אסטי
-
מה לעשות באזור חבל פיימונטה -
את אמיתית?
-
חוץ מאסטי(חמודה) ותלוי בעונת השנה, חבל פייאמונטה גדול למדי ותלוי איפה אתם מטיילים בו, מי מטייל (זוג? משפחה) מתי מטיילים ,אוגוסט או בבציר של אוקטובר וכן הלאה. טורינו כמה ימים? מה תחומי העיניין?
מציעה כי תתחילי בלקרוא חומר על החבל ולברור את היעדים שרלוונטים לכם.
כאן בלמטייל
שוקולד ויין כמובן
אולי בהיבט היהודי בתי הכנסת העתיקים של פיאמונטה
בני לעצמך שלד של טיול, העדפות ,רצונות ונשמח להרחיב ולתקן.
-
אמנם אחרי יונית אין הרבה מה להוסיף, אבל בכל זאת:
אם יש לך/לכם יחס לאמנות והיסטוריה, אז אחד הדברים היפים ביותר לטעמנו בפיימונטה אלה “ההרים הקדושים” (Sacromonte) שכדאי לקרוא עליהם קצת לפני הנסיעה. אלה למעשה אתרים של סדרת קפלות מצוירות קטנות ובהן סיפור חיי ישו או קדוש אחר, ממוקמים על גבעה נישאת ובתוך גן עצים פורח. נוצרו במאות ה-15 עד ה-18 כדי “לחנך את העם” לטובת האמונה בנצרות הקתולית וכנגד הרפורמציה. אנחנו היינו באלה של אורטה וואראלו ונהנינו מאד.
ואם כבר האזור של אסטי, אז אלבה לטעמנו הייתה חמודה אפילו יותר, ולפני שמבקרים באזור הזה הייתי ממליץ על קריאת ספרו היפה של צ’זרה פאבזה “הירח והמדורות” שנותן משמעות אחרת לכל סיור באזור הסמוך שנקרא הלאנגה.
הצעה נוספת שאני יכול לתת היא לעלות לאלפים ובמיוחד לעיירה היפה ששמה מקוניאגה, למרגלות המונטה רוסה (ההר השני הכי גבוה באלפים).
טורינו היא כמובן הבירה של פיימונטה והיא עיר יפה ששווה יום עד יומיים של ביקור, תלוי בקצב שאת/אתם אוהבת/אוהבים.
בעיניי פיימונטה נהדרת ואני מאחל לכם טיול מוצלח בה.