באד הופגסטיין
-
היי,
הייתי שמח לדעת כמה זמן נסיעה זה מזלצבורג לבאד הופגסטיין-למרחצאות? (אומנם יש את מישלן אבל הבנתי שהם לא ממש קולעים). האם במסלול זה חייבים לעבור דרך המינהרות עם המכונית על הרכבת?
האם מדובר על כביש ראשי במובן זה של ליסוע חזרה בסביבות שבע-שמונה חזרה לכיוון אניף או שיהיה קשה מאוד ליסוע בגלל החושך ועדיף לחזור בחמש?
כמו כן, אשמח לדעת כמה זמן זה מוורפן למרחצאות הנ"ל?
פשוט אני תוהה מה לעשות ביום חופשי או חצי יום חופשי במידה ויהיה כזה ונדלקתי על הקטע של המרחצאות..
שאלה אחרונה - מה נראה לכם יותר נחמד לבני 30+ המרחצאות (שהבנתי שיש נוף של ההרים..) או טירת וורפן עם מופע הבזים? רק אומר שנו לא עושים את מסלול גרוסגלוקנר.. -
באד הופגסטייןמזלצבורג לבאד הופגשטיין לא עוברים במנהרה.היא נמצאת דרומית למקום בעוד שמזלצבורג מגיעים מכיוון צפון.להערכתי הנסיעה אורכת כשעתיים. -
באד הופגסטיין
כשעה- שעה וחצי נסיעה מבאד הופגסטיין לזלצבורג. הכביש נוח מאוד (מניסיון: גם כשגשום וחשוך:)
)
ממבצר וורפן לבאד הופגאסטיין כ- 45 דקות. אין מה להשוות בין שני האתרים. זה סיור במבצר + מופע בזים מאולפים וזה פינוק במרחצאות +בריכה כולל חלק של בריכת זרמים.
בדקו עד מתי המרחצאות פתוחים. תוכלו לשלב זאת לסיום יום טיול.
אגב, בין וורפן לבאד הופגאסטיין תוכלו למצוא (ולבקר) את קניון ליכטנשטיין היפה!
תיהנו!
אורנה -
באד הופגסטייןהיי
קודם כל שווה להגיע למרחצאות בבאד הופגסטיין ,חוויה בתי רגילה,כיף אמיתי.
המרחק לא פחות משעתיים,אנחנו לנו ליד צל אם זה וזה דיי קרוב לשם.
למרות המרחק שווה להגיע למרחצאות.
-
באד הופגסטייןהיינו בשניהם אם צריך לבחור בלי שום ספק - המרחצאות
תכננו להיות שם לפחות כ-4 שעות (זה נראה הרבה אך תגלו שזה ממש מעט זמן) ע"מ לחוות הכל צריך יותר זמן וזה שווה.
הכביש לכיוון זלצבורג טוב ולכן כדי להגיע למרחצאות בשעות הערב (שזו חוויה בפני עצמה) לפחות כ- שעות לפני הסגירה. ואז ליסוע חזרה - אין שום בעיה.
כפי שכתבו כאן מומלץ בדרך הלוך לעשות מסלול הליכה בקניון ליכטנשטיין.
ואל תשכחו שבכל אזור הסאונות (שהם באמת מיוחדות ואין כאלה דברים בארץ) - אין כניסה עם בגדי ים ! -
באד הופגסטיין: שאלה של אהבלבתור אחד שלא ראה את המרחצאות שם, אנא הסבירו מה יש בהם שעושה אותם ליעד לנסיעה? האם לא הבנתי נכון? האם לא מדובר במתקן ספא המכיל בריכות שחיה, סאונות, מקלחות... (נכון, באוסטריה הסאונות מעורבות, אבל לנסוע קילומטרים בשביל לראות טוסיק?
-
באד הופגסטיין: שאלה של אהבלאלי... זה לא "סתם" טוסיק... זה טוסיק אוסטרי....
בכל מקרה יש שם גם כמה אטרקציות למשפחה - 'ולנוע בתוך הבריכה, קצץ מגלשות מים... נוף מסביב - נחמד - אבל לא הייתי מוסע במיולד מזלצבורג... זה טוב בדרך חזרה מגרוסקלוקנר. או אם אתם באיזור. -
באד הופגסטיין: שאלה של אהבלאתם עם ילדים? כי אם כן, בהחלט יש שם אטרקציות נחמדות לילדים, כולל קולנוע בבריכה.
אנחנו היינו 4 מבוגרים ונהננו מכל רגע. זה לא שיש משהו מיוחד מאוד. הנוף מסביב נהדר (זה באמת מיוחד!), האוירה הנעימה, הרוגע, המים הנעימים. ובכלל, סתם כייף באמצע הטיול (כשהוא לעצמו כייף אחד גדול!).
אני כבר לא מדברת על איזור הסאונות שאליו ניקלענו בטעות (עם בגד ים) ובקושי הצלחנו להחלץ ממנו (אכשהו הסתבכנו. אולי מרוב מבוכה
). בסוף, גם זה הפך להיות קטע חוויתי שעד היום אנחנו ניזכרים וצוחקים. בעיקר על עצמינו.
אני חושבת ששוה לנסוע שעתיים למרחצאות. שריינו לכם 3-4 שעות נטו.
-
באד הופגסטיין -מרחצאותיש חויות שלא ניתן לתאר במילים צריך לחוות אותם. לדוגמא תיר יבקש לתאר את חוית הרחיצה בים המלח קשה לתאר במלים יש לחות זאת. אותו דבר במרחצאות. תשכחו מכל מה שאתם מכירים מהארץ. אין פה דברים כאלה ווהכונה למרחצאות ולא ל-בלי- שזו גם חויה מיוחדת לנו הישראלים. [משפחה עם ילדים מתבגרים/ות רוחצים כולם ערומים בשבילהם זה טבעי לנו קצת פחות] . בכל נקרה המרחצות/סאונות באמת מיוחדות, בריכות הזרמים,מיטות הגקוזי הסאונות האולטרה כחולות/אינפרא אדומות, עם שמנים ארומטים, מריחות הגוף בשוקולד/דבש ועוד ועוד. ש=בהחלט שוה נסיעה מזלצבורג. תיר שבא לתלאביב לא נוסע לים המלח - פי שתים ויותר בזמן. אנחנו נסענו פעמיים- פעם למרחצאות בבאד הופגסטיין ופעפ לבד גסטיין [אפילו קצת יותר רחוק] והיהיותר משווה. אם זה נעשה אחרי יום של טיולים זה בכלל הדבר הכי כפי.