ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

וואחקה- מקסיקו וגם שאלה לגבי אתרי מאיה.

פורום מרכז אמריקה
    מקסיקו מקסיקו סיטי סן קריסטובל
    2
    4
    571
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shahar
      shahar נערך לאחרונה על ידי

הי, חושבת על מסלולים במקסיקו וקוראת… מרכיבה שלד למקסיקו (לא נכנסת כרגע לענייני זמנים כי בסוף יהיה צריך להחליט כמה ימים בפועל טיול וכמה חופים וכו’). בשביל שיהיה אפשר להחליט- אני רוצה טיול שיכלול חשיפה לאלמנטים תרבותיים שונים (אבל לא במוזאונים סגורים, לא מעניין), אוכל טעים, בנייה יפה ומעניינת, וגם טבע יפה ומיוחד. 

אם מניחים שהחוף הקאריבי וסן קריסטובל והסביבה בטוח במסלול (ואולי זה מכניס גם את מרידה פנימה, אולי לא). 

תוהה לגבי השילוב של וואחקה- ממה שאני קוראת נשמעת לי מקום אחר ומיוחד, עם אוכל אחר ותרבות שונה, שהעתיקות שיש בקרבתה שונות, וגם הטבע. עם זאת, לא ברור לי כמה הטיולי טבע בסביבה הם למעשה נגישים (אהיה עם אמא בת 60), ממה שאני קוראת זה נשמע משהו שמצריך הרבה התארגנות וגם שצריך לקחת לו בחשבון כמה ימים. האם יש טיולי יום יפים בסביבה? במידה ואי אפשר מבחינת זמנים להקדיש 3 ימים רק לטרק- האם זה מייתר את השהות באזור? כיוון שהיא מאוד מסבכת לי את המסלול- אם היא יורדת, לא אתעקש להיות במקסיקו סיטי ואתמקד בצ’יפאס ויוקטאן.  

לגבי עתיקות המאיה- פלנקה, אישמאל, צ’צין איצ’ה, טולום, טאוטיוואקאן- פלנקה היא אכן המיוחדת ביותר? (וגם המסובכת ביותר להגעה- שווה את זה?). עד כמה שאר האתרים דומים זה לזה? מניחה שיש משהו שחוזר על עצמו ואין צורך להיו בכולם.   

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @shahar נערך לאחרונה על ידי

@shahar

לגבי וואחקה. אם את מחפשת שנעזור לך עם להגיד לוותר. אז רצ”ב אתר של מישהו שמבקר שם רבות והנה מה שהוא בחר בטופ שלו לסיורי יום:

וואחקה- סיורי יום

באחד הסיורים הוא ממליץ על אתרים לא כ”כ חפורים של המאיה. וזה מתקשר למה שהתכוונתי לומר על אתרי מאיה- מי שמעניין אותו ומתרשם מהבניה שלהם יכול לראות הרבה מהם. מי שמבחינתו זה אבנים עם היסטוריה יסתפק באחד או שניים. לפעמים צריך לראות כדי להבין אם רוצים לראות עוד. בכל מקרה- אני בדיעה שכדאי להתחיל עם אתרים קטנים לפני שמגיעים לגדולים והחפורים שמסודרים לתייר- ואם אכן תהיו בוואחקה זו הזדמנות לראות איך זה נראה כשזה פחות חפור ( תלוי גם איזה אתר בוחרים). כדאי תמיד לנסות למצוא גם מדריך לאתרים האלו כדי שזה לא באמת יהיה רק הסתכלות על אבנים, אלא יקבל גם תוכן.

אחרי זה ציינת עוד מגוון של אתרים- האתר במכסיקו סיטי הוא של תרבות וזמן אחרים מהמאיה ולכן הוא בילוי אחר. טולום הוא אתר קטן , לא היה חשוב למאיה, ויחודו הוא הנוף היפה שהוא מצטלם לידו. אם אתם לא באות לחוף של טולום ולאזור לא חושב שהייתי מגיע בשבילו. פלנקה אתר יפה. צי’צ’ן איצה מלא היסטוריה והכי גדול. אושמל הוא אתר קצת יותר קטן. אני אהבתי אותו אבל אם זמנכם מגובל כנראה פלנקה באזור הגו’נגלים יהיה יותר מיוחד מבין פלנקה ואושמל. ( לדעתי באושמל היו פעם תצוגות אור קוליות בלילה- אולי כדאי  לבדוק את זה)

ועווד משהו לגבי וואחקה- אם המסלול שלך מסתבך רק בגללה- את ן צריכות להחליט עד כמה היא חשובה. בכל טיול אנו נדרשים ל”חתוך בבשר החי” ולקבל החלטות כואבות על מה נוותר מכל מיני אתרים ונקודות עצירה שלא מפסיקות לצוץ. אני בד”כ מוותר על אלו שהכי בשולי המסלול ( שכמעלים אותו על מפה) מהסיבה הפשוטה שהם גם צורכים עוד זמן להגיע ולצאת וויתור עליהם יאפשר יותר במקומות אחרים...

shahar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • shahar
          shahar @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו מהגרעין 

יותר תהיתי אם זה באמת נותן משהו מוסף ברמה התרבותית היומית וברמת הטבע/חיות. בשביל עתיקות בטוח לא אסע לשם- בכל מקרה בהחלט נראה שכדאי לוותר סתם היה לי כואב כי היא נשמעת מעניינת מאוד. 

יש לנו 16 ימים נטו במקסיקו, הטיסה חזרה יוצאת מקנקון. בכל מקום שאני קוראת נראה שיש המון מה לעשות ושהיה אפשר לבלות את הזמן הזה רק ביוקטאן בכיף.. 

מנסה  לבנות מסלול מגוון מבחינת חוויות, אבל לא לשלם על זה בתיזוזים ונסיעות לא הגיוניות. 

ההתלבטות העיקרית נראית לי בין – להמשיך ישר לטיסה לסן קריסטובל-פלנקה-מרידה (רק אם זה סופש)- מקומות בחוף (כשהמטרה היא לא לעשות בטן גב אלא רק לעשות דברים בסביבה ולהנות מהחופים כנוף וטיפה לטבול)

לבין להתחיל בכמה ימים במקסיקו סיטי ואחרי זה לקחת את הטיסה לסן קריסטובל. נראה לי קצת ניג’וס ללכת ולחזור לשדה תעופה אחרי כל כך מעט זמן, ומצד שני אולי מקסיקו סיטי תעשיר את המסלול בעוד חוויה עירונת אחרת, אדריכלות, ואתר העתיקות.. מבחינתי שום מקום הוא לא מקום להתעקש עליו בסופו של דבר. 

האם אחד המסלולים נשמע מתאים מבחינת פרק הזמן והאם אפשר להעשיר במשהו בלי לשלם בנסיעות ארוכות? 

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • גדליהו מהגרעין
            גדליהו מהגרעין @shahar נערך לאחרונה על ידי

@shahar

בהתחשב במספר הימים שלרשותכן וזה שאינכן מעוניינות ממש בבטן גב, ומאחר ורבות מהפעילויות של אזור החוף הקריבי קשורות לחוף. אני כן הייתי מוסיף כ-4 ימים ( כולל ההגעה ויציאה לטיסת ההמשך) למכסיקו סיטי- תעבירו שם את הג’ט לג במקום לינה שקרוב למרכז. כתבתן לא מוזיאונים – אבל המוזיאון האנתרופולוגי של מכסיקו סיטי נחשב לאחד הטובים בעולם . ויכול להעביר יום בילוי. ושוב- גם אם לא מוזיאון יש לכם בקלות עם מה למלא את הימים שם באופציות שונות – ותוכלו גם להתאים אותן לדרגת העייפות שלכן  מהטיסה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון