ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות נוספת לגבי מסלול במקסיקו- 16 ימים

פורום מרכז אמריקה
    מקסיקו מקסיקו סיטי סן קריסטובל דה לאס קאסאס תכנון טיול
    2
    3
    532
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shahar
      shahar נערך לאחרונה על ידי

לאחר מחשבה וחקירה, החלטנו לטייל ביוקטאן במכונית, מה שייאפשר בתקווה חוויית טיול פחות תיירותית ויותר מתגלגלת וגמישה לרצונות הרגעיים.

נהיה בין באזור ה8 עד ה24 לאוקטובר.  מטיילת עם אמי בת 60+, אין לה בעיה ללכת אבל מעברים מסובכים יקשו עליה, תהיה מזוודה כזאת רגילה וכו’, מנסה להתחשב בזה. 

כרגע המסלול אם כן הוא: 

- נחיתה במקסיקו סיטי (ללא ג’ט לג, באים משבוע בארה”ב)- 1-1.5 בעיר, ומעבר בטיסה לסן קריסטובל (יומיים)

-4 ימים בסט קריסטובל. 

- נסיעה לפלאנקה דרך המפלים (יום), שינה בפלאנקה

-ביקור בפלאנקה ואז (התלבטות: נסיעה לויהרמוסה+טיסה בשעות הערב למרידה (שיחסית יקרה) / נסיעה באוטובוס לקאמפצ’ה יום אח”כ התסובבות שם והמשך למרידה לאסוף מכונית/לנסוע באוטובוס ישר למרידה). יש יתרון ללא טיסה-  כל עוד מוצאת דרך נוחה לנסוע באוטובוס ולהגיע למקום לאיסוף רכב. תוהה אם בטוח ויש אפשרות לשכור רכב בויהרמוסה? אני לא רוצה לנהוג בתוך צ’יפאס בגלל כל האזהרות ולכן לא לוקחת רכב כבר בטוקסטלה.  

-נשארו 8 ימים מלאים (הטיסה הביתה בבוקר היום ה9 מקנקון) ביוקטאן- ניסיתי לאתר כמה שיותר אתרים שיגוונו את הדברים שנראה ונחווה. הדברים המרכזיים שסימנתי-(מעבר לברור מאליו, שנבקר בסנוטות, באושמאל או צ’יצ’ן איצ’ה או שניהם, נהיה בים- למרות שקשה להתכוונן לאיזה בגלל האצות)

להגיע למרידה בערב שבת ולהיות בעיר בראשון, לגונה בקלר- לעשות שם לילה לפחות, ביקור שמורה siaan khan, ביקור בסלסטון או בריו-לגרטוס (לא נהיה בעונה טובה לפלמינוגואים, אבל הבנתי שעדיין יפה). לא ברור לי עד כמה יעדים כמו קאמפצ’ה, איזאמל ותכלס מרידה עצמה אטרקטיביים, אבל חשבתי שקצת עיר תגוון לנו. 

אשמח להמלצות ליעדים ביוקטאן שיעזרו לנו לחוות את מקסיקו ולא יהיו מאוד תיירותיים-אמריקאים, או סתם נקודות יפות, וכן למחשבות לגבי הדרך הנכונה לחלק את הימים ולעשות את המעבר ליוקטאן ולתחילת הטיול ברכב.  

תודה רבה 

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @shahar נערך לאחרונה על ידי

@shahar

מרבית אתרי יוקטן מתוירים. פשוט אל תלכו על הכי פופולרים. לפחות ההמלצה שלי היא לא להתחיל איתם. זאת אומרת לכו לסנוטה אחת שהיא לא ההכי מרשימה. לכו לאתר מאיה פחות חפור , אפילו לקובה למשל לפני שתלכו לצ'^צן איצ'ה או אושמל... סגנון כזה יתן לכן יותר פרופורציה על דברים ויקח אתכם למקומות קצת פחות עמוסי תיירים.

דרך אגב ציינת את לגונה בקלר כאילו היא חלק מאתרי מרידה.. אבל היא בדרום רצועת החוף. יותר כחלק מביקור של טולום והסביבה... 

אני מצאתי את מרידה משעממת. אבל אחרים שלפני שנה נעזרו בה להכנת הטיול שלהם  כתבו לי שהם מאוד נהנו שם כשביקרו. אז אני מניח שזה תלוי עניין.

אם מפלנקה אתן עושות עצירה ליום בקמפצ'ה. לא נראה לי שתהיה לכן בעיה עם תחב צ  עד מרידה. כי זה כבר לא נסיעות ארוכות היסטרית ויש גם רמות של אוטובוסים ככה שאפשר לבחור משהו נוח יותר לנסיעות הללו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • shahar
          shahar נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה
          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון