הכנסת אוכל לאירופה
-
היי,
אני בטוחה שרובכם צוחקים עכשיו....
אבל אין מה לעשות, עם ילדים בעייתיים באוכל אני חייבת לקחת דברים מהארץ.
אז:
א. אשמח לרעיונות.
ב. מה מותר/אסור להכניס לאוסטריה, האם מישהו יודע? (חברה מתעקשת שאשאל בכדי שלא יזרקו לי את האוכל בכניסה למדינה...).
ג. איך מתארגנים עם אוכל שלוקחים?
בטיולים קודמים לא לקחתי והם "קצת" סבלו...
תודה!
שרון. -
הכנסת אוכל לאירופהמאחר ואנחנו אוכלים אוכל כשר, הכנסתי לאוסטריה (טיסה למינכן) הרבה מאוד אוכל כולל לחמניות, פיתות, ממרח שוקולד, טונה, מיונז, חטיפים לילדים, פתיתים, אורז, נקניקים, פופקורן למיקרוגל, קורנפלקס, אוכל לתינוקת, גרבר וכו' - ולא עשו לי בעיות בכלל. בתיק היד שלנו היו תפוחים ובננות ואף אחד לא בדק.
בשנה שעברה נחתנו בשטוטגרט ולקחתי בנוסף ציידית מתקפלת עם שנצלים של טבעול, גם לזה לא התייחסו.
בארץ עצרו אותנו בעת מסירת המזוודות ושאלו אם החומר שהם רואים הוא ממרח שוקולד, כשאשרנו שמדובר בממרח שוקולד המזוודה עברה בשלום. -
הכנסת אוכל לאירופהגם אנחנו מאגף אוכלי הכשר ולוקחים :
ממרחים (שוקולד, ממרח סנדוויץ), טבעול, גבינה צהובה, מלוואח, ניוקי, פתיתים, אבקות מרק, אבקות אפיה, ממתקים (בייגלה, ופלים, מסטיקים, ביסלי, ציפס), שימורים (טונה, רסק עגבניות, פרות משומרים),קורנפלקס מסוגים שונים, מלח, תבלינים ובטח יש עוד דברים ששכחתי.
לא עצרו אותנו לא בשדה במינכן ולא בכניסה לאוסטריה (איפה בדיוק יעצרו בכניסה לאוסטריה
)
אל דאגה ניתן לקחת הכל (קחי בחשבון שיש דברים שעלולים להשפך בתיק אז אולי לא כדאי לקחת אותם)
אחוה -
הכנסת אוכל לאירופהאז ככה. בררתי את הנושא במכס בגרמניה (שלחתי להם אי מייל). אני מניח שאת נכנסת דרך מינכן.
כעיקרון בגרמניה (ובכלל בכל אירופה) אסור להניס מוצרים מן החי דהיינו: מוצרי חלב או בשר. דברים כמו דבש מותר עד כמות מסויימת.
לגבי תינוקות שצריכים את האוכל שלהם יש איזה הסדר מיוחד.
אם יתפסו אותכם עם אוכל יכולים לשלוח חזרה במטוס הביתה לא לפני שתשלמו כמה אלפי יורו קנס. זה שאנשים נכנסו עם בשר/חלב ולא תפסו אותם לא אומר כלום כי פשוט לא בדקו אותם, באותה המידה יכלו להיכנס עם סמים למדינה וגם להצליח.
אני שאלתי ספציפית לגבי מוצרים שאני מתכוון לקחת כגון: טחינה, דבש, מוצרי אורז, אגוזים ותירס.
-
הכנסת אוכל לאירופההיי,
האם אמרו מה ההסתייגויות, כמה אפשר מכל דבר?
קופסא שלמה של ממרח שוקולד?
מה לגבי טבעול לדוגמא? אני מניחה שעם זה לא תהיה בעיה...
מוצרי אורז?
תודה!
שרון. -
הכנסת אוכל לאירופהאני מניחה שדין אוכל הוא לא דין סמים...
רב חברינו שומרי כשרות ונוסעים לחו"ל מידי פעם , מעולם לא שמעתי על משהו שעצרו אותו בארופה על הכנסת אוכל (כן, גם נקניקים! - באופן אישי אני לא לקוחת בשר לחו"ל אבל רב האנשים שאני מכירה כן לוקחים).
אין לנו ברירה אחרת וכך אנחנו נוהגים.
אבל כמובן, אני לא אשכנע אף אחד לנהוג בניגוד לחוק.
אחוה -
הכנסת אוכל לאירופהאם זה רק עניין שהם בררנים (מוכר לנו
), אז קודם כל ארגני לך את רשימת המצרכים הבסיסית סביב זה, כי כשהבטן מקרקרת לילד זה ממש לא פשוט להורים...
מהארץ הייתי נסחבת עם מוצרים כמו קוסקוס ופתיתים למשל, ששם יהיה לי קשה למצוא; אבקת מרק ושאר תבלינים, קפה/ תה/ שוקו שמהם לא יהיה לי כדאי לרכוש בכמויות; חטיפים, קורנפלקס אהוב במיוחד, שוקולד (השחר?), מנה חמה וכד' שאולי שם לא אשיג דומים.
אבל זכרתי שזה כייף להיכנס לחנויות ולהתרשם ממה שיש, וגם זו דרך "להרחיב" בהדרגה טעמים לילדים. לכן הצטיידתי באופן חלקי בלבד.
ועוד דבר- בטיול לא התעקשתי על גיוון, אם השביעו רעבונם במשהו פחות בריא. בבחינת כשנחזור- נתאזן... -
הכנסת אוכל לאירופהמה לגבי חלב עמיד? האם גם זה אסור? -
הכנסת אוכל לאירופהזה נכון שאוכל זה לא אותו דין כמו סמים, בגלל זה בהברחת סמים תקבלי כמה שנים בכלא ובהברחת אוכל רק כמה אלפי יורו קנס ו/או חזרה הביתה.
זה האתר:
http://www.zoll.de/english_version/a0_passenger_traffic/e0_v ub/e0_food/index.html
כמו שמכירים את הגרמנים הם לא ממש האנשים שמעגלים פינות..אם זה היה הודו אז משהו אחר אבל זה לא.
אני למשל לא שמעתי על מישהו שהיה לא ממש נזק לרכב שהוא השכיר בחו"ל, אני מכיר אישית עשרותאנשים שמעולם לא היה להם תאונה עם הרכב, אז בגלל זה לא תעשי ביטוח לרכב?
בקיצור, לדעתי לא שווה להסתבך. תכניסי כמעט הכל חוץ מבשר וחלב.
לגבי כמויות כל עוד זה לתצרוכת אישית ולא כמה טונות למכירה בסיטונות אז אין בעיה.
-
הכנסת אוכל לאירופההיי,
תודה למשיבים..
אני מניחה שמדובר בבשר חי... אז אם לוקחים טבעול לא נראה לי שתהיה בעיה...מה אתם אומרים?
בינתיים הצטיידתי בשוקולד השחר,מנת השף,מנה חמה,טונה,סרדינים,קורנפלקס (רק לימים הראשונים)וקרקרים.
אני מניחה שאורז ופסטות ניתן למצוא שם.
שבת שלום!
שרון. -
הכנסת אוכל לאירופהיש לי חברה שנסעה עכשיו ולקחה הכל מהארץ כי הם לא אוכלים במסעדות בגלל שהילדים בעייתים, הם לקחו גם בשר בתיק צידנית עם קרחונים, והבשר לא הפשיר עד שהגיעו ליער השחור. וגם אף אחד לא עשה בעיות לא ביציאה מהארץ ולא בכניסה למינכן. -
הכללים הכלליים בכל העולם:מבחינת מזון-
א.
משרד הבריאות המקומי לא מאשר הכנסת מוצרים חיים למדינה בגלל בעיית מחלות (בשר ומוצריו, חלב ומוצריו, אוכל מבושל, וכדומה
ב.
משרד החקלאות לא מאשר הכנסת צמחים שתילים ופקעות מחשש להעברת מזיקים
וכן לא ירקות מאותה סיבה ולא פירות (לא ראיתי שלקחו למישהו תפוח או שניים מהתיק, אבל אני מדבר על החוק.
ג.
למה להביא מהארץ אם יש שם?
למשל במבה יש בחו"ל (קצת יותר קרנצית מאשר בארץ), יש ביסקויטים, יש לחם, יש פתיתים ויש ויש ויש בכל סופרמרקט גדול ואפילו בינוני.
גם שוקו למרחה של נסטלה יש בכל מקום והוא טעים מאוד, באחריות.
לילד יש טענות? שילמד להתרגל גם לדברים אחרים. לא רוצה? שיאכל לחם וחמאה.....
אלא אם הוא מוכן לסחוב עבור עצמו מזוודה של 20 ק"ג אוכל סתם.....
ד.
מה הכלל בהכנסת פריטים?
כל פריט שנמצא באריזתו המקורית ואיננו אוכל חי כמו בשר או מוצרי חלב, אין בעיה.
למשל, קופסאות שימורים למינייהם, שקיות עם מוצרים שלמות וסגורות כפי שיצאו מבית החרושת וכדומה.
ממש כרגע חזרנו מהסופרמרקט (כרתים), כיוון שאנחנו מתגוררים בדירת חדר עם מטבח וללא כלכלה, ולא היה שם משהו שאשתי הצטרכה ולא מצאה.
-
הכנסת אוכל לאירופהלגרמניה לקחנו רק דברים יבשים לשעת השין.חבילת וופלים,גרעינים וכו'..אבל,בטיסה לארה"ב הורי לקחו בצידנית מתקפלת גבינת שמנת נפוליאון,מה לעשות שהנכדה אוהבת רק את הנפוליון שלנו?עצרו אותם די בברוטליות,הצמידו לקיר ופתחו את התיק,לאחר שראו מה יש בו רק שאלו "יוגורט,יוגורט" והניחו להם וגם לנפוליאון.הלב של אמא שלי ירד עד הסוליות,"שיהיה יוגורט,שיהיה שמנת,קחו אותו רק תעזבו אותנו" הכל הסתדר בשלום והם הגיעו לקליפורניה עם הנפוליאון
שנה אחרי ראיתי איך עוצרים שוב די בברוטליות זוג עם תינוק והופכים להם תיק עם מוצרי מזון.בשני המקרים היה זה כלב שהריח את המזון.כלב קטן שהיה על רצועה עם אישה ללא מדים אפילו.ולי במזוודה היו טונה במבה וביסלי גריל-לאחיינים,לשמחתי הכלב היה עסוק באוכל תינוקות
ואני והבמבה הגענו בשלום.
לעיניין גרמניה,בת דודה שלי(חייה בברלין) תמיד,תמיד לוקחת בחזור מטיול בארץ-חומוס,תחינה וצנצנת חמוצים של אבא שלי
בדרך כלל הגרמנים מאוד מקפידים.אבל בטיסה למינכן עם אלעל,אף אחד לא בדק אותנו, אפילו לא שאל כלום ביציאה.
אמה -
הכללים הכלליים בכל העולם:pepe,ה20 ק"ג מזון זה לשומרי כשרות.למרות שלא שומרת,אני מכבדת את רצונם.וליבי איתם בהכנת המזון מהארץ ועד הסחיבה שלו לחו"ל.היום,כאשר גם אנו התרגלנו לצרוך את נוטלה,ומוצרי קורנפלקס הרבים הנמכרים גם בחו"ל,וקמח הוא קמח.והאורז הוא אורז ורסק עגבניות הוא רסק. בתעשיית מזון בחו"ל מאוד מקפידים לרשום על התויות מה מכיל כל מוצר ,המחירים בגרמניה בפרט ,בדרך כלל זולים יותר מהארץ(בדוק ולצערי)אפשר לעשות סלקציה לחלק מהמוצרים.
במשפחה לא שומרת,אפשר לסכם עם ילדים מראש,שבחו"ל הם מנסה דברים שונים כמו גם משחקים שונים,פארקים שונים,רכב אחר(לא של אמא/אבא)וחדר...כך נהגתי עם שלי.והם מצידם ניסו בכל בית קפה, בדרך, שוקו שהיה להם מגעיל לבסוף.אבל הנסיון היה שווה.בבית טעים יותר
אמה -
הכללים הכלליים בכל העולם:פפה, עם כל הכבוד, רואים שאתה לא אימא...
הנסיך היה בן 4 כשיצא איתנו לראשונה בחו"ל, לא היה מעדן שלא הזמנתי במסעדה או לא קניתי בסופר. היה צריך רק להצביע להגיד "זה רוצה" ישר קניתי. לא אכל. פשוט לא אכל. הייתי מוכנה לטגן את הכליה השמאלית שלי כבר מרוב יאוש. עם השנים הסקרנות עשתה את זה. לא רק מקדונלדס, גם בורג-קינג הולך כבר. ואפילו שניצל וינאי אמיתי. אבל האולטימטום הזה של "שיסחוב לבד 20 קילו"? לא יודעת בני כמה הילדים שלך, לנו יש עוד כמה שנים טובות לפני טירונות צנחנים.
לעניין שמירת הכשרות - האם בערים הגדולות נניח מינכן או צלזבורג אין סופרים כשרים? מבדיקה מהירה באינטרנט יש כמה וכמה מסעדות הן במינכן והן בצלזבורג, ויש בתי כנסת ומרכזים יהודיים, מן הסתם הם צורכים אוכל כשר - לא כדאי ליצור איתם קשר במייל ולהתייעץ איפה לקנות את האוכל במקום לסחוב אותו מהארץ? חלילה, שלא תיקחו את זה בתור קביעת עובדות נוסח פפה, רק הצעה ושאלה.
אלונה -
בודאי שאני לא אמא, אבל גם אבא שווה משהו פה.....וסבא על אחת כמה וכמה, וכשהנכדה נסעה איתנו לחו"ל, לא עשינו עבורה שום דבר מיוחד והיא ראתה שהאוכל בחו"ל דומה לאוכל בבית פחות או יותר.
לדעתי הפינוק המוגזם ו-"האמא המשרתת שקופצת לכל פיפס של הנסיך", הם שגורמים לבעייתיות, תשאלי את פרופסור עמוס רולידור......
אני לא חושב שהמדינות במערב אירופה מפגרות עד כדי כך שאין להן מה שיש בישראל, יש הכל.
מה תעשי אם בארץ ייפסק ייצור המעדן הספציפי הזה?
הילדים לא מטומטמים, הם חכמים מאוד ויודעים לנצל את ההתנהגות העבדית של ההורים.
אז במקום לקבוע שאני בטח לא אמא, כביכול אני לא מבין, תנסו גם דרך חשיבה אחרת.
ובכל זה לא התייחסתי כמובן לדתיים, שהם חיים לפי חוקים קדומים עם אנשים שמכתיבים להם דרך התנהלות ספציפית שנשארה תקועה אי שם מאחור. -
בודאי שאני לא אמא, אבל גם אבא שווה משהו פה.....פפה,
תודה על שהפנית את תשומת ליבי לכך שמדינות אירופה אינן מפגרות.
כל אחד מאיתנו מגדל את הילד על פי דרכו והבנתו וכל אחד גם משוכנע שהוא הצודק ביותר. מה גם שבגילי אני לא פתוחה לחינוך מחדש.
אני שמחה שלפחות לגבי קביעה אחת שלי שנינו מסכימים - אתה לא אימא. אבל אבא ועל אחת כמה וכמה סבא שווים פה זהב, ללא ספק. ופה כולם, אימא, אבא, סבא וסבתא נוהגים לכבד אחד את השני. גם אם השני שומר כשרות או מגדל את הילד על במבה ישראלית.
אלונה -
סליחה שאני קטנוניתאבל יש סיבה לחוקים האלה כפי שפפה הסביר מאד יפה. זו לא גחמה סתמית. אני לא מקבלת את זה ש"שומרים כשרות" או להבדיל "ילד בררן / מפונק" זו סיבה להפר חוק ולהכניס צידנית בשר, גם אם לא תפסו אותך. יש מספיק דברים שכן מותר להכניס למדינות האלה ואפשר לחיות שבוע בלי בשר. אם שומר כשרות נוסע למדינות שיש בהן קהילה יהודית גדולה, ולא יכול בלי בשר, שיתכבד ויתכנן את הטיול שלו כך שיעבור בהתחלה בעיר גדולה, ויצטייד בבשר כשר.
לגבי סחיבת 20 ק"ג מזון שכן מותר להכניס, זו כבר באמת בעיה של כל הורה בנפרד והחלטה אישית על דרך החינוך. אני מניחה שאני לא אעשה את זה ולו מהסיבה הפרקטית שאם אני נוסעת לבד עם הילד זה לא ריאלי... אבל הוא עוד קטן מי יודע מה יקרה בעתיד
אגב, בלי קשר, אני תוהה האם הבשר שלכאורה הגיע מבלי שהפשיר באמת לא הפשיר או שהפשיר ואז קפא שנית, מה שהופך אותו לממש לא בריא לאכילה. מהיציאה מהבית עד שהמטוס ממריא הבשר מוגן רק ע"י הקרחומים בצידנית, וזה לא מעט זמן. נשמע לי מוזר שזה מספיק. בטיסה עצמה הוא נמצא בתא המטען בטמפ' הרבה מתחת לאפס וברור שכאשר נוחתים ביעד הוא נראה מאד מאד קפוא, אבל איך יודעים מה קרה לו בדרך? -
לענ תאכן לדעתי יש סיכוי שהבשר קופא ואז מפשיר ולכן אני לא לוקחת בשר כלל רק טבעול שזה בעצם לא בשר כלל.
(זה גם חוסך לי את לקיחת כלים כפולה של כלי בשר וכלי חלב...).
באופן עקרוני אנחנו אוכלים חלבי - פרווה כל הטיול (בקיצור טבעול
).
הדבר היחיד שאני אוהבת להכניס זה גבינה צהובה - אין אפשרות לקנות גבינה צהובה כשרה בסופר רגיל... בעיקבות מה שכתבתם אני אשקול זאת שוב. וייתכן שנוותר על זה.)
אחוה
נ.ב. אני לא מבקרת אף אחד פה אבל מי שלא שומר על כשרות קשה לו להבין את מורכבות עניין האוכל בחו"ל והחשיבות של להצטייד בהכל (כן! לחשב מה אוכלים כל ערב עוד מהארץ) מהארץ מראש. -
לאחוהאני יכולה לדמיין שזה נורא קשה, גם ככה אני שונאת לארוז - לתכנן מה אלבש וכו' אז גם לתכנן מה יהיה לאכול? לא מקנאה בכם בכלל (ובשבילי אוכל מקומי הוא בהחלט אחת מהנאות הטיול אז על אחת כמה וכמה לא מקנאה
).
בכל זאת אני חושבת שזה לא מצדיק זלזול בחוק שיש לו סיבות חקלאיות מאד ברורות. זה לא הוגן כלפי הארץ המארחת. עובדה שאפשר גם אחרת, הנה את כמעט לא הפרת את ההנחיות ועכשיו שאת מודעת לדברים את שוקלת לוותר גם על הגבנצ. אז אפשר גם לשמור כשרות וגם לכבד את החוק ולשמור על החקלאות המקומית ממחלות.
לגבי טבעול את צודקת, זה פתרון טוב גם לבעיית ההפשרה וגם לעניין השני.