לשוויץ- לוגאנו והצד השוויצרי של אגם מאגורה (לוקראנו), לא לוותר על עמק ורסצקה! ויום לסיום באגם מאגורה- האיים הבורמואיים והמוטראנו..
אם אתה בוחר להתמקד בשוויץ- הייתי מתמקדת דווקא באזור אינטרלקן- באלפים השוויצרים- יש שם מסלולי טבע מדהימים, והרים גבוהים ומושלגים.. ואז הייתי מתכננת משהו כזה- יום אחד מאגורה, יום אחד אזור לוקראנו ואת 7 הימים הנותרים באזור אינטרלקן.. אנחנו לא היינו בשוויץ בשבת- אבל למיטב ידיעתי אין בית חב"ד באזור אינטרלקן (יש בלוצרן אבל לא יודעת אם הם עושים שבתות..) -
צפון איטליה ושוויץהיי
חשבתי על מסלול כזה:
יום ראשון נוחתים בלילה וישנים ליד השדה
יום שני בבוקר לקחת את הרכב ולסוע לונציה לכל היום
יום שלישי אגם גארדה-סרמיונה- ורונה?
יום רביעי חשבתי לסוע לדולומיטים( אני לא ממש הבנתי איך האזור שם עדיין)
יום חמישי לסוע לאגם מגורה ולעבור לצד השוויצרי
שישי-שבת אני מתלבט על שוויץ ( בזל- ציריך? ) אני חושש שיהיה משעמם
ראשון- לא יודע אם להמשיך שוויץ או לחזור לאיטליה
שני - הטיסה ב2300 אז יש לי יום שלם שאני לא סגור עליו.
כמו שאת רואה יש הרבה חורים- מה דעתך? -
צפון איטליה ושוויץאכן יש לך לא מעט חורים במסלול.
היות ויש יעדים שאתה בכל מקרה רוצה להיות בהם
אין לך 9 ימי טיול אלא 7 ימים בקושי כי היום הראשון הוא נחיתה בלבד ושבת אתם לא נוסעים.
מציעה להתמקד ביעד אחד- ולא להתרוצץ גיאוגרפית כל כך.
כלומר תצטרכו כנראה לעשות בחירה כואבת בין שוויץ לאיטליה.
אם רוצים שוויץ-תוכלו לבלות את כל השבוע ביעדים השונים בה,וביום ראשון (האחרון) להתחיל להתגלגל לכוון אגם מאגורה ואל מילאנו .במסגרת זו ה"מחיר" יהיה וונציה דולמיטים,אגם גארדה בהם לא תהיו,אבל תספיקו קצת להריח את שוויץ.
החלופה השנייה הגיאוגרפית היא התמקדות באזור אגם גארדה- נגיסה בדולמיטים-וונציה בטיול מתגלגל,עם עדיפות לשבת בוונציה שתאפשר לכם גם ארוח נעים בחב"ד וגם טיול בעיר במהלכה (וככה לא "נשרף" יום טיול).
ללא ספק אין מה לעלות לשוויץ כדי להיות שבת בכל עיר שלא תהיה. מיטבה של שוויץ הם האלפים,הרכבלים,המפלים,השלג ולנסוע לשוויץ כדי לבלות בעיר אחת או שתיים ולחזור לאיטליה? -מיותר לגמרי,לדעתי.
-
צפון איטליה ושוויץהי...
כמה נקודות- כמו שנירית כתבה- לנסוע לעיר בשוויץ ממש לא כדאי במיוחד שציריך ובאזל ממש לא ב כיוון שלך.. אם כבר אז לוצרן אבל עדיין לדעתי תוכלו לנצל את השבת הכי טוב בלינה בונציה- גם ככה לא צריך מכונית וכל הטיול ברגל..
לדעתי אתה צריך לתכנן את שני-שישי לגארדה והדולמיטים, שישי שבת בונציה, ואז את ראשון שני לאגם מאגורה ואפשר לנסוע לדרום שוויץ- לוקראנו, עמק ורזסצקה...
או טיול רק בשוויץ... -
צפון איטליה ושוויץתודה לכולם על התשובות.
ישבתי עם המשפחה שלי וניסיתי למצוא משהו שכולם יהנו , אז ככה:
שני בבוקר נסיעה לונציה לכל היום ולינה מחוץ לונציה.
שלישי - לעלות לקורטינה בדולומיטים ולעשות את הרמה שליד alpe di susi ושינה בקרוארו.
רביעי- לעשות את דרך ההרים מקרוארו עד בולזאנו וירידה לאגם טובל ומפלי נארדיס- סיום בגארדה.
חמישי-שבת: שהות באזור גארדה: בחמישי- סרמיונה,גרדהלנד(כרטיס לילה)
בשישי- המשך באזור גארדה. שבת- טיולים רגליים וסיור בברוגטה( 10 דק' הליכה מהחווה שנהיה בה). מוצ"ש-אופרה.
ועכשיו קצת בעיה: מראשון בבוקר עד שני ב20:00 ( אז צריך להיות בשד"ת במילאנו) המחשבה היא לסוע לשוויץ ( כ4 שעות+) להגיע ליונגפראו ולישון בגונדרולד ולמחרת לטייל חזרה למילאנו.
מה דעתכם? אני יודע שיש נסיעות אבל נראה לי תוכנית טובה למרות שהיא מנסה להכיל הרבה דברים.
-
צפון איטליה ושוויץסגרתם כבר מקומות לינה? כי אם לא- חבל לך "לבזבז" יום שאתה יכול לנסוע בו- יום חול- ובשבת לחפש מה לעשות באזור החווה.. זה גם חויה בפני עצמה השבת בבית חב"ד עם כל העולם...
לגבי הדולמיטים- הייתי שוקלת להוסיף עוד יום לאזור כדי שתספיקו באמת למצות.. אני לא עשיתי את המסלול הזה אבל נשמע לי קצת הרבה קילומטראז ליומיים...
המחשבה לנסוע בראשון שני עד היונגפראו ממש לא הגיונית... קודם כל מדובר בהמון זמן נסיעה!!!!!!!!!! דבר שני, אתה אף פעם לא יודע איזה מזג אויר תפגוש בשוויץ והסיכויים שביום האחד שתהיה שם תוכל לעלות ליונגפראו הם נמוכים. אנחנו חזרנו עכשיו מטיול חמישה ימים בשוויץ, היינו 3 ימים באזור אינטרלקן ומתוכם יומיים היה ממש גשום ורק ביום השלישי היה אפשר לעלות. חוץ מזה לעלות ליונגפראו בבוקר ולהספיק לטיסה של 8 ממילאנו זה ממש לחוץ בעיני..
אתם יכולים לטייל ביומיים האלה בשויץ אבל באזור טיצינו- באגם לוגאנו, והחלק השויצרי של אגם מאגורה...