רכבת מדלהי לרישיקש
-
שלום,
אני נוחתת בהודו בבוקר מוקדם ומעוניינת להגיע לרישיקש באותו יום. מה עדיף? באוטובוס או ברכבת? האם כדאי להזמין רכבת מהארץ? ואם כן איך עושים זאת. באתר לא הצלחתי להבין כיצד עלי לבחור ברכבת טובה לרישיקש ואיך לבצע הזמנה. תודה מראש -
רכבת מדלהי לרישיקשלדעתי עדיף ברכבת, כ-8 שעות נסיעה
הרכבת מגיעה עד הרידוואר ומשם באוטובוס מקומי/ריקשה/מונית כחצי שעה לרישיקש.
עדיף להזמין כרטיס מראש, אין לי נסיון עם אתר הרכבות, אני אשאיר למבינים לענות לך.
בהצלחה! -
רכבת מדלהי לרישיקשהתשובה של גחלילית הגיונית מבחינה פרקטית, אבל אם זו הפעם הראשונה שלך בהודו לדעתי עדיף לחכות לערב ולנסוע באוטובוס תיירים נסיעת לילה. אמנם מדובר ביותר שעות על הכביש (נדמה לי שהאוטובוס יוצא מהמיין באזר בסביבות תשע-עשר בלילה ומגיע לרישיקש בשש בבוקר), אבל את נוסעת עם תיירים אחרים ולדעתי הרכבת ההודית יכולה קצת להלחיץ למי שנפגשת לראשונה עם התרבות ההודית. -
רכבת מדלהי לרישיקשאם מדובר באותו יום, אז עדיף באוטובוס - זה עניין של זמני הרכבות. יש רכבת מהירה של 5 וחצי שעות שיוצאת מוקדם בבוקר (6:50) להארידוואר (ליד רישיקש ומשם כאמור ממשיכים חצי שעה באוטובוס/מונית) אבל מי שנוחת מוקדם בבוקר או באמצע הלילה לא ממש יספיק להגיע לתחנת הרכבת של ניו דלהי שמשם הרכבת יוצאת. הרכבת המהירה הבאה היא רק ב 15:00 אחה"צ ומגיעה להארידוואר סביב 7 בערב והיא אולי אפשרות נוחה, אבל אז מגיעים יחסית מאוחר לרישיקש וגם לא בטוח שיהיה אפשר להספיק להזמין מקום. אז אם אפשר לוקחים אולי את הרכבת של 15:00, אבל אם לא - אז אכן עדיף לצאת באוטובוס לילה. רכבת הלילה היא אמנם נוחה, אבל היא יוצאת מתחנת אולד דלהי ומי שרק נחת בהודו פעם ראשונה - זה יכול קצת לבלבל אותו.